VitaQuake Source Won't Compile...

Discussion in 'PS Vita - Hacking & Homebrew' started by jastolze, Aug 20, 2016.

  1. jastolze
    OP

    jastolze GBAtemp Fan

    Member
    358
    42
    May 2, 2012
    United States
    Okay, so I wanted to change something in the source but after I made the change, the Vita SDK gave me this error: I really would like to figure out what I'm doing wrong. Any help? I'm on Windows 8.1 by the way. (P.S: The error I'm referring to is the last one in the picture)

    [​IMG]
     
  2. VitaType

    VitaType GBAtemp Advanced Fan

    Member
    654
    258
    Jul 16, 2016
    Germany
    You're missing the mpg123.h as the compiler says...
    Did it worked before you made the changes?
     
    Last edited by VitaType, Aug 20, 2016
  3. jastolze
    OP

    jastolze GBAtemp Fan

    Member
    358
    42
    May 2, 2012
    United States
    Weirdly enough, there is no mpg123.h file. I looked on github and it wasn't in there either. I did use cygwin to download the source, then transferred it over to the PS Vita SDK folder. Maybe that has something to do with it?
     
  4. VitaType

    VitaType GBAtemp Advanced Fan

    Member
    654
    258
    Jul 16, 2016
    Germany
    There is a line in audiodec/decoder_mp123.h which tries to include mpg123.h (that means the compiler copies the content of mpg123.h in audiodec/decoder_mp123.h on line 25 or 24 and substitutes it with the #include line).
    But your compiler isn't able to find a mpg123.h.
    That's what the compiler says and if you don't have any idea where to find these file your source code isn't complete and you won't will be able to compile the program.

    Probably there is a lib missing on your system...
     
    Last edited by VitaType, Aug 20, 2016
  5. romain337

    romain337 Advanced Member

    Newcomer
    68
    19
    Jan 7, 2016
    France
    Paris

    remove this from the makefile:
    -DHAVE_OGGVORBIS -DHAVE_MPG123 -DHAVE_LIBSPEEXDSP
     
    Last edited by romain337, Aug 20, 2016
  6. jastolze
    OP

    jastolze GBAtemp Fan

    Member
    358
    42
    May 2, 2012
    United States
    @romain337: I did that and got this: [​IMG]

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    To be clear, this isn't my source, I'm using the creator of Vita Quake's source code and he didn't have any problems...
     
  7. romain337

    romain337 Advanced Member

    Newcomer
    68
    19
    Jan 7, 2016
    France
    Paris

    Then remove this from thge makefile...
    -lvorbisfile -logg -lvorbis -lspeexdsp -lmpg123 \
     
  8. jastolze
    OP

    jastolze GBAtemp Fan

    Member
    358
    42
    May 2, 2012
    United States
    Now got stuck at this: [​IMG]

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Okay now it's Make 7Z: Command not found...
     
  9. dfsa3fdvc1

    dfsa3fdvc1 GBAtemp Regular

    Member
    228
    104
    Jan 3, 2015
    Albania
  10. jastolze
    OP

    jastolze GBAtemp Fan

    Member
    358
    42
    May 2, 2012
    United States
    I figured it out. Thanks to everyone who helped :D