Using Gamecube Wads?

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by Nokeo, Aug 18, 2011.

Aug 18, 2011

Using Gamecube Wads? by Nokeo at 3:13 AM (2,103 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. Nokeo
    OP

    Newcomer Nokeo Member

    Joined:
    Aug 18, 2011
    Messages:
    30
    Country:
    United States
    I am running on 4.3U and used the SmashStack exploit to Softmod my Wii. I currently am running. Snes9x, Wii64, NES, GBA, and GBC.
    I have not add'd anything else too my SD card.

    My question is, is it possible to play GC wads on 4.3U. Or is there an easier way.
     
  2. Tom Bombadildo

    Contributor Tom Bombadildo Honk!

    pip
    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    8,786
    Location:
    I forgot
    Country:
    United States
    [​IMG] They have GC wads now??
     
  3. loco365

    Member loco365 GBAtemp Guru

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    5,459
    I think he's referring to ISOs.
     
  4. Nokeo
    OP

    Newcomer Nokeo Member

    Joined:
    Aug 18, 2011
    Messages:
    30
    Country:
    United States
    Lol, it might be ISO's. Everywhere it has been saying wads. Hmm, well is there anyway.
     
  5. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,911
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    If you have an older disc drive, you can play GameCube backup discs using NeoGamma and a cMIOS.
     
  6. Nokeo
    OP

    Newcomer Nokeo Member

    Joined:
    Aug 18, 2011
    Messages:
    30
    Country:
    United States
    I have a very old Wii, from the first year it came out.
     
  7. Tom Bombadildo

    Contributor Tom Bombadildo Honk!

    pip
    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    8,786
    Location:
    I forgot
    Country:
    United States
    Then if you burn the .iso to a disc you should be able to play it. I believe there are guides on how to do it here, or somewhere on the internet.
     
  8. slaphappygamer

    Member slaphappygamer GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    535
    Location:
    California
    Country:
    United States
    internet? im not sure why that sounds familiar.

    youll want to burn the iso to a cd with imgburn
     
  9. Tom Bombadildo

    Contributor Tom Bombadildo Honk!

    pip
    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    8,786
    Location:
    I forgot
    Country:
    United States

    I was referring to guides on how to play the games using Neogamma, which I'm sure there are tutorials on how to do it here but if not I suggested that the OP search the internet to be sure.
     
  10. Hielkenator

    Member Hielkenator GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    4,176
    Country:
    Netherlands
    Use latest NEOGAMMA, Latest cMIOS, and burn games with imageburn to DVD-R discs.
    You cannot use cd's in your Wii.

    You'll also need a Gamecube controller and a Gamecube memory card.

    Look at the backuploader stickies for NEOGAMMA R9 BETA.
     

Share This Page