Hacking system files are corrupt error on 4.2U

hai_haifa

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 27, 2008
Messages
41
Trophies
0
XP
67
Country
Iceland
hi all,

i have updated my wii from 3.2U to 4.2U with safe updater and according to the guide in the forum with all IOS and trucha sign.
i have bootmii installed and back up my nand on 3.2U.

everything is work fine, however when i play some games like rabbid tv party or need for speed nitro and etc. after returning back to the wii menu i get an error that the system files are corrupted.
usually i can return to wii menu after rebooting but some times it takes few tries.

anyone know what is the reason, should i go down to 4.1U?

i will appreciate your help.
 

hai_haifa

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 27, 2008
Messages
41
Trophies
0
XP
67
Country
Iceland
i did everything that in the guide... i put trucha sign and load all ios including the ios70 free the bag...
but some games give me this error...

anyone...
 

hai_haifa

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 27, 2008
Messages
41
Trophies
0
XP
67
Country
Iceland
i didnt install any preloader
i have bootmii on boot2 so i dont need priiloader

i install already a patched IOS70 but without any help.
 

THitsu10

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Apr 2, 2009
Messages
58
Trophies
0
XP
178
Country
United States
im on 4.1U and get the same problem once and a while...but i did notice it did happen after i played NFS:Nitro also....only thing i can do is restart a couple of times till it lets me back to the menu...it would be great if anyone knew what causes this
 

hai_haifa

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 27, 2008
Messages
41
Trophies
0
XP
67
Country
Iceland
i did reinstall everything last night and did it according to the modify to 4.2 guide.
and checked need for speed and it works...

i will try tonight to check other problematic games to see if it solve the problem.

thanks
 

hai_haifa

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 27, 2008
Messages
41
Trophies
0
XP
67
Country
Iceland
hi All,

the problem reapear after few days.

i think that i know where the problem is. i think there is a bug in one of the IOS that if you try to load a disc with BCA issue, and the disc wont load (For example NMSB), with D2CKEY, then afterward you get the problem...

anyone knows about this issue?
 

GRIM.657

Member
Newcomer
Joined
Sep 8, 2009
Messages
24
Trophies
0
Age
31
Location
TX
Website
facebook.com
XP
220
Country
United States
Are you still using the 'safe' updater? You should just install official system menu 4.2 and then re-hack it with the BootMii installer w/ bannerbomb or Smash Stack.
 

hai_haifa

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 27, 2008
Messages
41
Trophies
0
XP
67
Country
Iceland
last time i used the "modify to 4.2" GUIDE, which i install each IOS seperatly.

the problem disapear for few days and now return, after i put the NSMB disc in the wii.

and now when i put need for speed the problem returned.
 

razorback78

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 3, 2009
Messages
1,183
Trophies
0
Website
Visit site
XP
135
Country
did the NSMB disc asked you to update?
edit: i was asking you this because most probably you don't have any hacks to block disc updates for you mentioned you did not install priiloader.
 

Pete666

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 12, 2009
Messages
228
Trophies
0
XP
99
Country
Canada
this is doing this to me with Nhl2k10 original!

Can we brick our wii's playing thos games? because it takes 5-6 minutes to me to restart it and always restart but I'm afraid a little bit
 

hai_haifa

Active Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 27, 2008
Messages
41
Trophies
0
XP
67
Country
Iceland
all my games are without updates... since i block them before.

for some reason if i delete everything that appear on the SD manu, the problem is disapear, but i dont know for how long it will disapear.
 

THitsu10

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Apr 2, 2009
Messages
58
Trophies
0
XP
178
Country
United States
anyone heard anything on this yet? Mine still does it after i load up Need For speed... I havent even tried loading up the other titles mentioned...

thanks
 

Zworba

Member
Newcomer
Joined
Jul 26, 2009
Messages
24
Trophies
0
XP
37
Country
Belgium
got the same error, when i c the startup screen and press A i get into the menu after app. 5 time trying.


system menu 4.1 on ios60

boot2v2

is there any way to scan memory? I'm sure reinstalling a previous nand will not help anything but i will try anyway

solved,

restoring to latest nand via bootmii did the trick so far no problems i will report if they do occur

i still wonder what i did wrong to get this error. messed around with monster hunter tri that still doesn't work and installed tenchu witch works flawlessly.
now i'm on cIOS38 rev 17
 
General chit-chat
Help Users
    SAIYAN48 @ SAIYAN48: 4k 75hz