Transfer from DS to Wii with Edge?

Discussion in 'EDGE' started by locky123, Jan 8, 2009.

Jan 8, 2009
  1. locky123
    OP

    Newcomer locky123 Newbie

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Has anyone managed to successfuly transfer from Pokemon Diamond on DS using Edge cartridge, to Pokemon Battle Revolution on Wii? I keep getting a white screen. Does the Edge really support this? Others are saying that the CycloDS is the only one which will work.
     


  2. Sportsmaniac1322

    Member Sportsmaniac1322 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    1,183
    Location:
    Forman's Basement
    Country:
    United States
    From what I know the CycloDS and the G6 Real are the only 2 carts to support Wii connectivity. It does say it supports it in the list of the EDGE's features though, which I found odd...
     
  3. moodswinger

    Member moodswinger GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 6, 2008
    Messages:
    237
    Country:
    Philippines
    I've read through older threads that the EDGE can transfer from DS to Wii but it isn't that stable.
     
  4. Brian117

    Member Brian117 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    3,249
    Location:
    Cleveland, OH
    Country:
    United States
    Ugh, so many times I've said this.

    EDGE DOES support Wii>DS, DS>Wii connectivity.

    Trust me, I've used it.
     
  5. locky123
    OP

    Newcomer locky123 Newbie

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Thanks for info Brian117, but what games have you successfully connected between DS using Edge cart and Wii?
     
  6. Brian117

    Member Brian117 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    3,249
    Location:
    Cleveland, OH
    Country:
    United States
    Well, I only used one game, which was Pokemon: Battle Revolution.

    And it worked.
     
  7. aldok

    Newcomer aldok Newbie

    Joined:
    Jan 17, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    What version of the edge software are you running?
     
  8. Brian117

    Member Brian117 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    3,249
    Location:
    Cleveland, OH
    Country:
    United States
    Uhm, I don't remember.

    Had to of been 1.41.
     
  9. lenselijer

    Member lenselijer GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    1,497
    Country:
    Netherlands
    this is not true, wii linkage does NOT work with the edge card. I just tested with fw 1.41/1.42/1.43 and it just plain wont work. it connects to the wii but when you begin the battle you get a white screen.
     
  10. Speedy321

    Newcomer Speedy321 Member

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    29
    Location:
    Leeds
    Country:
    United Kingdom
    It may say it does in the list but unfortunately it doesn't.Hoping for EDGE team to fix this in a later update.Cyclo and G6 or something like that are the only carts that do it.
     
  11. hardtech

    Newcomer hardtech Newbie

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    Brazil
    Ultimate Band WORKS !!!!
     
  12. Gullwing

    Member Gullwing Synesthete

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Messages:
    964
    Location:
    Behind You
    Country:
    Greece
    I'vge actually tried Final Fantasy Crystal Chronicles Echoes of Time and Daigasso Band Brothers Dx and both work... FF works perfectly but Daigasso sometimes gets errors with the Daigasso wii channel...
     
  13. emoshmo9

    Newcomer emoshmo9 Member

    Joined:
    Jul 15, 2009
    Messages:
    26
    Country:
    United States

    So only in battle? Which means you can still transfer Pokemon, just not DS Battle Mode?
     
  14. zuron7

    Member zuron7 RBYG

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    1,369
    Location:
    GPS not available in this area
    Country:
    India
    It works only sometimes meaning it still needs a fix.
     
  15. emoshmo9

    Newcomer emoshmo9 Member

    Joined:
    Jul 15, 2009
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    So it's only on certain firmwares?
     
  16. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    It won't work for Pokemon 100% of the time so you can stop trying.
     
  17. emoshmo9

    Newcomer emoshmo9 Member

    Joined:
    Jul 15, 2009
    Messages:
    26
    Country:
    United States
  18. eSPy

    Member eSPy GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    145
    Country:
    Canada
    ive got the latest firmware and it worked for connectivity on Geometry Wars
     
  19. emoshmo9

    Newcomer emoshmo9 Member

    Joined:
    Jul 15, 2009
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    I think the problem's just with Pokemon.
     
  20. emoshmo9

    Newcomer emoshmo9 Member

    Joined:
    Jul 15, 2009
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    Still no fix for this in the new firmware v1.5. =(
     

Share This Page