Homebrew Twilight Menu++ and GBArunner2 help

Mattdingo

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 21, 2019
Messages
5
Trophies
0
Age
29
XP
54
Country
United Kingdom
Hey guys,

Have used your website a lot in learning to homebrew my DSI. I've installed twilight menu and the NDS and Gameboy games work fine, I have however added a bios.bin to my root and GBArunner doesn't work properly. It doesn't allow me to select any roms when it boots up and stays white on both screens.

I've tried adding the Arm7 DLDI by replacing my boot.nds file with it to no avail. Any one got any idea? The bios i found was from a youtube video so not convinced it's a working one.

Thanks
Matt
 
  • Like
Reactions: Alexander1970
Joined
Nov 8, 2018
Messages
14,471
Trophies
3
Age
51
Location
Austria
XP
2,234
Country
Austria
Hey guys,

Have used your website a lot in learning to homebrew my DSI. I've installed twilight menu and the NDS and Gameboy games work fine, I have however added a bios.bin to my root and GBArunner doesn't work properly. It doesn't allow me to select any roms when it boots up and stays white on both screens.

I've tried adding the Arm7 DLDI by replacing my boot.nds file with it to no avail. Any one got any idea? The bios i found was from a youtube video so not convinced it's a working one.

Thanks
Matt

Hello.:)

Did you format your SD Card correctly with FAT32/Standard Cluster Size ?

Thank you.:)
 
Joined
Nov 8, 2018
Messages
14,471
Trophies
3
Age
51
Location
Austria
XP
2,234
Country
Austria
Checked the MD5 for the bios and it appears to be fine. White screen continuing on GBArunner however, no rom list/folders as it should look. :(

Thank you for checking this.:)

Please compare with this:
The BIOS used should have the following checksums (checking one should be enough):
  • CRC32: 81977335
  • MD5: a860e8c0b6d573d191e4ec7db1b1e4f6
  • SHA1: 300c20df6731a33952ded8c436f7f186d25d3492
  • SHA256: fd2547724b505f487e6dcb29ec2ecff3af35a841a77ab2e85fd87350abd36570
The Roms are placed in the Folder "gba" in the Root of your SD Card and has the Extension .gba.

Thank you.:)
 

Mattdingo

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 21, 2019
Messages
5
Trophies
0
Age
29
XP
54
Country
United Kingdom
Thanks for your comments Alexander, I haven't the facility to check anything but the MD5 in terminal but this matches as it should. The roms are indeed in the gba folder as is a gbarunner2.ini file.

Is there something simple I'm missing?
 

Attachments

  • Screenshot 2019-09-21 at 16.51.29.png
    Screenshot 2019-09-21 at 16.51.29.png
    67.2 KB · Views: 672
  • Screenshot 2019-09-21 at 16.52.04.png
    Screenshot 2019-09-21 at 16.52.04.png
    12 KB · Views: 643
  • Screenshot 2019-09-21 at 16.52.22.png
    Screenshot 2019-09-21 at 16.52.22.png
    38.9 KB · Views: 508
  • Screenshot 2019-09-21 at 16.52.40.png
    Screenshot 2019-09-21 at 16.52.40.png
    16.7 KB · Views: 493
  • Like
Reactions: Alexander1970
Joined
Nov 8, 2018
Messages
14,471
Trophies
3
Age
51
Location
Austria
XP
2,234
Country
Austria
Thanks for your comments Alexander, I haven't the facility to check anything but the MD5 in terminal but this matches as it should. The roms are indeed in the gba folder as is a gbarunner2.ini file.

Is there something simple I'm missing?

Ah,the bios.bin please in the ROOT of the SD Card or in the Folder "_gba".:)

Thank you.:)
 

Mattdingo

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 21, 2019
Messages
5
Trophies
0
Age
29
XP
54
Country
United Kingdom
Ah,the bios.bin please in the ROOT of the SD Card or in the Folder "_gba".:)

Thank you.:)

It's in the root dude, have just tried it in _gba and no difference unfortunately :( thanks though!!

