Wii Wont Play Games or Apps

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Slamanna212, Jan 13, 2017.

  1. Slamanna212
    OP

    Slamanna212 Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Jan 13, 2017
    United States
    Original Post I made a couple days ago:

    I have an original Wii, part of the first US shipment. I had it soft modded forever ago and just recently got it out of storage. I was using a hdd and games were working just fine , even up until today. It is running system menu 4.3U.

    I played Zelda Skyward Sword for a bit. Now, whenever i try and play a game, i get this: http://i.imgur.com/BRDr20h.jpg . I redid everything softmod wise following the ModMii wizard. I was using USB Loader GX and also tried CFG Loader. Same results. It also wont play disc games either now, original discs that were bought in a store.

    Here is my syscheck.csv (you can view online or download): https://drive.google.com/open?id=161bxc1FHtur_i3bEcshSUIp5MZMKtMXNAFAXPUCe-VQ

    I honestly have no clue what could be wrong at this point...

    If I have ModMii analyze the syscheck.csv file, it says this: https://i.imgur.com/PkUuXsp.png

    Ive done that with no change. The guide it generates just wants me to reinstall the homebrew channel. Which ive done. Its using Ios 58 and is not upside down

    I downloaded Wii Mod, reinstalled the system menu 4.3 and then ran the IOS check it has:

    Here is its output (View online or download): https://drive.google.com/file/d/0BxpypVtlTSfhMnZNMWJHMHhnYkU/view?usp=sharing

    Apps do not work either, I tried the Wii shop channel and it gives the same error. I can use the Mii channel but when i press the home button and try to go back to the main screen, i also get that error

    I posted this on reddit and was told that the DVD drive was going bad so i ordered a new one

    Update:

    The new DVD drive came in today and i installed it. I tried a game using CFG usb loader, same error. I then tried a retail disk game, Deblob, I also got the same error screen. I clicked on the disc channel to see if it would read the disc and as soon as it read it, it gave me the error.

    Edit: I performed a Wii system memory format from the settings, no change

    I also formatted the NAND following this guide, also no change: http://spawn.link/factory-reset-revirginizing-your-wii/
     
    Last edited by Slamanna212, Jan 14, 2017
  2. Larsenv

    Larsenv RiiConnect24 Developer

    Member
    529
    426
    Sep 28, 2013
    United States
    Texas
    Hmm, sounds like an interesting problem I've never seen before...

    Does the Wii Shop Channel give the same error word by word?

    Maybe there's something really wrong with your Wii. If so, I guess you could copy over your save files and Miis (if you have any) and install them on a new Wii... (but that's if all else fails)
     
    Last edited by Larsenv, Jan 14, 2017
  3. Slamanna212
    OP

    Slamanna212 Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Jan 13, 2017
    United States
    Yes the Wii shop channel also does not work. I can launch the mii channel and do stuff, but when i press the home button and select wii home i get the same error
     
  4. Larsenv

    Larsenv RiiConnect24 Developer

    Member
    529
    426
    Sep 28, 2013
    United States
    Texas
    Even though Nintendo will probably remove all of the hacks you could possibly try sending it to Nintendo for repair instead of getting a new Wii.

    I guess you'll have to install the HBC and everything else again, but whatever.