uLOADER 1.6 - usb loader with USB support!!!

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by grayfox77, May 15, 2009.

May 15, 2009
  1. grayfox77
    OP

    Newcomer grayfox77 Member

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Spain


  2. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    A USB loader with USB support? Who woulda thought!

    JK, I know what you mean. But who's Hermes?
     
  3. grayfox77
    OP

    Newcomer grayfox77 Member

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Spain
    Another Wii Spanish Hacker (A.W.S.H. XDDDDDDD). He made a new loader working with WBFS partition and developed other cIOS. The version 1.6 is the first one with USB support.
     
  4. chaseincats

    Member chaseincats GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 16, 2006
    Messages:
    520
    Country:
    United States
    how do you save cover images to the hd rather than the sd card?
     
  5. Saintphillipe

    Newcomer Saintphillipe Member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    48
    Location:
    Panama
    Country:
    Panama
    you know what's fun about this?

    Funny history, don't remember the names cause didnt bother reading the whole thing. but yesterday a guy posted the outcome of his own experiments with USB Loaders with both custom IOS 222 and waninkoko's rev10.
    and BUNCHA people bashed at him saying that the usb loader function and usb periferal functions wouldnt work at the same time no matter what and that he should chill and wait for rev11.
    this thing, is EXACTLY what he posted yesterday. really can't recall the whole thing. but i believe this is the outcome of that post.

    lets do more drugs from now on and experiment on and keep our minds open to crazy ideas like yesterday's post.
     
  6. Saintphillipe

    Newcomer Saintphillipe Member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    48
    Location:
    Panama
    Country:
    Panama
  7. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Sorry, but why do spanish people hate to post their stuff in english? I can't find a download link in the linked post and getting to know it it works with a new cIOS from Kwiirk or somebody else or if it works with the old one is impossible for me.
     
  8. matriculated

    Member matriculated GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 27, 2007
    Messages:
    598
    Country:
    Canada
    Seems pretty obvious to me.
     
  9. grayfox77
    OP

    Newcomer grayfox77 Member

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Spain
    I'm with you, because now the best of sceners are Spanish. We must think in the rest of the world [​IMG]

    Anyway, here the direct link to a new version release just this evening: http://mods.elotrolado.net/~hermes/wii/uloader_v1.7.rar (Hermes is motivated!!).

    Regards!!
     
  10. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Hmm, I'll have to give it a shot. I wonder if he'll be able to work out the IOS reload issue now...
     
  11. OuahOuah

    Member OuahOuah GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Messages:
    948
    Location:
    France
    Country:
    France
    Got it to test and my HDD is not recognized.
    With other loader, it IS recognized so to trashbin...
     
  12. grayfox77
    OP

    Newcomer grayfox77 Member

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Spain
    Definitively, IT'S WORKS!!! It doesn't matter what they said and what you said. There is more people like Waninkoko, Marcan, etc., with capability to make original homebrew for Wii!. Just test it by yourself like me or just ignore this post!
     
  13. grayfox77
    OP

    Newcomer grayfox77 Member

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Spain
    HDD must be connect in USB0 (the nearest to the Wii's border). USB1 is used for periphericals or HUB (Yes, HUB is working too!)...
     
  14. Saintphillipe

    Newcomer Saintphillipe Member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    48
    Location:
    Panama
    Country:
    Panama

    i was rooting for the guy in fact.
    This was another big step for the scene.
    my kudos to Slicer, and obviously hermes.

    ill try the app latter tonight
    good to know it works, ill be able to use mic yay
     
  15. AdamBrunt

    Member AdamBrunt GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 24, 2003
    Messages:
    688
    Country:
    Excellent.

    Now all I need is for a HDD to be able to be found when connected to a hub (since the lan adapter can't be run via a hub) and I'm all set
     
  16. Master Mo

    Member Master Mo F.R.E.E.

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    2,176
    Location:
    Man Mo Temple
    Country:
    Germany
    I wish he would work a little bit on the look of the loader... Otherwise well made!
     
  17. mbr013

    Newcomer mbr013 Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    18
    Country:
    Brazil
    Is this work on Animal Crossing + Wii Speak?
     
  18. grayfox77
    OP

    Newcomer grayfox77 Member

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Spain
    Well, I think that HUB is for USB instruments. The HDD must be connect (alone?) in the USB0. I don't make this test, because my USB HUB is 1.1 and not support 2.0. I only tested 1 microphone connect in USB1 and 1 microphone connect to HUB and HUB connect to USB1 (I don't have two microphones and I don't know if both works together; anyway, if a microphone works plugged HUB I think it's a big progress).

    Wait! I forgot said a very import issue: you must connect microphone before start to load anything. Don't forget this!!! [​IMG]

    Regards!
     
  19. AdamBrunt

    Member AdamBrunt GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 24, 2003
    Messages:
    688
    Country:
    Ok next question ...

    The reademe file says "Rockband for example, needs IOS37 base merged with IOS36"

    I get the impression you get asked a similar question when installing the cIOS. Does this mean if I want to play RB2 I need to install cIOS 222 from IOS37 merged with IOS36 ?

    Is this going to affect whether I can play the other stuff on my HDD ie will it stop the other games from working or is the default option to not use cIOS 222 ?
     
  20. buckely

    Newcomer buckely Member

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Messages:
    47
    Location:
    Los Angeles
    Country:
    United States
    I got 1.7 working but does anyone know a good place to find .png files for the loader? They appear to be different than just cover art. I cant seem to find answers on dimensions or such. I know how to add them to the game, just not what to add.
     

Share This Page