Troubles Matrix

Discussion in 'Wii - Hacking' started by ether2802, Nov 2, 2008.

Nov 2, 2008

Troubles Matrix by ether2802 at 7:59 PM (1,128 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. ether2802
    OP

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    OK I have installed and fixed everything fine, and I've been playing a few games (Mario Strikers, Metriod, Mario Paper, MoH:Vanguard), but now I dl 3 games that they are supouse to work fine and they aren't working (Dokapon Kingdom, FIFA09, IronMan) my settings are:

    3.3U Wii, fixed with IOS Downgrader after the Oct 23rd update
    cIOS247 for BUL_0.3
    cIOS249 for BUL_0.1
    DVDx on IOS249

    right now I let it like that but I have tryed every cIOS installer (normal, read_retry, and cIOS247), I have tryed all the loaders (normal, the supouse minor bug fix by knowitall599, and the alter_247), here is what happends:

    1rst I cheked the .iso with WiU1.1.exe and the FIFA09-PAL said there was and unknown update, didn't care and burnt it, by the time I launch, a black screen says: "The Disc can't be read blah blah..., Insert FIFA09 All Play Disc", it is not frozen cause I can reset the Wii. a file call (.UPP) was installed on the page were you can see your saves with AnyTD

    2nd I patched the .iso with WiU1.1.exe and burnt again, it launched the game but the game crashes on different parts, I ejected and inserted and the game worked again, but in less than 2 minutes it freezes over and over

    3rd I Decrypted the game with BCreator, the game launch, on the safety and the next picture gives me a black stripe on the middle of the screen, and again frezees here, there and everywhere

    4th Now instead of burn it with Nero6, I'm going to use ImgBurn @ 2.4X............the same as in the 1rst case

    5th I tryed Metriod, maybe something is wrong with the BUL, but no.......the game load perfect

    6th Well....maybe the .iso is damaged, I'll try Dokapon Kingdom NTSC-U, patched the update, burnt, and the same as in the 1rst case

    7th IronMan NTSC-U I rent it from Blockbuster and to begin with, the original copy changes my TV to 480i, wich is weird, and in the BUL 0.1 and 0.3 gives me GSoD, 1:1 and decrypted

    This topic is just to report errors, IT IS NOT TO CRY FOR HELP, if anyone want to help others, post the answer, do not flame please, be constructive..!!!
     
  2. ether2802
    OP

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    This is what I have on my System According to AnyTD:

    System Titles:

    249- 34- 15
    247- 33- MIOS
    51- 31- BC
    10- 30- SYSMENU
    36- 21- 9
    28- 20- 4
    22- 17-
    14- 13-
    37- 12-
    35- 11-

    Disc Games Titles (and Saves)

    (.UPD) comes in the 1:1 Mario Strikers (RNSE)
    (RMVE) (RDDE)
    (R4QP) (RHAE)
    (R8PE) (RZDE)
    (RGHE) (RSPE)
    (RYWE)
    (RM3E)
    (RSBE)
    (HAZA)
    (RB4E)

    Installed Channels

    (BLOC) this is the only one weird (FBNE) (HADE)
    (JADE) (UGBK) (FCWE)
    (FAKE) (WVCE) (HAJE)
    (JBIE) (NAJN) (HAPE)
    (MBDP) (WDMP)
    (FEYD) (HAXX)
    (WB4E) (HATE)
    (MAEP) (NACE)
    (JAVE) (NABE)
    (JALE) (JAAE)

    System Channel Titles

    (HAYA)
    (HAGE)
    (HAGA)
    (HABA)
    (HAFE)
    (HAFA)
    (HAAA)
    (HACA)

    Hidden Channels

    (DVDX)
    (HALE)
    (HAKE)

    Can someone post differences between mine and someone having FIFA09 working
     
  3. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Do you use DVD-Rs or DVD+Rs? DVD-Rs will cause problems when burned at 2.4x, take a look at supported burning speeds in your burning software. DVD+Rs need the booktype set to DVD-ROM, but i'm sure you know that, i just wanted to be sure. What's this WiU1.1.exe? What's this good for? Did you try "real" 1:1 and decryped versions without doing ANYTHING else to the iso before? Do you use PAL games in a PAL Wii?
     
  4. nicksasa

    Member nicksasa GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    1,410
    Country:
    Belgium
    my fifa 09 pal works fine ive never got any crash im using sony dvd-r accucore
     
  5. ether2802
    OP

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    DVD+R Booktyped DVD-ROM, WiU1.1.exe is just for check if the .iso is for the Wii, even the Backup Disc 1.31 gets recognized by this app, I did try the .iso without any change, I have NTSC Wii now on 3.2U and the games are:

    FIFA09_PAL/no
    Dokapon Kingdom_NTSC/no
    IronMan_NTSC/no
    Paper Mario_NTSC/yes but freezes at 2-3
    Metriod_NTSC/yes
    Mario Strikers_PAL/yes
    Big Brian Academy_NTSC/yes
    MoH:Vanguard_NTSC/yes
     
  6. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Ok, since bad burns are unlikely, i'm out of ideas. The last thing i can think of is trying Force NTSC and/or vidtv patch in the loader, but i'm pretty sure you already tried this. Sorry i couldn't help you.
     

Share This Page