Who uses flashcards on their 3DS?

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Cocytean, Apr 3, 2011.

?

Do you use a flashcard on your shiny new 3DS?

  1. Hell yeah! I love me some NDS goodness!

    0 vote(s)
    0.0%
  2. No way! Don't want to risk an onine ban or similar!

    0 vote(s)
    0.0%
Apr 3, 2011
  1. Cocytean
    OP

    Newcomer Cocytean Advanced Member

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    78
    Country:
    United Kingdom
    Just like the title says really. There's lots of talk about whether it's good or bad to use a flashcard on the 3DS, but I was wondering which among you have actually thrown caution to the wind and indulged in some good old NDS rom enjoyment. I'm currently on the fence myself. I own 3 3DS games (SFIV, Pilotwings, and Ridge Racer), but I'm absolutely jonesing for a good RPG, so am thinking of popping in my DSTWO. Please vote! It will be interesting to see the result [​IMG]
     


  2. mechadylan

    Member mechadylan GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 18, 2009
    Messages:
    776
    Country:
    United States
    I use my AK2i on my 3DS all the time.
     
  3. TheDarkSeed

    Member TheDarkSeed I'm a pretentious sack of shit

    Joined:
    May 11, 2009
    Messages:
    1,180
    Location:
    Carson
    Country:
    United States
    How the heck are they gonna ban you with a friend code? Unless each 3DS has a unique serial which I doubt it does.
     
  4. s4mid4re

    Member s4mid4re  

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    1,669
    Country:
    United States
    I'd stay away from 3DS from now; you can play with a ds/dsl/dsi/dsixl without worrying you know. [​IMG]

    In Japan, shops won't buy/repair your 3DS if it has record of using a flashcart on its log, so if you, by any chance, brick your 3DS (which I don't believe a flashcart alone can do), it won't get repaired even with warranty.
     
  5. epicCreations.or

    Member epicCreations.or GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    356
    Location:
    Austin, TX
    Country:
    United States
    I decided that since they can't brick me, and that I don't really use online all that much, I threw caution to the wind and started using my AK on there. Good decision though; I don't need to dedicate a pocket to both the DSL and 3DS [​IMG]
     
  6. xinyyy78

    Newcomer xinyyy78 Member

    Joined:
    Feb 23, 2010
    Messages:
    27
    Country:
    China
    yes,i do.i use my DSTWO all the time.
     
  7. TheDarkSeed

    Member TheDarkSeed I'm a pretentious sack of shit

    Joined:
    May 11, 2009
    Messages:
    1,180
    Location:
    Carson
    Country:
    United States
    Ah, i see. so there's an actual down side. Well I'd still use it. Who'd want to sell it to a game store for less than 50% of it's price. If you have some friends that happen to want one when you don't then both will profit.
     
  8. Fluto

    Member Fluto A potato in disguise

    Joined:
    Apr 17, 2009
    Messages:
    1,273
    Location:
    The Moon
    Country:
    Australia
    it should the DS dsl dsi had one
    remember
    like in pokemon it said
    "please use the ds every time you want to connnect"
    also there's an option to change your "system code" to someone else on the DS wifi options menuu
     
  9. Dylan

    Member Dylan 100 MILES AND RUNNIN'

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    1,639
    Location:
    Sydney, Australia
    Country:
    Australia
    I'm happy to wait it out and see what happens with the flashcard developers/nintendos anti-piracy side of things
     
  10. Cocytean
    OP

    Newcomer Cocytean Advanced Member

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    78
    Country:
    United Kingdom
    Pretty interesting so far - seems to be a roughly even split. The May update should be fascinating - I wonder what will happen? [​IMG]
     
  11. rockstar99

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    The only thing i use on my 3ds is my ds2 except for the maybe 1 race per day on ridge racer.Seriously i would be playing 3ds games all day if i had samurai warriors but no store has that game left
     
  12. Yoshimashin

    Member Yoshimashin Penguin Spy

    Joined:
    Aug 17, 2006
    Messages:
    377
    Location:
    Seattle, Washington
    Country:
    United States
    Really? Every store I have checked has had it. Radiant Histortia on the DS, however...
     
  13. Eighteen

    Member Eighteen GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 17, 2009
    Messages:
    846
    Location:
    Yeah..
    Country:
    Netherlands
    I simply use acekart 2i all the time.
    I don't care about whatever rumors [​IMG]
    Specially since rumors on the internet are usually 89% fake [​IMG]
     
  14. R2DJ

    Member R2DJ GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    1,900
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Well since I have a DSi anyway I wouldn't want to risk it. They didn't allow flash carts for nothing. I have a feeling they've got something up their sleeve.

    DSi for flashcart and DS games; 3DS for 3DS games. Simple...
     
  15. Zorua

    Zorua Newbie

    I use my ak2i.
     
  16. ferret7463

    Member ferret7463 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    590
    Country:
    United States
    I am using my DStwo on my 3DS to play a translated Super Robot Wars J GBA rom. [​IMG]
     
  17. doodads

    Newcomer doodads Member

    Joined:
    Feb 28, 2011
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    I'll be using mine when I get it in the mail eventually. Stunned that people actually got fooled by the scare tactics.
     
  18. striderx

    Member striderx GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 16, 2007
    Messages:
    238
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Actually your poll should have a third choice of "Wait and see what Ninty's up to..."

    I've got a DSL, DSi and a 3DS in my stable and there's no good reason to put a flashcart in my 3DS when all it does is let me play DS games.

    I voted "No" but that could change.

    striderx
     
  19. naved.islam14

    Member naved.islam14 Gbatemp's Official Dark Knight™

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    968
    Location:
    Gotham
    Country:
    Sri Lanka
    No way. For the first time in my life I don't want to hack/mod a console.
     
  20. 431unknown

    Member 431unknown Greatness Awaits

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    2,055
    Country:
    United States
    I'm with you on that comment for now atleast until I buy a second unit.
     

Share This Page