What other firmware can i use with R4i-SDHC (R4i-sdhc.com ver)

Discussion in 'R4 DS' started by Konachan, Oct 30, 2009.

  1. Konachan
    OP

    Newcomer Konachan Advanced Member

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    58
    Location:
    My Computer
    Country:
    United States
    PROBLEM RESOLVED.
     
  2. Konachan
    OP

    Newcomer Konachan Advanced Member

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    58
    Location:
    My Computer
    Country:
    United States
    bump pls help
     
  3. injected11

    Member injected11 Crescent Fresh™

    Joined:
    Jul 17, 2009
    Messages:
    1,776
    Country:
    United States
    If I had any idea what you're talking about, I would help. I use the old R4i-SDHC and have never had this problem. You need to explain your problem more clearly.
     
  4. outgum

    Member outgum Pokemanz Master

    Joined:
    Sep 22, 2009
    Messages:
    1,993
    Location:
    Hamilton, New Zealand
    Country:
    New Zealand
    what firmware are you using atm?
    I suggust getting V1.12b off there, thats what im using.
    r4i-sdhc.com is the website on my card... so yeeeeeeaaaahhhh
     
  5. injected11

    Member injected11 Crescent Fresh™

    Joined:
    Jul 17, 2009
    Messages:
    1,776
    Country:
    United States
    Is that a hotkey that you just spam in any thread with R4i-SDHC in the title? Or did you purposely not read the thread, and then type that all out?

    He said he's using the old R4i-SDHC. This is the 6th time I've seen that you've misinformed someone about this, and probably the 3rd time I've informed you of it. Stop doing it.
     
  6. Konachan
    OP

    Newcomer Konachan Advanced Member

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    58
    Location:
    My Computer
    Country:
    United States
    well the problem im having is i updated it from 1.08b to 1.09b and now whenever i boot it i get "Loading..." then i get this red text that says "System Date Error. Check NDS System Date"

    If i could get 1.08b back to see if that works i'd be fine, i just use dstt 1.17a07 as a .nds file for current games.

    anyone have 1.08b they can upload?
     
  7. injected11

    Member injected11 Crescent Fresh™

    Joined:
    Jul 17, 2009
    Messages:
    1,776
    Country:
    United States
    Did you format the microSD before putting 1.09b on it? Have you tried removing the battery?
     
  8. Aeter

    Member Aeter A walking contradiction

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    935
    Location:
    The lands of nether
    Country:
    Netherlands
    I believe I found the 1.08b firmware for your cart here.
    http://www.linfoxdomain.com/nintendo/ds/dl...08b_English.rar
     
  9. outgum

    Member outgum Pokemanz Master

    Joined:
    Sep 22, 2009
    Messages:
    1,993
    Location:
    Hamilton, New Zealand
    Country:
    New Zealand
    ^This
    This seems to be the correct Firmware, (Is the old firmware i had on my R4i before i got R4i V1.11b)
    If it ISNT the right one, V1.08b is still on the R4i-sdhc website, ill edit the link in when i get to it

    He NEVER stated what firmware he orignally had, i had the exact same card and i recommended to him a firmware to try cause thats what im USING, You had NO RIGHT to say ive MISINFORMED him, How do you know >_>
    Im allowed to offer my input, just as you are allowed to enter yours, So just back off.
     
  10. injected11

    Member injected11 Crescent Fresh™

    Joined:
    Jul 17, 2009
    Messages:
    1,776
    Country:
    United States
    1.09b is the highest firmware that will work on an old R4i-SDHC. You are wrong, so stop spreading misinformation. Stating something incorrect as if it were fact does not make it an opinion. It makes you wrong.
     
  11. outgum

    Member outgum Pokemanz Master

    Joined:
    Sep 22, 2009
    Messages:
    1,993
    Location:
    Hamilton, New Zealand
    Country:
    New Zealand
    I see what you mean by the OLD R4i card now, See, I have the old NEW r4i?
    The one that doesnt have the I on the card just says R4, And im guessing by OLD you mean the one that doesnt have the 1.4 gold sticker? but still has the I?
    I dunno if you can see how i got confused but i did, cause i have an older card that ISNT a R4i, but is running on the NEW R4i firmware?

    Hence being confused by this (Look at the dates)

    [​IMG]
     
  12. stab244

    Member stab244 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Messages:
    654
    Country:
    United States
    I think by "old" he means the one that isn't updated to work with DSi 1.4 FW, but I'm not sure...
     
  13. outgum

    Member outgum Pokemanz Master

    Joined:
    Sep 22, 2009
    Messages:
    1,993
    Location:
    Hamilton, New Zealand
    Country:
    New Zealand
    but like, i have the older one than that one STILL, mine isnt 1.4 either, i have a standard R4 Revolution Upgrade that ISNT 1.4, But i used the 1.4's firmware and mine worked, THATS why i was confused
     
  14. injected11

    Member injected11 Crescent Fresh™

    Joined:
    Jul 17, 2009
    Messages:
    1,776
    Country:
    United States
    You have an R4 SDHC, not an R4i SDHC. There is a difference. The website itself mentions the differences and even shows the sticker's difference with bright blinking pictures.
     
  15. outgum

    Member outgum Pokemanz Master

    Joined:
    Sep 22, 2009
    Messages:
    1,993
    Location:
    Hamilton, New Zealand
    Country:
    New Zealand
    Ahhh.... i see, and you guys are talking about R4i's? This confused me, as i AM using R4i Firmware on it you see
     
  16. martinmai

    Newcomer martinmai Newbie

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    The 1.12 firmware can be used on the New 1.4 R4i and the R4. The 1.12 firmware can't be used on the oler R4i (the one that doesn't support 1.4)
     
  17. laxman0220

    Member laxman0220 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 24, 2009
    Messages:
    417
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    For the old r4i, you should use the Unnofficial Dstt firmware (1.17a07). The thing is you can't autoboot into the firmware. You have to rename the TTMENU.DAT into ttmenu.nds and run it as you would run any other game.
     
  18. bach3609

    Member bach3609 GBAtemp Fan

    Joined:
    May 31, 2009
    Messages:
    367
    Location:
    Loading................
    Country:
    Vietnam
    Yea that is just cheap. The r4i guys are just trying to make us buy a new one, but no thanks [​IMG]
     
  19. Konachan
    OP

    Newcomer Konachan Advanced Member

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    58
    Location:
    My Computer
    Country:
    United States
    Problem Resolved thanks to this post, ty
     

Share This Page