Weird (but annoying) AKAIO glitch

Discussion in 'Acekard' started by Okawari, Apr 21, 2010.

Apr 21, 2010
  1. Okawari
    OP

    Newcomer Okawari Newbie

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Hello,

    I'm on an AceKard 2 with AKAIO 1.6 RC2 and I've noticed parts of some of my custom NDS and GBA icons are being recognized as transparent. For example, the black lines in the Wario icon below are transparent on AKAIO.

    [​IMG]

    Has this been reported before? Are there any fixes? Thanks [​IMG]
     
  2. kineticUk

    Member kineticUk GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    457
    Location:
    Newcastle
    Country:
    United Kingdom
    Its because of the way the akaio skin system is designed.
    Black is the transparent colour. Its not a bug. But someone has posted a request for this to be changed if it was ever possible in the future.

    I'd rather the skin colours situation was checked out first cause I think there's a bug with it. Its hard for me to figure what it is exactly but I'm pretty sure akaio has the same problem YWG noticed and fixed in his latest Wood 1.05 version.
     
  3. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom
    Yep some1 has - there's a post in the AKAIO forums about this, but whether it will come about or not is down to the AKAIO team
     
  4. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    you can just change the black on your custom icons to be 1 hex off. akaio's transparent color is true black or x000000. one shade off will look the same on the tiny nds screen, and not be transparent in the gui.

    [​IMG]

    -another world
     
  5. Overlord Nadrian

    Banned Overlord Nadrian Banned

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    6,671
    Location:
    Riviera
    Country:
    Belgium
    The SuperCard had the same kind of problem in the old OS too, but as said they (or you) just need to change the transparent colour.

    Offtopic: you rock, dude. Topic no. 222222.
     
  6. Okawari
    OP

    Newcomer Okawari Newbie

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Thanks [​IMG]
     

Share This Page