System menu won't load after installing USB shortcut channels!

Discussion in 'Wii - Hacking' started by PaperTeej20, Jan 1, 2010.

  1. PaperTeej20
    OP

    Newcomer PaperTeej20 Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    44
    Country:
    United States
    So I installed a couple of custom USB shortcut channels to my wii using the wad manager, and after returning to the main menu, and using the minus button to go to the page with four of them, my Wii froze. Now, when I start up, it goes to the health and warning screen, but when I press "A", it plays a sound from the system menu startup, and stays at a black screen. No further response.

    Is there a way to jump directly to data management screen, without stopping at the Wii channel menu, can I format the Wii without going into the software, or did I completely brick myself here?

    Please help! I have friends coming into town today, and they wanted to play! [​IMG]
     


  2. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
    sounds like banner brick,you got bootmii or preloader installed?
     
  3. PaperTeej20
    OP

    Newcomer PaperTeej20 Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    44
    Country:
    United States
    I think I have bootmii. I have the homebrew channel, and I'm pretty sure I popped bootmii on there.
     
  4. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
    when you installed HBC you installed bootmii aswell?as IOS or boot2?also check your sd card if you got a folder called "bootmii" if you got it insert the sd in the wii and open it
     
  5. PaperTeej20
    OP

    Newcomer PaperTeej20 Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    44
    Country:
    United States
    Nope. No bootmii folder on the sd card. It might be in IOS, tho.
     
  6. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
    then it's over for you [​IMG]
     
  7. PaperTeej20
    OP

    Newcomer PaperTeej20 Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    44
    Country:
    United States
    So, i can't do anything? I don't care if I have to format.
     
  8. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
    formatting doesn't do a thing(At all,especially since you can't access SM anyway)since you didn't even care to make a backup or put preloader your pretty much stumped,bring it back to the store you got it,or Nintendo even.you could try the maintenance mode thing read it before here's a quote from the complete softmod guide
     
  9. PaperTeej20
    OP

    Newcomer PaperTeej20 Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    44
    Country:
    United States
    No such luck. Maybe using Zantzue's Anti-brick Disc? If I can get into the homebrew channel, I can remove all the wads that screwed it up with Wad manager, right?
     
  10. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
    nope,you need a modchip to forward you to load the disc,as i said,unless you can get into HBC,bring it back to the store you got it from,or Ninty(say to them that the 4.2 update made your wii unusable)-final words,nothing more to say here
     
  11. PaperTeej20
    OP

    Newcomer PaperTeej20 Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    44
    Country:
    United States
    Aight. But I think I put BootMii on there in some way, shape or form. Can that help me at all?
     
  12. SFenton

    Member SFenton ಠ_ಠ

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    1,077
    Location:
    Derp
    Country:
    United States
    Not if it's an IOS.
     
  13. PaperTeej20
    OP

    Newcomer PaperTeej20 Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    44
    Country:
    United States
    So, there's nothing I can do short of getting a modchip. I just need to jump to the HBC. But there's no way to do that?
     
  14. SFenton

    Member SFenton ಠ_ಠ

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    1,077
    Location:
    Derp
    Country:
    United States
    No. Sorry. Your Wii is finished.
     
  15. PaperTeej20
    OP

    Newcomer PaperTeej20 Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    44
    Country:
    United States
    What about a drivechip? Would something like SaveMii work?
     
  16. Det1re

    Member Det1re det1re.de

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,272
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    SaveMii(Frii) should work, as there was no damage done to the System Menu or the System Menu IOS directly.
     
  17. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
    he needs a modchip or cIOScorp
     
  18. PaperTeej20
    OP

    Newcomer PaperTeej20 Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    44
    Country:
    United States
    Hmm. Sounds like it could work. I even have the crappy third party controller that you can press all 4 d-pad buttons at the same time on.
     
  19. razorback78

    Member razorback78 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,183
    Country:
    Philippines
  20. PaperTeej20
    OP

    Newcomer PaperTeej20 Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    44
    Country:
    United States
    Okay. How do I boot into BootMii?
     

Share This Page