What happens when yout a 3DS game in a DSi.

Discussion in '3DS - Games & Content' started by mysticwaterfall, Mar 17, 2011.

  1. mysticwaterfall
    OP

    Member mysticwaterfall Streamforce Supreme Commander

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    1,868
    Location:
    Right behind you
    Country:
    United States


  2. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,759
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    Wow, I am not surprised at all.
     
  3. RoMee

    Member RoMee ??

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    2,316
    Location:
    ??
    Country:
    United States
    than what the heck is that little tab on the upper left for??
    is it just there so people can't stick it in their DSi?
     
  4. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,759
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    Most likely. I mean it doesn't work in the DSi, but they are just making sure people know it's not going to work by adding a little nub to it.
     
  5. Ikki

    Member Ikki GBATemp's grumpy panda.

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    2,797
    Location:
    Montevideo
    Country:
    Uruguay
    Wow, what a useless experiment.
     
  6. BobTheJoeBob

    Member BobTheJoeBob The most optimistic person on the temp. :)

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    1,691
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    This was expected, I don't know who would even think that a 3DS game would work on a DSi.
     
  7. bowser

    Member bowser Mwa ha ha ha!

    Joined:
    Sep 1, 2008
    Messages:
    2,178
    Location:
    GBAtemp ↑↑↓↓← → ← →BA
    Country:
    India
    *snore*

    What a boring thread. Next they'll try to put a DS game in a Gameboy just to "see what happens".
     
  8. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,759
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    Someone had to do it. Think about it, once the 3DS is released outside of Japan, you know we are going to get a shit ton of thread asking if they can do that and a shit ton complaining about it not working. Like how people were about the DSi-Ware on DS Lites.
     
  9. mysticwaterfall
    OP

    Member mysticwaterfall Streamforce Supreme Commander

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    1,868
    Location:
    Right behind you
    Country:
    United States
    While it's obvious it wouldn't work, I think the important thing is how it doesn't work. By not even being recognized as a game, it shows there's a different structure to 3DS games then DS games even though they use the same cartridge design (more or less). As opposed to say GBC only games, which booted on a normal GB but displayed a warning message that they wouldn't work.
     
  10. Zorua

    Zorua Newbie

    Thanks for pointing out the obvious. [​IMG]
     
  11. tehnoobshow

    Member tehnoobshow GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    468
    Location:
    The Space Time Continum
    Country:
    United Kingdom
    Well this was kinda pointless............which retard would actually try to attempt this?
     
  12. RoMee

    Member RoMee ??

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    2,316
    Location:
    ??
    Country:
    United States
    this is pointless but there are a bunch of people who ask this question.
    like on yahoo answers, I've seen 5 questions within the last month asking if they can play cats and dogs on their dsi because they don't need the 3D effect.
    it's stupid but I'll be linking it to educate the less knowledgeable.
     
  13. mysticwaterfall
    OP

    Member mysticwaterfall Streamforce Supreme Commander

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    1,868
    Location:
    Right behind you
    Country:
    United States
    You would be surprised. There's been at least 5 topics here about if 3DS games work on the DS, and there's over 20 easy at Yahoo Answers.
     
  14. pachura

    Member pachura GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 9, 2006
    Messages:
    566
    Country:
    NO. F---ING. WAY.

    Now let's try with WonderSwan.
     
  15. chartube12

    Member chartube12 GBAtemp Addict

    Joined:
    Mar 3, 2010
    Messages:
    2,726
    Country:
    United States
    Nintendo shouldn't of named it the nintendo 3ds. I seen parents at various stores tell their kids no about pre-ordering them. Telling their kids it's just another DS with a longer top screen.
     
  16. M[u]ddy

    Member M[u]ddy GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Messages:
    495
    Location:
    NRW
    Country:
    Germany
    It's not about trying to run 3DS games on a DSi.
    It's to see what happens.
    [​IMG]
     
  17. Attila13

    Member Attila13 Praise the Creep!

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    1,053
    Location:
    Zalau,Romania
    Country:
    Romania
    This is just like the PS3 disks in the PS2... [​IMG]

    Some things need to be tested just for the sake of it... [​IMG] [​IMG] (and fun, what bad thing could happen anyway...) [​IMG]
     
  18. DiscostewSM

    Member DiscostewSM GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    4,799
    Location:
    Sacramento, California
    Country:
    United States
    I wish most of you who posted understood the situation more closely. As Mddy explained, it's not about it running it. It's about how it would handle it.

    As it is right now, people are fearful of using a DS flashcard in a 3DS because it was rumored that it might brick the unit/card. What if using a 3DS card in the DSi would have bricked the unit/card? No one wanted to try because they knew it "wouldn't work" as far as trying to play the game, but this one person wanted to see "what would happen" in the case if it would affected either hardware piece. Fortunately, we see nothing negative except for a filed-off nub of a 3DS game.
     
  19. RupeeClock

    Member RupeeClock Colors 3D Snivy!

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    6,307
    Country:
    United Kingdom
    This isn't the first time that Nintendo used the physical medium shape to block insertion of new games into old systems.

    Look at a gameboy cartridge, they had an indented corner where on the original gameboy, the power switch would "lock" the cartridge in place (preventing its removal whilst the power is on)

    [​IMG]

    Now check out a Gameboy Color exclusive cartridge, that indented corner has been "filled", which actually prevents the gameboy from even powering on.

    [​IMG]

    Of course, that method of blocking doesn't work on something like a Gameboy Player for the SNES, so they had to soft-program an error message as well.
     
  20. tehnoobshow

    Member tehnoobshow GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    468
    Location:
    The Space Time Continum
    Country:
    United Kingdom
    Well i guess the world's retarded count is increasing at a shocking rate.
     

Share This Page