Wiimote perfect in SMG1/2, Not on menu or Animal Crossing.

Discussion in 'Wii - Hardware, Devices and Utilities' started by keine, Nov 15, 2010.

  1. keine
    OP

    keine GBAtemp Fan

    Member
    407
    27
    Aug 29, 2010
    United States
    My Wiimote works great on Super Mario Galaxy 1 and 2. It tracks my movements perfectly one to one. However on the main Wii menu and in Animal Crossing I frequently get jitters in the cursor on screen when I'm moving it around or try to point at something?

    Fix? Ideas? I'm using a Nintendo upgraded version of 4.3U, so I doubt my IOS's are old or out of date. I am use standard IOS due to a Wode device. Thus no use of CIOS.
     
  2. iggloovortex

    iggloovortex GBAtemp Advanced Fan

    Member
    771
    37
    Nov 20, 2009
    United States
    Stratford, CT
    lol sensor bar sensitivity? go to wii options->sensor bar->sensitivity. adjust accordingly following on-screen instructions
     
  3. keine
    OP

    keine GBAtemp Fan

    Member
    407
    27
    Aug 29, 2010
    United States
    I've tried 4 and 5, doesn't matter.
    But its doesn't seem like sensitivity? SMG1/2 work PERFECT. The menu and animal crossing work less so.
     
  4. CarbonX13

    CarbonX13 GBAtemp 台灣人

    Member
    1,399
    22
    Aug 27, 2010
    Taiwan
    Vancouver, B.C.
    I think it has something to do with how sensitively they read the Wii remote pointer in every game. Some games may read it more sensitively than others. I have no problem with the pointer in the Homebrew Channel, but it jitters on the system menu as well. It also could be infrared light interfering with the pointer.
     
  5. keine
    OP

    keine GBAtemp Fan

    Member
    407
    27
    Aug 29, 2010
    United States

    Me too. Same thing. No probs on homebrew channel (or at least its alot better) but lots of jitter on main menu. Glad I'm not alone.