Wii freezing on black screen with a continuous tone

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Mooks, Sep 11, 2009.

  1. Mooks
    OP

    Newcomer Mooks Member

    Joined:
    Dec 9, 2007
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    Alright guys, I usually fix my wii by myself from searching other topics but I don't know what to search for this time

    basically what happened is that I installed USB Loader GX and cIOS 222 using IOS 36 and another time using IOS 37 and 36 (both with Hermes' cIOS 222 installer) because I selected the wrong one the first time
    there didn't seem to be anything wrong even after I installed both the IOSs

    so I try to boot up a copy of semi-patched Monster Hunter 3 with usb loader gx but it froze when I tried to get into the character creation screen
    for the sake of trial and error, I turned on 002 Fix in usb loader gx boot options and this time the game just gives me a black screen with a continuous tone, then after a while it resets back to the wii menu

    The other day I was playing Muramasa, got past the first boss into some japanese-esque building area
    it ran fine for like 7 different areas there but then it froze when it tried to load on the black screen with the continuous tone

    Anyone know what's wrong, how I can fix this or even reset my wii back to factory settings?

    Thanks in advance
     
  2. CloudSE

    CloudSE Newbie

  3. Mooks
    OP

    Newcomer Mooks Member

    Joined:
    Dec 9, 2007
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    Do you have a link for a guide, I googled but nothing good came up
     
  4. CloudSE

    CloudSE Newbie

  5. Hezkore

    Member Hezkore GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    132
    Country:
    Sweden
    Try starting Monster Hunter 3 in uLoader, create a character and all, then starting it from USB Loader GX.
     
  6. Mooks
    OP

    Newcomer Mooks Member

    Joined:
    Dec 9, 2007
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    thanks for the tip, but I'll work on restoring factory settings first
     

Share This Page