1. Halvorsen

    OP Halvorsen GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Aug 12, 2015
    Messages:
    2,044
    Country:
    United States
    I'm asking here because the search function of this site is trash.
    To update my new 3DS to 10.3, all I have to do is download the GW ULTRA 3.7, extract the firmware .bin and replace it on my SD Card, then just start updating?
     
  2. Scarlet

    Scarlet Soy Consoomer
    Reporter

    Joined:
    Jan 7, 2015
    Messages:
    4,088
    Country:
    United Kingdom
    You just replace the Launcher.dat, then you can update through System Settings.
     
  3. Halvorsen

    OP Halvorsen GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Aug 12, 2015
    Messages:
    2,044
    Country:
    United States
    Yes! Thank you!
     
  4. Rob Blou

    Rob Blou GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jul 16, 2013
    Messages:
    745
    Country:
    Canada
    Make sure you see "GW" before you firmware number in system settings before updating.
     
  5. VinsCool

    VinsCool Persona Secretiva Felineus
    Moderator

    Joined:
    Jan 7, 2014
    Messages:
    14,234
    Country:
    Canada
    Boot in emunand, go to system settings, update, ???, PROFIT
     
    Scarlet likes this.
  6. Halvorsen

    OP Halvorsen GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Aug 12, 2015
    Messages:
    2,044
    Country:
    United States
    I'm using RXtools, but it should work either way. Right?
    And RX is set to autoboot, updating sysnand isn't a problem.
     
  7. VinsCool

    VinsCool Persona Secretiva Felineus
    Moderator

    Joined:
    Jan 7, 2014
    Messages:
    14,234
    Country:
    Canada
    Yes, you can use rxtools to update the emunand. It wouldn't boot with RXtools until it supports it officially though :P
     
  8. Scarlet

    Scarlet Soy Consoomer
    Reporter

    Joined:
    Jan 7, 2015
    Messages:
    4,088
    Country:
    United Kingdom
    If you're using rxTools, you need to wait for rxTools to update their launcher. The Gateway launcher only works with Gateway.
     
  9. VinsCool

    VinsCool Persona Secretiva Felineus
    Moderator

    Joined:
    Jan 7, 2014
    Messages:
    14,234
    Country:
    Canada
    Although, he can update with RXtools just fine.
    Then, booting with Gateway should work right away.
     
    Scarlet likes this.
  10. Halvorsen

    OP Halvorsen GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Aug 12, 2015
    Messages:
    2,044
    Country:
    United States
    Ehhh.
    Oh well. Although I used a launcher.dat from a Gateway pack to install and use RXMode.
     
    Last edited by Halvorsen, Jan 16, 2016
  11. Scarlet

    Scarlet Soy Consoomer
    Reporter

    Joined:
    Jan 7, 2015
    Messages:
    4,088
    Country:
    United Kingdom
    ReiNAND was recently updated to work with 10.3, so you can always look into that.
     
  12. VinsCool

    VinsCool Persona Secretiva Felineus
    Moderator

    Joined:
    Jan 7, 2014
    Messages:
    14,234
    Country:
    Canada
    I confirm that ReiNand works just fine with emunand 10.3 in my end.

    Either use Gateway or Reinand, both achieve the same result.
    CakeFW is compatible too, and RXtools is going to support it as well soon.
     
  13. Halvorsen

    OP Halvorsen GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Aug 12, 2015
    Messages:
    2,044
    Country:
    United States
    I'm not gonna mess around with other CFW. It was enough of a pain to get to RXmode, I formatted sysnand 7 times to get it right. Plus my emunand might not be compatible.
     
  14. Scarlet

    Scarlet Soy Consoomer
    Reporter

    Joined:
    Jan 7, 2015
    Messages:
    4,088
    Country:
    United Kingdom
    emuNAND works with rxTools, Gateway and ReiNAND all the same, I've alternated between them at various points.
     
  15. VinsCool

    VinsCool Persona Secretiva Felineus
    Moderator

    Joined:
    Jan 7, 2014
    Messages:
    14,234
    Country:
    Canada
    Then, your best bet is to wait for the newer version of RXtools :) It should come very soon.
     
  16. Halvorsen

    OP Halvorsen GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Aug 12, 2015
    Messages:
    2,044
    Country:
    United States
    Do you need a Gateway card to use gateway firmware?
    Since it is a new 3DS and the browser stuff was patched.
     
  17. Xenosaiga

    Xenosaiga Time to switch it up
    Member

    Joined:
    Oct 9, 2015
    Messages:
    1,501
    Country:
    United States
    Hi! I am trying to do things but I don't know how to use google.

    The instructions weren't clear and I got my dick stuck in a toaster.
     
    VinsCool and squee666 like this.
  18. Halvorsen

    OP Halvorsen GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Aug 12, 2015
    Messages:
    2,044
    Country:
    United States
    You realize there are a million different things that refer to the different Gateway modes?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Either way, I'm asking GBAtemp, not Google.
     
  19. Pecrow

    Pecrow GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jun 23, 2015
    Messages:
    1,137
    Country:
    United States
    I'm trying this out now as well. downloading update :) will give feedback when done
     
  20. VinsCool

    VinsCool Persona Secretiva Felineus
    Moderator

    Joined:
    Jan 7, 2014
    Messages:
    14,234
    Country:
    Canada
    Sadly, yes. It prevents you to boot gateway without a Gateway card.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - correctly, Update,