TTDS - DMA Mode?

Discussion in 'DSTT' started by Dylaan, Dec 23, 2007.

Dec 23, 2007

TTDS - DMA Mode? by Dylaan at 11:37 PM (9,875 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. Dylaan
    OP

    Member Dylaan GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 5, 2007
    Messages:
    384
    Location:
    Gold Coast, Australia
    Country:
    Australia
    Well my TTDS arrived in the mail today! [​IMG] Going through the settings, I noticed something called DMA Mode. Forgive my ignorance, but can anyone explain this? A quick search simply yielded something about it running faster on compatible games... Thanks!
     
  2. Sinkhead

    Former Staff Sinkhead yay p1ngpong.

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    3,692
    Location:
    Across the pond
    Country:
    United Kingdom
    Google is your friend.
    Pretty much, it's for compatibility. If a game doesn't work, try changing the setting.

    - Sam
     
  3. arctic_flame

    Member arctic_flame GBAtemp ATMEGA8 Fan

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,840
    Location:
    England land
    Country:
    United Kingdom
    I would assume it's a misnomer.

    I guess instead of patching every read to the card to read from the card, it does some sort of patch at the beginning that sticks
     
  4. Dylaan
    OP

    Member Dylaan GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 5, 2007
    Messages:
    384
    Location:
    Gold Coast, Australia
    Country:
    Australia
    Yeah, I tried define:DMA Mode, woops! [​IMG]
    So do I want it on or off, or doesn't it make much of a difference?
     
  5. arctic_flame

    Member arctic_flame GBAtemp ATMEGA8 Fan

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,840
    Location:
    England land
    Country:
    United Kingdom
    You're the one with the cart, try it.
     
  6. DjoeN

    Member DjoeN Captain Haddock!

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    4,925
    Location:
    Somewhere in this potatoland!
    Country:
    Belgium
    doesn't make any difference as far as i know (but who am i)

    I just turn the thing on always [​IMG]
     
  7. DaMummy

    Member DaMummy GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    1,265
    Location:
    Cleveland
    Country:
    United States
    so hows the cart overall? i ordered mine 2 days ago for my sister so im wondering if theres any problems or anything extraordinary on the cart thats worth the nice price
     
  8. macewarrier

    Newcomer macewarrier Newbie

    Joined:
    Mar 30, 2008
    Messages:
    3
    Country:
    United Kingdom

    Who are you? Why, your SPIDERMAN!



    ~Mashewowweeor~
     
  9. dawn.wan

    Member dawn.wan GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 6, 2008
    Messages:
    370
    Location:
    Toronto, ON
    Country:
    Canada
    I was thinking the exact same thing, what is DMA Mode.. well looks like i wont really need it anyways.
     
  10. Seina

    Newcomer Seina Advanced Member

    Joined:
    Jan 27, 2008
    Messages:
    76
    Country:
    United States
    DMA (Direct Memory Access) allows devices to access RAM (Random Access Memory) directly instead of going through the CPU (Central Processing Unit).
     
  11. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    Leave the DMA mode settings at their default values for each game unless you have problems with that game.

    -Bri
     

Share This Page