urgent help please

Discussion in 'Wii - Hacking' started by chalky378, Nov 27, 2009.

Nov 27, 2009

urgent help please by chalky378 at 1:54 PM (1,116 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. chalky378
    OP

    Newcomer chalky378 Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    hello everyone im new on this forum and need a bit of help please
    i have my wii softmodded and hardmodded(with a d2pro chip) and i halso had the hbc and bootmii installed.
    i very very foolishly updated my shop channel last night as my wife wanted to have the iplayer channel installed and now i cant get the hbc or any of the softmod stuff to work again and also bootmii is now missing when i boot up the wii!!!!
    iv tried reinstalling the hackmii installer but it wont let me saying i have no vunerable ios`s.......
    i was going to just do a nand recover but like i said it seems to be missing and when i click on the hbc icon the screen goes bland as if theres nothing on my sd card even though its all there.
    i been searching since last night but cant find a way round the problem
    any ideas please
    im on 4.2e if that helps and i didnt have preloader or any thing like that installed.
    on a side note new super mario brothers use to work but it now doesnt but all my other backup games work fine but i guess thats because of the chip
    thanks in advance for any help you can offer
     
  2. cobleman

    Member cobleman GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    1,449
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Get the Trucha bug restorer by wiipower and run it with the HBC. You will see a lot of white text on a black screen. This is how many installers/patchers look like. It has no nice banner and stuff to keep the filesize low.
    1) Select IOS36 and press A. Even more text appears, read it if you want. Wait for the text at the bottom to appear and press 1.

    2) Choose Downgrade IOS15. Then download from NUS (2 times). Follow instructions on the screen.

    3) Now we can use the downgraded IOS15 to restore the Trucha in IOS36. Run TBR again. This time choose IOS15 and again press A then 1 when the text appears.

    4) Go into the IOS36 menu. Use these configurations: 36 (this is in what IOS-slot the patched IOS36 will be placed.) YES YES NO (actually you can choose what you want for the last 2 options), then select Install patched IOS36 and press A. Choose Download from NUS once again and follow on screen instructions.

    5) Now we have the patched IOS36, we can restore our IOS15 again. Load the TBR one last time. Choose IOS36,... .This time choose restore IOS15. Get the IOS from NUS and let the app finish everything.




    We are ready to install our cIOS. I will explain here how to get cIOS38r14 by waninkoko. You can also install another rev of this cIOS (don't go lower than r9) or a rev of IOS222/223 by hermes. All IOS have different uses and bugs. Its up to you to find out what these are.




    Get the installer here: http://gbatemp.net/index.php?download=6531 . Follow all the instructions at the link, but choose IOS36 instead of IOS249 (this is why we have patched IOS36). When you are asked to use wad install or online install, choose online install. You will then have the cIOS needed by the USB loader.
     
  3. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    Do that. And search next time, it's been answered 100s of times
     
  4. chalky378
    OP

    Newcomer chalky378 Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    thanks for the replys and Yes i did search but as i said i CANNOT access the homebrew channel in any way shape or form and i cant reinstall it
     
  5. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    Use bannerbomb for xzxero's instructions I posted in my last post
     
  6. chalky378
    OP

    Newcomer chalky378 Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    it wont let me.....thats what im saying it wont let me reinstall the hbc,bootmii or divx iv tried bannerbomb.......it removed everything including bootmii otherwise i would of done a nand restore...
     
  7. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    So don't run hackmii yet!
    Run anytitle deleter straight from bannerbomb
     
  8. chalky378
    OP

    Newcomer chalky378 Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    ok so go with me on this one...i run banner bomb then run anytile and delete ios15....but how do i run the wad manager after that if i cant access the hbc i thought u had to have to hcc to run the wad manager???
    on a side not im really gratefull for the help but not all of us are experts in this field and like i said i did search but i couldnt find anything like the problem iv got.....why the hell has it deleted bootmii on boot2 thats what i cant understand
     
  9. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    Run wad manager through bannerbomb...


    Updating to 4.2 via Nintendo deletes Bootmii
     
  10. chalky378
    OP

    Newcomer chalky378 Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    i was on 4.2 already just updated the shop channel lol....ill try your method in a bit and report back but thanks for the help much appericated
     
  11. chalky378
    OP

    Newcomer chalky378 Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    ok i tried any title deleter but it gives me a error code of 1036 which dosnt help at all...but i did manage to run tbr and followed it step by step and it said it had done but when i try to run the hackmii installer again i get the same message "no vunerable ios to install to"

    amy more ideas guys
     
  12. chalky378
    OP

    Newcomer chalky378 Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    ok update ......iv deleted ios15 as per instruction but when i go to run wadmanager 1.5 from the bannerbomb it loads fine then my remote just switches off and i cant do anything with it and have to reset the wii,iv also tried a gc pad and that dont work....
    anybody got any ideas????
    please or am i going to get ignored
     

Share This Page