Trouble with 1 DS Lite

Discussion in 'Acekard' started by ralphthedog, Jan 13, 2011.

Jan 13, 2011

Trouble with 1 DS Lite by ralphthedog at 2:54 AM (591 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. ralphthedog
    OP

    Newcomer ralphthedog Newbie

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    7
    Country:
    Canada
    Greetings all, great place you have here. I recently bought 6 Acekards, and have all of them working but one running 1.8.5. I have 2 Lites here (brother and sister), and one works the other doesn't. When I swap them, it is the same thing, the one always works, with 4 different Acekards 2i's and the other one won't work at all. It comes up to the root menu, and I select Acekard, but then it shuts itself off. Doesn't matter which Acekard i try, or MicroSD card I try.

    Any thoughts??

    Also, is there any way to remove the THQ label that is on the DSi ones??
     
  2. GolenSun550

    Member GolenSun550 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    196
    Location:
    far away from you
    Country:
    United States
    Obviously there are some issues with the DS Lite itself , how about cleaning the contacts ?
     
  3. ralphthedog
    OP

    Newcomer ralphthedog Newbie

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    7
    Country:
    Canada
    I'm thinking the same thing. My guess is a power issue. The battery status light is green, but it still shuts off whenever I select the Acekard from the opening screen. I even did up an older R4i with a known working file, and it did the same thing. I tried a regular cart (Sonic Allstar Racing) and it works fine.

    I have asked the owner for a power cord to try it with it plugged in. Thanks for the help.
     
  4. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    While it's true that flashcards use up more power than retail cards, it's not THAT much that the DS would shut off (especially when it's showing green) with a flashcard but work with a retail.

    Sounds like a contact issue, either it's not making a good connection or your contacts and connectors aren't lining up properly and it's shorting out or possibly has already blown a fuse.
     
  5. ralphthedog
    OP

    Newcomer ralphthedog Newbie

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    7
    Country:
    Canada
    I will look into the contacts on the DS, but like I said, it plays the Sonic racing game no problem. It also recognizes the Acekard being in the slot, but only shuts it down when I select it. I just got the power cord, so once I get home, I will try it out. I will post my findings.

    Thanks.
     
  6. ralphthedog
    OP

    Newcomer ralphthedog Newbie

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    7
    Country:
    Canada
    Well, it was definately a power issue. As soon as I plugged it in, I turned it on with AC power, and it worked. Battery must be on it's way out....
     

Share This Page