Transparancy when changing Sysmenu?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Xras, Jan 31, 2009.

Jan 31, 2009
  1. Xras
    OP

    Member Xras GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Messages:
    139
    Country:
    Netherlands
    Hi,

    After installing SoftMii, i kinda got into extracting/unpacking/packing, etc..

    So, here's the problem/question:

    I'm trying to change colors in systemmenu. (cursors, buttons, etc, etc..)
    Whenever i change something (like the cursor image), it's just showing up as a white block with the cursor inside it.

    Is there any way to have this "act" as transparent?? (besides cutting out the exact image of what you need)

    I'd like to be able to fully customise my Wii, with inverted colors for starters, but i'm kinda stuck on this one..

    Any suggestions?
     
  2. Golfman560

    Member Golfman560 TheRapist.com

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    1,099
    Location:
    Living with seals
    Country:
    Antarctica
    DigityDog and the SoftMii guys managed to do it. I'm not really sure whether they used transparency but the first video showed the cursor having the box around it. So I'd PM Dig or go over to the SoftMii forum and ask since they're making a custom Systemmenu for SoftMii 1.0
     
  3. Xras
    OP

    Member Xras GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Messages:
    139
    Country:
    Netherlands
    Thanks, I'm looking over there regularly, but haven't found any insides on how to do it [​IMG]
     
  4. dazz159

    Newcomer dazz159 Advanced Member

    Joined:
    Jun 13, 2008
    Messages:
    89
    Country:
    United Kingdom
    I've stumbled into this aswell, wanted to do my own sys menu, ive tried loads to get transparancy on the cursors etc, but to no avail. Hopefully someone can shed some light on this.
     
  5. icefireicefire

    Member icefireicefire GBATemp Fails.

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    961
    Country:
    United States
    I can, I am the only person that knows how [​IMG] (I told the softmii guys).

    I'm not sharing anything here, so you know where to find me!
     
  6. Xras
    OP

    Member Xras GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Messages:
    139
    Country:
    Netherlands
    Thanks, icefire [​IMG]
     
  7. NeoRame

    Member NeoRame GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 6, 2008
    Messages:
    381
    Location:
    Gemrany
    Country:
    Germany
    NOPE u are not the only one, use tga´s with alpha channel :-P
     
  8. icefireicefire

    Member icefireicefire GBATemp Fails.

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    961
    Country:
    United States
    That doesn't always work, and my way is easier [​IMG].
     
  9. NeoRame

    Member NeoRame GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 6, 2008
    Messages:
    381
    Location:
    Gemrany
    Country:
    Germany
    lol, magiccolor? [​IMG] [​IMG]
     
  10. Adr990

    Member Adr990 To boldly go where no man has gone before!

    Joined:
    Apr 22, 2007
    Messages:
    1,469
    Location:
    The Netherlands
    Country:
    Netherlands
    What are the sizes for the Cursor? [​IMG]
     
  11. Golfman560

    Member Golfman560 TheRapist.com

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    1,099
    Location:
    Living with seals
    Country:
    Antarctica
    Crayons [​IMG]
     

Share This Page