USBGX - HDD not recognised unless unplugged

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by milkmanchris, Oct 12, 2011.

Oct 12, 2011
  1. milkmanchris
    OP

    Newcomer milkmanchris Member

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Messages:
    22
    Location:
    York UK
    Country:
    United Kingdom
    HI Guys

    Weird problem, hope you can help

    Been using USBGX for a couple of years no worries at all.

    Kids somehow managed to update Wii and I had to go down the route of reinstalling the softmod (following the modify any wii 4.3 and below)

    All went fine, installed the latest channel.wad and now all we get is 'waiting for slow HDD', then it hangs on 'loading - loaded cIOS222 R65535' and needs a power down to clear it.

    However if during the 'Waiting for slow HDD' screen I unplug the drive and plug it back in it boots the HDD straight away.

    Hope you can help
     
  2. smf

    Member smf GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    839
    Country:
    United Kingdom
    Try setting the global IOS to 249.
     
  3. milkmanchris
    OP

    Newcomer milkmanchris Member

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Messages:
    22
    Location:
    York UK
    Country:
    United Kingdom
    Cheers, the global (in USBGX I presume) is already set to 249

    Any other ideas
     
  4. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,547
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    May your using the IOS222 version of gx, make sure you have the IOS249 one.
     
    1 person likes this.
  5. milkmanchris
    OP

    Newcomer milkmanchris Member

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Messages:
    22
    Location:
    York UK
    Country:
    United Kingdom
    Thanks Fix, dont know what I had installed, but all working good now.

    Have a good day, I'm off to beat the kids ;o)
     
  6. mark.m.moran

    Member mark.m.moran GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    153
    Country:
    Ireland
    Hi Fix94,
    I have the EXACT same issue mate, how do I go about installing the IOS249 version of USB Loader GX?? Or where can I get it?

    Many thanks,
    M
     
  7. mark.m.moran

    Member mark.m.moran GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    153
    Country:
    Ireland
    Anybody able to help me out??
     
  8. The_Dragons_Mast

    Member The_Dragons_Mast GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    613
    Country:
    Egypt
    Download this file . Then extract it & rename the IOS249.dol to boot.dol & copy it over the one in the app folder ,
     
  9. mark.m.moran

    Member mark.m.moran GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    153
    Country:
    Ireland
    Hi The_Dragons_Master_F,
    Many thanks for that mate! Is this to be used when copying over during setup? I have my USB Loader GX setup as a channel? Is the method you described above for the setup I have?

    Cheers,
    M
     
  10. The_Dragons_Mast

    Member The_Dragons_Mast GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    613
    Country:
    Egypt
    Do you have a forwarder channel or full channel ?

    If forwarder then put the boot.dol you make in either /apps/usbloader_gx or /apps/usbloadergx whichever you find in your sd.

    If full channel then just download this & install the USBLoader_GX_V2_3_UNLR_Channel_AHBPROT.wad inside the wad folder .
     
  11. mark.m.moran

    Member mark.m.moran GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    153
    Country:
    Ireland
    Thanks again The_Dragons_Master_F,
    At the moment I am using a full channel. I will give the second option you listed above a go and let you know how I get on :-)

    Much appreciated,
    M
     

Share This Page