Welp, my DS Lite broke..

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by Goofy Time, Mar 21, 2011.

Mar 21, 2011

Welp, my DS Lite broke.. by Goofy Time at 2:38 PM (1,783 Views / 0 Likes) 28 replies

  1. Goofy Time
    OP

    Member Goofy Time GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 12, 2007
    Messages:
    353
    Country:
    United States
    Seems weird, wanting a new card because my system is kaputz, but one of the major reasons for this is because the DS Lite is slowly getting phased out, so I'd rather get a card that works on the current hardware, that being the DSi. Bonus points if it's compatible with the 3DS.

    So, what card would suffice my needs? Cyclo DS iEvolution or something similar?
     


  2. AlanJohn

    Member AlanJohn くたばれ

    Joined:
    Jan 6, 2011
    Messages:
    3,425
    Location:
    Canada,New Jersey
    Country:
    Ukraine
    Supercard DS2 or if you want to save money Acekard2i
     
  3. Goofy Time
    OP

    Member Goofy Time GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 12, 2007
    Messages:
    353
    Country:
    United States
    Would you mind telling me what makes those better than the Cyclo DS iEvolution? All I've ever used is an R4 and CycloDS, so these other models are very alien to me.

    Price isn't really a factor. Quality is.
     
  4. AlanJohn

    Member AlanJohn くたばれ

    Joined:
    Jan 6, 2011
    Messages:
    3,425
    Location:
    Canada,New Jersey
    Country:
    Ukraine
    Supercard has additional CPU so that It can emulate GBA and SNES games. And it has alot of useful plugins. But Cyclo iEvolution has DSi mode...
     
  5. Goofy Time
    OP

    Member Goofy Time GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 12, 2007
    Messages:
    353
    Country:
    United States
    Hmm...How well can the Supercard emulate GBA games? And is there currently any particular purpose for DSi mode with some games, other than region-locking?
     
  6. Jugarina

    Member Jugarina GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    353
    Location:
    NY
    Country:
    United States
    If price is no option don't think just buy supercard dstwo. I bought two of them so I would have one as backup for whatever reason. There is so much It can do and the team is constantly releasing updates. Confirmed to work on 3DS also.
     
  7. AlanJohn

    Member AlanJohn くたばれ

    Joined:
    Jan 6, 2011
    Messages:
    3,425
    Location:
    Canada,New Jersey
    Country:
    Ukraine
    I don't no that unfortunately. Yes DSi mode allows the flashcart to use the cameras and additional RAM. There already is a GBA emulator for DSi mode in the making, but you can only load roms smaller than 2mb's adn the framerate is only 1/2 fps.
     
  8. Goofy Time
    OP

    Member Goofy Time GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 12, 2007
    Messages:
    353
    Country:
    United States
    Hmm. That seems to be the most requested model here...but on some sites it's listed as a cheaper product than the Cyclo...

    I guess the battle for me is DSi-features (Which aren't that grand..) versus GBA emulation (I don't know the quality of it). How fares the emulation, anyway?
     
  9. Jugarina

    Member Jugarina GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    353
    Location:
    NY
    Country:
    United States
    GBA emulation is pretty good, runs most games fast. There's tons of home brew for It and imenu that is great that Spinalcord made. There's emulators for most of the older systems. Check out filetrip to see them all.
     
  10. AlanJohn

    Member AlanJohn くたばれ

    Joined:
    Jan 6, 2011
    Messages:
    3,425
    Location:
    Canada,New Jersey
    Country:
    Ukraine
    Well, for the DS2 I heard that its good... As for the Cyclo, its GBA emulation is still in the making so it can only load r0ms 2mb or less, and only 1 frame-per-second which is terrible and unplayable. If you really want GBA emulation RIGHT NAOW get a DS2, though if you want DSi mode AND GBA emulation (in the future) than get the Cyclo.
     
  11. Goofy Time
    OP

    Member Goofy Time GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 12, 2007
    Messages:
    353
    Country:
    United States
    Hmm, figure I might as well get a Supercard then...

    Question though: Is there a functional Game Boy/Game Boy Color emulator available for it? I'm spoiled with VisualBoyAdvance in that I expect GBA support to blanket over those as well.
     
  12. AlanJohn

    Member AlanJohn くたばれ

    Joined:
    Jan 6, 2011
    Messages:
    3,425
    Location:
    Canada,New Jersey
    Country:
    Ukraine
    Yes, Lameboy (google it) and it works for normal carts too.
     
  13. jurassicplayer

    Member jurassicplayer Completionist Themer

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    4,280
    Location:
    Pantsuland
    Country:
    United States
    Lameboy is the only GB/GBC emulator. It's a homebrew and works for practically all flashcarts. The compatibility is pretty decent...I haven't tried anything that failed anyways.
     
  14. Goofy Time
    OP

    Member Goofy Time GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 12, 2007
    Messages:
    353
    Country:
    United States
    Okay, I see. Thanks, guys. :3

    I have one weird question though, mainly about 3DS. Will the card be upscale-able to the screens like legit carts? You know, not exactly DS resolution, but brought up more.
     
  15. AlanJohn

    Member AlanJohn くたばれ

    Joined:
    Jan 6, 2011
    Messages:
    3,425
    Location:
    Canada,New Jersey
    Country:
    Ukraine
    No, 3DS mode is still not hacked so no.
     
  16. jurassicplayer

    Member jurassicplayer Completionist Themer

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    4,280
    Location:
    Pantsuland
    Country:
    United States
    If the 3DS can do that with a DS game...then probably...if it can't, don't ever expect it.
     
  17. Jugarina

    Member Jugarina GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    353
    Location:
    NY
    Country:
    United States
    Yeah that's an iffy question since you would have to have a Japanese version 3ds to know. Even though the 3ds will have a better screen resolution doubt the oldies will benefit from It. I am looking forward to the stick though, hopefully that will work better with the fighting games and such.
     
  18. Ace Overclocked

    Member Ace Overclocked My CPU's hot but my core runs cold.

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    2,106
    Location:
    Somewhere
    Country:
    Italy
    iin dsi mode it's 14 mb in dsl it's 2mb
     
  19. Goofy Time
    OP

    Member Goofy Time GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 12, 2007
    Messages:
    353
    Country:
    United States
    I'm referring to the default resolution bump as seen in this video.

    [youtube]sIqZjiPVnek[/youtube]

    What I'm asking is will the Supercard support that stretching?
     
  20. Jugarina

    Member Jugarina GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    353
    Location:
    NY
    Country:
    United States
    Wouldn't that be the 3ds responsible for that and not the flashcard?
     

Share This Page