Hacking Question SXtools "failing to read device id bailing out"

Xdbz123

Member
Newcomer
Joined
Mar 23, 2017
Messages
9
Trophies
0
Age
29
XP
99
Country
Gambia, The
How can I fix it?

I'm on autorcm. I unplugged my battery and then plugged in again.
Hold 15 seconds power off. But I'm still stucked at the black screen.
TegraRcmGUI says that I'm in RCM. Payload inject is sucessful but as I said before I'm stucked at the black screen.

I think I'm the first lucky one with a real bricked console :D
 

Kubas_inko

"Something funny goes here."
Member
Joined
Feb 3, 2017
Messages
6,313
Trophies
0
Age
21
Location
I gues on earth.
XP
4,864
Country
Czech Republic
Trust me that there are hundreds of people with a worse brick. Connect it to PC, hold the power button for 12 secs and see, if it disconnects from PC. Also, try pushing the payload multiple times.
 
Last edited by Kubas_inko,

Canna

Bad Ass Poisonous Mushroom
Member
GBAtemp Patron
Joined
Jul 14, 2018
Messages
1,379
Trophies
0
Age
33
Location
AZ
XP
1,458
Country
United States
How can I fix it?

I'm on autorcm. I unplugged my battery and then plugged in again.
Hold 15 seconds power off. But I'm still stucked at the black screen.
TegraRcmGUI says that I'm in RCM. Payload inject is sucessful but as I said before I'm stucked at the black screen.

I think I'm the first lucky one with a real bricked console :D

You may have a patched unit Look here >Link
What payload are you trying to send ?

And what do you mean you unplugged the battery did you open your unit ?
 

Xdbz123

Member
Newcomer
Joined
Mar 23, 2017
Messages
9
Trophies
0
Age
29
XP
99
Country
Gambia, The
Yes I have autorcm enabled and now it works fine but I can't boot into sx os menu I want to disable autorcm...

Now I know that my switch isn't bricked and I use now the payload hekate_ctcaer_3.2.bin.

If I want to "launch firmware" my switch says "failed to init sd card" I bought my SD card today and my old one also didn't work.


EDIT: I have no patched unit I played 100 times my backups.
 

Canna

Bad Ass Poisonous Mushroom
Member
GBAtemp Patron
Joined
Jul 14, 2018
Messages
1,379
Trophies
0
Age
33
Location
AZ
XP
1,458
Country
United States
Yes I have autorcm enabled and now it works fine but I can't boot into sx os menu I want to disable autorcm...

Now I know that my switch isn't bricked and I use now the payload hekate_ctcaer_3.2.bin.

If I want to "launch firmware" my switch says "failed to init sd card" I bought my SD card today and my old one also didn't work.


EDIT: I have no patched unit I played 100 times my backups.

Sounds to me like you have a bad sd card, or reader. if you said the other was bad...
You cant run SX OS from hekate Fyi

Did you use the latest sx os payload and boot dat ?

Whats your sd card format also.Did you also put the sdfiles by tom ger on your sd, as hekate will spit out that error if it cant read your sd files required for hekate
 
Last edited by Canna,

Xdbz123

Member
Newcomer
Joined
Mar 23, 2017
Messages
9
Trophies
0
Age
29
XP
99
Country
Gambia, The
Sounds to me like you have a bad sd card, or reader. if you said the other was bad...
You cant run SX OS from hekate Fyi

Did you use the latest sx os payload and boot dat ?

Whats your sd card format also.Did you also put the sdfiles by tom ger on your sd, as hekate will spit out that error if it cant read your sd files rewuired for heakte


I unplugged and plugged the sc card reader again and then it works! Thanks all of you :*
 
  • Like
Reactions: comput3rus3r

comput3rus3r

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 20, 2016
Messages
3,574
Trophies
0
Age
120
XP
4,749
Country
United States
Yes I have autorcm enabled and now it works fine but I can't boot into sx os menu I want to disable autorcm...

Now I know that my switch isn't bricked and I use now the payload hekate_ctcaer_3.2.bin.

If I want to "launch firmware" my switch says "failed to init sd card" I bought my SD card today and my old one also didn't work.


EDIT: I have no patched unit I played 100 times my backups.
sounds like the sd card reader is not plugged in correctly. Did you open your console?
 

Canna

Bad Ass Poisonous Mushroom
Member
GBAtemp Patron
Joined
Jul 14, 2018
Messages
1,379
Trophies
0
Age
33
Location
AZ
XP
1,458
Country
United States
Sounds to me like you havd a bad sd card, or reader. if you said the other was bad...
You cant run SX OS from hekate Fyi

Did you use the latest sx os payload and boot dat ?
I unplugged and plugged the sc card reader again and then it works! Thanks all of you :*

Yourwelcome

Hey mr listen to me ...
Be gentle those sockets are fragile, you mess one of those up your be in a world of pain replacing one.
 

Site & Scene News

General chit-chat
Help Users
  • kenenthk @ kenenthk:
    In 20 years we'll probably have micro sd cards implants in our heads
  • DinohScene @ DinohScene:
    microsd?
  • kenenthk @ kenenthk:
    I'd be okay with getting my brain taken out and replaced with one as long as its not intel or apple
  • DinohScene @ DinohScene:
    shiet get on with the time grampa, we're using picoSD now
  • kenenthk @ kenenthk:
    Only the most important humans will have nvme installed in their head
  • _Shimon @ _Shimon:
    oh shit this exists
  • Arras @ Arras:
    wait this is where the shoutbox went?
  • Adran_Marit @ Adran_Marit:
    What are everyone's
    thoughts on gpu prices atm?
  • Arras @ Arras:
    high
  • Adran_Marit @ Adran_Marit:
    lol yes they are high, mate of mine just got a 1080 for $700 AUD
  • Adran_Marit @ Adran_Marit:
    second hand which is nuts as when the 3070 came out here that's how much it was new at the time
  • kenenthk @ kenenthk:
    I
    f you have tech that can decently run games don't buy anything yet wait a year or two
  • Adran_Marit @ Adran_Marit:
    I just got a core build upgrade, minus gpu due to price, will be running my GTX780 until I can afford an upgrade
  • kenenthk @ kenenthk:
    Prices are up because of bots and
    shortages it'll die down with a year or two
  • Adran_Marit @ Adran_Marit:
    Yeah I imagine there will be a short period where prices are low then the next series will come out and low and behold have high prices again
  • kenenthk @ kenenthk:
    Today's games look just fine at 1080 with decent 60fos unless you have disposable income it's not really worth it
  • kenenthk @ kenenthk:
    Probably won't be that long until theirs 4k capable apus around $400
  • PeeJay Bonobo @ PeeJay Bonobo:
    And I'm here stuck with my 3800X (though I need to plan if I want to upgrade to a 5900X) and an RX 5700 (XT BIOS).
  • p1ngpong @ p1ngpong:
    DEAD
  • DinohScene @ DinohScene:
    ALIVE
  • Slluxx @ Slluxx:
    oh wow, chat available from any where, nice
  • AkiraKurusu @ AkiraKurusu:
    Are scalpers still scalping PS5s? If no, might plan on getting one soonish.
  • SG854 @ SG854:
    Glad I got my 3080 at retail price
  • kenenthk @ kenenthk:
    Weird got a reCaptcha check by
    refreshing the page
    kenenthk @ kenenthk: https://amp.cnn.com/cnn/2021/09/24/tech/webcams-workplace-meetings/index.html