Wii Problems homebrew

Discussion in 'Wii - Hacking' started by georgi2hotty, Feb 17, 2010.

Feb 17, 2010

Wii Problems homebrew by georgi2hotty at 10:13 AM (1,061 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. georgi2hotty
    OP

    Newcomer georgi2hotty Newbie

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    Canada
    Hey guys.

    Alright i got a big problem.

    I followed a tut to install homebrew on my Wii and it worked great, I had access to Virtual console games and etc...
    Then i decided to copy one of my games to a dvd to try it out with Softchip loader r100 or something.
    But it didn't work, so i installed some other cios or wtv they are called. (cIOS36_rev09-Installer with IOS36 wad).

    To my utter disappointment i realized that not only did it not fix my issue but it also gave me a new problem or two. I am now unable to boot from the sd card to un/install homebrew channel or anything else for that matter. [​IMG]

    Can anybody help me please. thanks.


    Ciao~
     
  2. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    Boot from the SD card? You mean bannerbomb?

    If you can still use the HBC, first install the newest cIOS (which is rev17)
     
  3. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    sounds like he's trying to use v1 of bannerbomb on a 4.2 wii

    if that's the case, grab v2 of bannerbomb, v1 doesn't work on 4.2 wii's

    edit: i hate helping noobs, who post their question, and never say anything again after their initial post... makes me wonder why i even bother
     
  4. georgi2hotty
    OP

    Newcomer georgi2hotty Newbie

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    Canada
    Well i'm running on 4.2 you guessed correctly, but I'm using the bannerbomb v2. I'm using the tut from this guy.

    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=183173

    I did everything correctly, i had hbc and a bunch of downloaded apps and games which i installed as channels ( snes games )

    But i was unable to run a burn game which i'm guessing was burnt correctly.

    so i was playing around and i installed that cIOS36_rev09-Installer with IOS36 wad and then everything fucked up and stopped working.

    I was unable to load hbc anymore it would crash. to i thought, Hey, why not reformat the Wii and start from scratch. But that didin't work and now some games of mine don't work no more.

    so I'm freaking out,

    Posts merged



    Dude, I don't know what you do in life but i work AND go to school so i'm not on my laptop 24/7 waiting for a reply. I appreciate you wanting to help me thought but i'll reply when i have time.

    Cheers, thx

    Ciao~
     
  5. MadBob

    Member MadBob Nostalgia ain't what it used to be!

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    1,530
    Country:
    United Kingdom
    If you cannot boot bannerbomb via the Wii Options > Data Management > Channels > SD menu, try clicking the SD card icon on the main page as this should work instead.

    BTW chances are that the disc you were running was a bad one.

    Hope that you also have BootMii installed as Boot2

    Oh and follow this guide instead it is fairly bullet proof. http://gbatemp.net/index.php?showtopic=171901
     
  6. georgi2hotty
    OP

    Newcomer georgi2hotty Newbie

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    Canada

    I forgot to mention that i also tried real games that i bought and some don't work including brawl..
    i'll try that other tut and let you know what happens.

    thanks

    Ciao~
     
  7. georgi2hotty
    OP

    Newcomer georgi2hotty Newbie

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    Canada
    I fixed it !! ^^

    I went to wii settings and updated it lol and then just restarted from scratch. ^^ thanks guys
     
  8. Dmon84

    Member Dmon84 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 15, 2009
    Messages:
    129
    Location:
    Stuttgart
    Country:
    Germany
    Yeah the problem was probably the installed nonpatched IOS36. I had the same prob on my sneek nand a couple of weeks ago.
     

Share This Page