?
  1. Good

    54 vote(s)
    63.5%
  2. Bad

    4 vote(s)
    4.7%
  3. Understandable

    27 vote(s)
    31.8%
  4. 85 voter(s)
  1. SirNapkin1334

    SirNapkin1334 Renound Aritst
    Member

    Joined:
    Aug 20, 2017
    Messages:
    1,665
    Country:
    United States
    Well, the beauty of fastboot3DS's chainloader is that 1. You can use button combos, rather than just a single button, and 2. It can boot from multiple places. Luma3DS can only chainload from the SD or CTRNAND, but fastboot3DS can chainload from SD, NAND [CTRNAND], TWLN [TWLNAND], TWLP [TWL PHOTO] as well as firm1.
    It allows for much more flexibility in general and even sports loading A9LH payloads (.bin payloads, instead of sighax's .firm) as far as I can tell.
     
    Sophie-bear likes this.
  2. PowerBall253

    OP PowerBall253 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 17, 2017
    Messages:
    171
    Country:
    United States
    Can it chainload A9LH payloads? Did I missed something?
     
  3. SirNapkin1334

    SirNapkin1334 Renound Aritst
    Member

    Joined:
    Aug 20, 2017
    Messages:
    1,665
    Country:
    United States
    I didn't actually try it, but when I was setting up a boot slot for CTRNAND, it also showed a backup of firm0 & firm1 that I had placed there some time ago, and those backups were firm0.bin/firm1.bin
     
  4. PowerBall253

    OP PowerBall253 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 17, 2017
    Messages:
    171
    Country:
    United States
    It also shows the .dat files
     
  5. d0k3

    d0k3 3DS Homebrew Legend
    Member

    Joined:
    Dec 3, 2004
    Messages:
    2,781
    Country:
    Germany
    Did you read my response on Github, @SirNapkin1334 ? Anyways, FIRMs are recognized just by their filename, the pattern is *firm* - if there's "firm" anywhere in the name, it is recognized. This is intended, and, yes, it's not perfect.
     
    Sophie-bear likes this.
  6. PowerBall253

    OP PowerBall253 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 17, 2017
    Messages:
    171
    Country:
    United States
    Oh, so thats why FIRM0.bin and OpenFirmInstaller.dat where showed there.
     
  7. LucaDark

    LucaDark Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 14, 2016
    Messages:
    27
    Country:
    Italy
    How i can reinstall b9s?
     
  8. SirNapkin1334

    SirNapkin1334 Renound Aritst
    Member

    Joined:
    Aug 20, 2017
    Messages:
    1,665
    Country:
    United States
    Re-run OpenFirmInstaller but put b9s files in /ofi/
     
    E1ite007 and LucaDark like this.
  9. FenexFox

    FenexFox GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 17, 2017
    Messages:
    117
    Country:
    United Kingdom
    Sorry this might be a stupid question
    How do i access that menu after the initial install?
     
  10. E1ite007

    E1ite007 Weird avatar guy
    Member

    Joined:
    Nov 19, 2016
    Messages:
    671
    Country:
    Mexico
    In the boot up, press the Home button until it pops the FB3DS menu.
    :lol:
     
    FenexFox likes this.
  11. FenexFox

    FenexFox GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 17, 2017
    Messages:
    117
    Country:
    United Kingdom
    Thanks :D
     
    E1ite007 likes this.
  12. froggestspirit

    froggestspirit D/P/Pt Demix Guy
    Member

    Joined:
    Jul 28, 2011
    Messages:
    1,267
    Country:
    United States
    Is there a way to change the menu button and the location of the config.txt? Im looking for more of a stealth approach. The config gets written to the SD, and without that, it boots the menu
     
  13. PowerBall253

    OP PowerBall253 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 17, 2017
    Messages:
    171
    Country:
    United States
    The menu button can't be changed, but you can setup a config on CTRNAND by powering on the donsole without SD Card, then assigning the boot.firm located in :/nand to the first slot in autoboot mode, then go to Change boot mode option as explained on the guide and select quiet boot.
     
  14. FenexFox

    FenexFox GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 17, 2017
    Messages:
    117
    Country:
    United Kingdom
    is it possible to get it to automatically boot to sysnand when the SD card is removed
     
  15. froggestspirit

    froggestspirit D/P/Pt Demix Guy
    Member

    Joined:
    Jul 28, 2011
    Messages:
    1,267
    Country:
    United States
    I'll try that. I already had it booting from nand, but left the SD in
     
  16. SirNapkin1334

    SirNapkin1334 Renound Aritst
    Member

    Joined:
    Aug 20, 2017
    Messages:
    1,665
    Country:
    United States
    Yes, setup the first boot slot for boot.firm on SD, and setup the second one for CTRNAND (nand:/boot.firm), and if the first boot slot can't be launched (I.E. SD card is not in), then it will launch the second one, which is in NAND.
     
    klear likes this.
  17. FenexFox

    FenexFox GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 17, 2017
    Messages:
    117
    Country:
    United Kingdom
    Ah okay thanks
     
  18. BaamAlex

    BaamAlex Eduard Pinguingummihals!
    Member

    Joined:
    Jul 23, 2018
    Messages:
    2,483
    Country:
    Germany
    Can i install this directly instead of b9s? I get a new 3ds in a few days.
     
    Xyphoseos likes this.
  19. Galexan

    Galexan Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 13, 2020
    Messages:
    5
    Country:
    Germany
    Can I delete B9S now?
     
    BaamAlex likes this.
  20. maorninja

    maorninja GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    836
    Country:
    United States
    This would replace B9S. I'd call it switching instead of deleting.
     
    alexander1970 likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Fastboot3DS, Updating,