Homebrew Wii motion plus remote powers off in homebrew

Dove

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 24, 2017
Messages
33
Trophies
0
Age
22
XP
60
Country
United States
Just installed the homebrew channel through the Internet Channel through the flashhax exploit, I’m using a USB so I added only the iOS installer and the multi mod manager to the apps folder and it loaded in the homebrew channel, when I choose to load either of the apps, my remote cuts off and when I try to resync with my Wii it doesn’t do so until I cut off the Wii and go back to the main Wii menu. The remote came with my Wii, I’m NOT sure if it has built in Motion plus or not, don’t know how to find out....Any solutions?

Edit: Just noticed the “Wii motionplus inside” line on the bottom of the front of the remote, I saw threads dating back five years ago with people who had motionplus remotes and apparently that’s the reason for the syncing issue...has there NOT been a fix after all these years?!
Also I have the pink motionplus remote LMA-RVL-WR/Z-C4.
 

GreyWolf

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 2, 2015
Messages
5,401
Trophies
0
Age
52
XP
1,488
Country
United States
Either use a different remote with MMM or use YAWMM. MMM hasn't been updated since devkitPRO added support for the Motion Plus remotes. The author doesn't support it anymore.
 

floyd4812

New Member
Newbie
Joined
May 28, 2018
Messages
3
Trophies
0
Age
54
XP
52
Country
Germany
Just installed the homebrew channel through the Internet Channel through the flashhax exploit, I’m using a USB so I added only the iOS installer and the multi mod manager to the apps folder and it loaded in the homebrew channel, when I choose to load either of the apps, my remote cuts off and when I try to resync with my Wii it doesn’t do so until I cut off the Wii and go back to the main Wii menu. The remote came with my Wii, I’m NOT sure if it has built in Motion plus or not, don’t know how to find out....Any solutions?

Edit: Just noticed the “Wii motionplus inside” line on the bottom of the front of the remote, I saw threads dating back five years ago with people who had motionplus remotes and apparently that’s the reason for the syncing issue...has there NOT been a fix after all these years?!
Also I have the pink motionplus remote LMA-RVL-WR/Z-C4.

Yes, it is an old post but I also had this problem.
I bought a wii with motionplus remote and it lost also sync in HBC and USB Loader gx, the same like my motionplus i already got with the Wiiu.

Reading different posts and I got it:
Synch your Wii-mote in standard mode (with the synch button next to the sd card slot.

btw i could get both remotes to work POO-WC62 and BKERVL036, in HBC 1.1.2 and USB Loader GX 3.0r1268
 

GreyWolf

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 2, 2015
Messages
5,401
Trophies
0
Age
52
XP
1,488
Country
United States
Yes, it is an old post but I also had this problem.
I bought a wii with motionplus remote and it lost also sync in HBC and USB Loader gx, the same like my motionplus i already got with the Wiiu.

Reading different posts and I got it:
Synch your Wii-mote in standard mode (with the synch button next to the sd card slot.

btw i could get both remotes to work POO-WC62 and BKERVL036, in HBC 1.1.2 and USB Loader GX 3.0r1268

He's talking about Multi Mod Manager. It will not work with a Wii Motion + remote. You have to use an old one or a GC controller. There is no source for it so there is no way to recompile it with the newest controller library.
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    KenniesNewName @ KenniesNewName: +2