WII WONT BOOT

Discussion in 'Wii - Hacking' started by ravindave, Feb 24, 2011.

Feb 24, 2011

WII WONT BOOT by ravindave at 4:34 PM (888 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. ravindave
    OP

    Newcomer ravindave Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    15
    Location:
    uk
    Country:
    United Kingdom
    Hi all i turned my wii on this morning and it booted into preloader 0.30
    witch was strange because its set to boot to bootmii then i usually press reset then i boot int0 the wii system menu

    but this morning it booted into preloader so i selected system menu
    and i got a scrambled msg saying the system files are curupted

    i can get into homebrew if thats any help

    iv restored my nand but its still the same



    it was working fine the last time i played on it


    thanks

    dave
     
  2. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,898
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    Run sysCheck and paste the results here, but it is likely that reinstalling your system menu and your system menu IOS will fix your problem. You can then reinstall the latest version of Priiloader.
     
  3. ravindave
    OP

    Newcomer ravindave Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    15
    Location:
    uk
    Country:
    United Kingdom

    thanks for the reply iv done a sys check but i got an error failed to get the stored tmd IOS57

    and wer can i getthe download for the system menu?(4.2 pal)
     
  4. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,898
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    You can use ModMii to download the files you need or follow this guide to reinstall all your relevant IOS files and system menu.

    Edit: It might be in your best interest to use the ModMii Wizard to reinstall all of your IOS files.
     
  5. ravindave
    OP

    Newcomer ravindave Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    15
    Location:
    uk
    Country:
    United Kingdom
    thanks for your help im gona use modmii but whay ios do i need to reinstall?

    edit: do i9 download all the non fakesigned i0s/mios all your help is apreciated
     
  6. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,898
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    In ModMii, choose the first option (W - ModMii Wizard), tell it your Wii is not a virgin, tell it you are currently on O - Other (this is a lie, but do it anyway), tell it your region, choose 4.1, choose whatever channels you think might need to be installed/updated, choose N - No when it wants you to download more stuff, confirm, and download.
     
  7. ravindave
    OP

    Newcomer ravindave Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    15
    Location:
    uk
    Country:
    United Kingdom

    Thanks for the info

    ill give this a go will i loose my boot mii as boot 2 homebrew wii flow etc?
     
  8. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,898
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    You can tell it to do 4.2 if you want, but it does not matter. 4.1 is recommended because 4.2 and 4.3 add no new functionality. The latest IOS files from 4.3 are being installed no matter what you choose.
     

Share This Page