--------------------- MERGED ---------------------------

I had issues with gbarunner as well, try reformatting the SD card. it worked wonders for me.

Wouldn't this mean reinstalling HiyaCFW and Twilight Menu again? Sorry if stupid question, It took me a while to get this far haha
 
  • Like
Reactions: Alexander1970

Barawer

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 3, 2016
Messages
303
Trophies
0
Age
29
Location
Israel
XP
1,228
Country
Israel
It's in the root dude, have just tried it in _gba and no difference unfortunately :( thanks though!!

--------------------- MERGED ---------------------------



Wouldn't this mean reinstalling HiyaCFW and Twilight Menu again? Sorry if stupid question, It took me a while to get this far haha
backup the files before, and copy them back to the SD after formatting.
 
  • Like
Reactions: Alexander1970

Gericom

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 30, 2011
Messages
1,359
Trophies
0
Age
23
XP
3,871
Country
Netherlands
Gba roms should go in the gba folder. Not the _gba folder. Furthermore, are you using macos? Someone else had problems when they copied files using macos so maybe that's the problem?
 
  • Like
Reactions: Alexander1970

TroubledPickle

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Apr 22, 2020
Messages
47
Trophies
0
Age
15
XP
326
Country
Canada
hey guys! is there anyway i can help with testing roms and systems with gbarunner2? I currently have no programming skills but i love gbarunner and want to give back. any way i could help?:yaynds:
 
  • Like
Reactions: Alexander1970
Joined
Nov 8, 2018
Messages
14,471
Trophies
3
Age
51
Location
Austria
XP
2,234
Country
Austria
hey guys! is there anyway i can help with testing roms and systems with gbarunner2? I currently have no programming skills but i love gbarunner and want to give back. any way i could help?:yaynds:
Hello.:)

You can contact @Gericom and tell him about your Skills and Knowledge.:)
I am sure he can use Help on some "Parts" of his Developing.(Cheat Implementation maybe ??)

Maybe he is getting impressed from you.:rofl2:

Thank you.:)
 
  • Like
Reactions: TroubledPickle

Zense

GBARunner2 config: Touch touchscreen -> Press R
Member
Joined
Apr 20, 2008
Messages
1,916
Trophies
1
XP
3,476
Country
Italy
hey guys! is there anyway i can help with testing roms and systems with gbarunner2? I currently have no programming skills but i love gbarunner and want to give back. any way i could help?:yaynds:
Even if you don't have any programming knowledge we could sure use help in testing ROMs for the compatiblity list. For that you'll need to ask a mod for permission to the gbatemp wiki. Not sure which one you have to ask really. It should be written somewhere on the site.
 

TroubledPickle

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Apr 22, 2020
Messages
47
Trophies
0
Age
15
XP
326
Country
Canada
Even if you don't have any programming knowledge we could sure use help in testing ROMs for the compatiblity list. For that you'll need to ask a mod for permission to the gbatemp wiki. Not sure which one you have to ask really. It should be written somewhere on the site.
Ok I'll look around

thank you:D
 
  • Like
Reactions: Alexander1970

NG4654

Member
Newcomer
Joined
May 28, 2020
Messages
7
Trophies
0
Age
22
XP
35
Country
United States
He I tried playing Mario and Luigi Superstar Saga on the GBArunner but it freezes as soon as the first Bowser battle begins. Is it a recurring problem or is just with my rom???
 

Zense

GBARunner2 config: Touch touchscreen -> Press R
Member
Joined
Apr 20, 2008
Messages
1,916
Trophies
1
XP
3,476
Country
Italy
He I tried playing Mario and Luigi Superstar Saga on the GBArunner but it freezes as soon as the first Bowser battle begins. Is it a recurring problem or is just with my rom???
Make sure to follow the settings according to the compatibility list
https://wiki.gbatemp.net/wiki/GBARunner2
I know that game in particular needs special settings.
 
General chit-chat
Help Users
    NoobletCheese @ NoobletCheese: :rolleyes: