1. Mattdingo

    OP Mattdingo Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 21, 2019
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    Hey guys,

    Have used your website a lot in learning to homebrew my DSI. I've installed twilight menu and the NDS and Gameboy games work fine, I have however added a bios.bin to my root and GBArunner doesn't work properly. It doesn't allow me to select any roms when it boots up and stays white on both screens.

    I've tried adding the Arm7 DLDI by replacing my boot.nds file with it to no avail. Any one got any idea? The bios i found was from a youtube video so not convinced it's a working one.

    Thanks
    Matt
     
    alexander1970 likes this.
  2. alexander1970

    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    13,185
    Country:
    Austria
    Hello.:)

    Did you format your SD Card correctly with FAT32/Standard Cluster Size ?

    Thank you.:)
     
  3. Mattdingo

    OP Mattdingo Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 21, 2019
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    Hey Dude!

    Thanks for your reply. Yes my memory card is a 16gb in FAT32.

    :)
     
    alexander1970 likes this.
  4. alexander1970

    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    13,185
    Country:
    Austria
    Thank you.
    Then your bios.bin is maybe not "ok"...:unsure:
    Sorry,there is no "way" here to check this.You have to do it by yourself please.:)
     
  5. Mattdingo

    OP Mattdingo Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 21, 2019
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    Checked the MD5 for the bios and it appears to be fine. White screen continuing on GBArunner however, no rom list/folders as it should look. :(
     
    alexander1970 likes this.
  6. alexander1970

    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    13,185
    Country:
    Austria
    Thank you for checking this.:)

    Please compare with this:
    The BIOS used should have the following checksums (checking one should be enough):
    • CRC32: 81977335
    • MD5: a860e8c0b6d573d191e4ec7db1b1e4f6
    • SHA1: 300c20df6731a33952ded8c436f7f186d25d3492
    • SHA256: fd2547724b505f487e6dcb29ec2ecff3af35a841a77ab2e85fd87350abd36570
    The Roms are placed in the Folder "gba" in the Root of your SD Card and has the Extension .gba.

    Thank you.:)
     
  7. Mattdingo

    OP Mattdingo Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 21, 2019
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    Thanks for your comments Alexander, I haven't the facility to check anything but the MD5 in terminal but this matches as it should. The roms are indeed in the gba folder as is a gbarunner2.ini file.

    Is there something simple I'm missing?
     

    Attached Files:

    alexander1970 likes this.
  8. Barawer

    Barawer GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 3, 2016
    Messages:
    300
    Country:
    Israel
    I had issues with gbarunner as well, try reformatting the SD card. it worked wonders for me.
     
    alexander1970 likes this.
  9. alexander1970

    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    13,185
    Country:
    Austria
    Ah,the bios.bin please in the ROOT of the SD Card or in the Folder "_gba".:)

    Thank you.:)
     
  10. Mattdingo

    OP Mattdingo Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 21, 2019
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    It's in the root dude, have just tried it in _gba and no difference unfortunately :( thanks though!!

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Wouldn't this mean reinstalling HiyaCFW and Twilight Menu again? Sorry if stupid question, It took me a while to get this far haha
     
    alexander1970 likes this.
  11. Barawer

    Barawer GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 3, 2016
    Messages:
    300
    Country:
    Israel
    backup the files before, and copy them back to the SD after formatting.
     
    alexander1970 likes this.
  12. alexander1970

    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    13,185
    Country:
    Austria
    Ok,the Picture confused me a little.It looked to me like in the folder _nds.
    Excuse me,that was my fault. :(
     
  13. Gericom

    Gericom GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    1,359
    Country:
    Netherlands
    Gba roms should go in the gba folder. Not the _gba folder. Furthermore, are you using macos? Someone else had problems when they copied files using macos so maybe that's the problem?
     
    alexander1970 likes this.
  14. ntcc45

    ntcc45 Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 22, 2020
    Messages:
    42
    Country:
    Canada
    hey guys! is there anyway i can help with testing roms and systems with gbarunner2? I currently have no programming skills but i love gbarunner and want to give back. any way i could help?:yaynds:
     
    alexander1970 likes this.
  15. alexander1970

    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    13,185
    Country:
    Austria
    Hello.:)

    You can contact @Gericom and tell him about your Skills and Knowledge.:)
    I am sure he can use Help on some "Parts" of his Developing.(Cheat Implementation maybe ??)

    Maybe he is getting impressed from you.:rofl2:

    Thank you.:)
     
    ntcc45 likes this.
  16. Zense

    Zense GBARunner2 config: Touch the touchscreen + press R
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    1,839
    Country:
    Italy
    Even if you don't have any programming knowledge we could sure use help in testing ROMs for the compatiblity list. For that you'll need to ask a mod for permission to the gbatemp wiki. Not sure which one you have to ask really. It should be written somewhere on the site.
     
    ntcc45 and alexander1970 like this.
  17. ntcc45

    ntcc45 Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 22, 2020
    Messages:
    42
    Country:
    Canada
    Ok I'll look around

    thank you:D
     
    alexander1970 likes this.
  18. rivelio

    rivelio Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 5, 2020
    Messages:
    6
    Country:
    United Kingdom
    hello there! what is the cause of twlmenu getting stuck creating a save file? please and thank you!
     
  19. NG4654

    NG4654 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 28, 2020
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    He I tried playing Mario and Luigi Superstar Saga on the GBArunner but it freezes as soon as the first Bowser battle begins. Is it a recurring problem or is just with my rom???
     
  20. Zense

    Zense GBARunner2 config: Touch the touchscreen + press R
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    1,839
    Country:
    Italy
    Make sure to follow the settings according to the compatibility list
    https://wiki.gbatemp.net/wiki/GBARunner2
    I know that game in particular needs special settings.
     
    NG4654 and alexander1970 like this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - GBArunner2, Twilight, Menu++