System File is Missing???

Discussion in 'EDGE' started by EJatEMS, Apr 24, 2011.

Apr 24, 2011

System File is Missing??? by EJatEMS at 8:32 AM (1,908 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. EJatEMS
    OP

    Newcomer EJatEMS Newbie

    Joined:
    Apr 24, 2011
    Messages:
    6
    Country:
    Australia
    Hi
    Today when i was downloading the new version of IEdge os to update the card it just comes up with 'system file is missing' when i plug it into my Dsl... i have looked at some forums but decided i needed help for this exact case.
    I'd rather step-by-step as i REALLY can't understand techniqle terms but ANY help is help enough for me.
    Please help!! and thanks
     
  2. AlanJohn

    Member AlanJohn くたばれ

    Joined:
    Jan 6, 2011
    Messages:
    3,425
    Location:
    Canada,New Jersey
    Country:
    Ukraine
    Just re-install the firmware...
     
  3. EJatEMS
    OP

    Newcomer EJatEMS Newbie

    Joined:
    Apr 24, 2011
    Messages:
    6
    Country:
    Australia
    thx for quick response...
    i have re-installed a few times but i think when it was replacing the old files it might have deleted something else important???
     
  4. AlanJohn

    Member AlanJohn くたばれ

    Joined:
    Jan 6, 2011
    Messages:
    3,425
    Location:
    Canada,New Jersey
    Country:
    Ukraine
    First you need to format your card with panasonic SD formatter, THEN install firmware (Don't forget to buckup your games/saves!).
     
  5. Cartmanuk

    Member Cartmanuk GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Messages:
    706
    Country:
    United Kingdom
    Is your iEdge Black if so its a fake.

    You should see the EDGE.DAT NOT FOUND if there is an error.
     
  6. EJatEMS
    OP

    Newcomer EJatEMS Newbie

    Joined:
    Apr 24, 2011
    Messages:
    6
    Country:
    Australia
    yes mine is black and does not say Edge.dat not found...
    i told the seller that i thought it was a fake ( i know, probably not a good idea) and he assured me that it was only the old one and the new one...
    is there any way to fix it even if it is a fake??
     
  7. EJatEMS
    OP

    Newcomer EJatEMS Newbie

    Joined:
    Apr 24, 2011
    Messages:
    6
    Country:
    Australia
    I tried SDformatter...
    I re-formatted then Dragged the games file and the os files onto the card but still no luck.
    I think what i will do is just email the seller and tell him about it and hope for the best.
    thanks for your help [​IMG]
     
  8. anton123

    Newcomer anton123 Advanced Member

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    75
    Country:
    United States
    Sounds like you got a fake iEdge if you're saying it's black... I wonder if your card looks like the one here...
    http://edgei-ds.cn/

    It's the website for the FAKE iEdge.

    This page will also help you. They put out distinguishing markers of the real vs fake ones. As far as I can tell, you got a fake iEdge card.
    http://www.edgedscards.co.uk/fake-iedge-cards
     
  9. EJatEMS
    OP

    Newcomer EJatEMS Newbie

    Joined:
    Apr 24, 2011
    Messages:
    6
    Country:
    Australia
    Yea...looks like i have a fake, can i still use it somehow like i did before or is it completely un-usable?
    That sucks hopfully it will still run one day...
    thanks again for the help every1
     
  10. anton123

    Newcomer anton123 Advanced Member

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    75
    Country:
    United States
    I guess you can look at the Fake iEdge website. They have some firmware download that might work on your card.
     
  11. EJatEMS
    OP

    Newcomer EJatEMS Newbie

    Joined:
    Apr 24, 2011
    Messages:
    6
    Country:
    Australia
    Thanks everyone, i downloaded the fake os because it sounded like mine was a fake... it is BUT it does still play games which is great
    thanks for your time and help [​IMG]
     

Share This Page