Trouble launching homebrew with Oothax Powersaves

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by Felinx, Jul 23, 2016.

  1. Felinx
    OP

    Felinx Newbie

    Newcomer
    3
    0
    Jul 23, 2016
    United States
    I've put all the homebrew starter files on my SD and overwritten the OoT cartridge with the required bin file, but when I load up the save and hit A, it pops up saying launching homebrew then just kicks me back to the 3ds main menu without any error messages or anything. if someone could help me figure out what I'm doing wrong here as I'm fairly new at this it would be greatly appriciated
     
  2. TheCyberQuake

    TheCyberQuake Certified Geek

    Member
    3,195
    2,111
    Dec 2, 2014
    United States
    Las Vegas, Nevada
    chances are you aren't using the correct save for your region, meaning you are using a save that contains the hax payload for another region. This is usually the cause of showing that screen and then just crashing. I could be wrong, but I would double check your save has the correct region payloads.
     
  3. Felinx
    OP

    Felinx Newbie

    Newcomer
    3
    0
    Jul 23, 2016
    United States
    I had someone who's got some experience with this stuff to double check my payloads, boot file, ect and he said I had the right ones, he had no idea why it wasn't working. I've probably been trying to get this to work for 8 hours xD
     
  4. TheCyberQuake

    TheCyberQuake Certified Geek

    Member
    3,195
    2,111
    Dec 2, 2014
    United States
    Las Vegas, Nevada
    Just to also make sure you are using the most current ones that fix ASLR right
     
  5. Felinx
    OP

    Felinx Newbie

    Newcomer
    3
    0
    Jul 23, 2016
    United States
    The ones updated on like june 26th I believe