Wii help please

Discussion in 'Wii - Hacking' started by noidreq, Feb 26, 2009.

Feb 26, 2009

Wii help please by noidreq at 9:55 AM (2,357 Views / 0 Likes) 28 replies

  1. noidreq
    OP

    Newcomer noidreq Newbie

    Joined:
    Feb 26, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    I have 3 wii's 1st one has softmod and running 3.4u as are both of my other 2 wii's
    my problem is that the other 2 have ios36 instead of ios249 that my first wii has and now cant launch my backups on these 2 at all. it just brings up a read disk error 349 and says no cios.. i have messed with this for 4 days now..... about 2 smash the other 2 wii's with a brick:-) please im going nuts
    REWARD: I will buy a $20 wii point card for the person who can help me fix this problem....small reward...... and my respect... :-)
     


  2. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    had any errors installing the cIOS?
     
  3. KiiWii

    Member KiiWii GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    3,176
    Country:
    United Kingdom
    Bottom line:

    downgrade to 3.2u

    use cios corp / softmii etc

    sorted.
     
  4. menage730

    Member menage730 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    179
    Country:
    United States
    i agree u gonna have to downgrade to 3.2 my advice is follow the softmii steps to downgrade u could install the whole package but its not required i think the preloader option is cool its like double protection from bricking the wii i would advise you to install anyregion changer from the softmii package being that it incoorperates starfall hacks & also use the cIOSCORP OPTION dont know worked or me after my daughter updated her wii to 3.4u from 3.3u
     
  5. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,284
    Country:
    Netherlands
    actually downgrading is not necessarry at all. and neither is softmii
    install ios16 with wad manager 1.3. Then install custom ios rev 7 and a backup launcher channel with wad manager ios 16.
    and you're done.
     
  6. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Suggest a newbie who can't even tell the difference between IOS36 and IOS249, to install cioscorp? Just great.
     
  7. jinxvorheeze

    Member jinxvorheeze GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    572
    Country:
    United States
    Follow the guide in my signture. All the files required are in the download and it is all offline install so internet on the Wii is not required. It's fast and easy, and you'll be up and running in no time. Also, offering rewards isn't necessary. As a comminuty, we try and help everyone, but atleast saying thanks in your own thread might be nice. (Especially after so many people have given you good ideas)
     
  8. KiiWii

    Member KiiWii GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    3,176
    Country:
    United Kingdom
    @WiiPower:

    Softmii is a piece of piss to install.

    The guide is pretty thorough (after the various rewrites).

    I meant use the cioscorp installer from softmii (i figured he would find softmii a lot quicker than the original cioscorp releases).
     
  9. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    I'm not complaining about the difficulty of the install process. I don't like people like this: "I have a prolem game x.... - What do you have installed - I don't know, something called cisocop???". Cioscorp will solve a lot of problems for some people very fast, but later they can't handle any "piss" problems themselves.
     
  10. KiiWii

    Member KiiWii GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    3,176
    Country:
    United Kingdom
    Lol true.
     
  11. menage730

    Member menage730 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    179
    Country:
    United States
    this is a community to help each other going @ each other is not helping while i know what ure talking about kiiwii u forgot 1 thing he is a noob & he needs a more detailed explanation not tha ure comment is wrong & as for softmii its just a package 2 try & fascilitate the process for noobs
     
  12. dottor_male

    Member dottor_male GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Messages:
    181
    Country:
    Italy
    Well, cIOScorp modify a LOT of IOS... it's not for newbie, even if the install process is very simple.
    cIOS249 + gamma, on the other hand, is more secure.
    If something goes wrong, he should simply reinstall cIOS249...

    I've started with cIOS249 and THEN, after reading posts and guides, after understanding what cIOScorp does, I've installed cIOScorp.
    I think that's better, because this way you understand what you are doing to your Wii.
    I've seen a lot of people "uninstalling" cIOScorp or softmii via Wadmanager, obviously BRICKING their wii, only because they had NO IDEA what cIOScorp does.
     
  13. menage730

    Member menage730 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    179
    Country:
    United States
    dotter male correct me if im wrong i read that anyregionchanger 1.1bM5 changes cioscorp back to its normal state in the so called guide to make ure wii a virgin which its actually a semi virgin also i noticed that if u use anyregionchanger 1.1bm5 & cioscorp my backups load from the disc channel
     
  14. dottor_male

    Member dottor_male GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Messages:
    181
    Country:
    Italy
    That's a correct way to uninstall cIOScorp. [​IMG]

    If someone use wadmanager, he will simply delete every IOS on the wii, while using ARC you will overwrite them with their original version. if then you use again cioscorp, you overwrite them again with the modified version, allowing backup loading from the disk channel.
     
  15. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    WHAT..?? [​IMG]

    Any region changer will only re-installs IOS30 and SysMenu, you are not doing your homework dottor_male, if you want to get rid of CIOScorp just run/perform and update.
     
  16. madmikeuk

    Newcomer madmikeuk Advanced Member

    Joined:
    Nov 16, 2008
    Messages:
    62
    Country:
    United Kingdom
    How do you suggest he do that? All WAD installations are blocked in 3.4, so you can't install an IOS16 WAD.
     
  17. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    That's not correct. in 3.4 ALL TRUCHA SIGNED STUFF is blocked, in whatever form it comes, but IOS16 isn't trucha signed.
     
  18. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,284
    Country:
    Netherlands

    IOS16 is correctly signed and it contains the trucha bug. So you can install it. Then you use the wad manager pointed to ios16, and install other wads (exploiting the trucha bug). This method works, I've softmodded a 3.4 wii this way.
     
  19. dottor_male

    Member dottor_male GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Messages:
    181
    Country:
    Italy
    Well, to my knowledge, ARC reinstall everything... it's stated also in "How to make your Wii virgin again" http://gbatemp.net/index.php?showtopic=133557&hl=virgin

    Who is wrong? (it's not sarcasm, it a serious question)
     
  20. computerboy

    Member computerboy GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    802
    Country:
    Switzerland
    I agree with Ether ARC only reinstalls IOS30 and the system menu. On the other hand IOS downgrader downgrades all your IOS to enable the Trucha Bug
     

Share This Page