Discussion SX OS - Error and Solutions Thread

Discussion in 'Switch - Backup Loaders & Modchips' started by OhhSheetz, Jun 19, 2018.

?
  1. Yes

    159 vote(s)
    75.7%
  2. No

    41 vote(s)
    19.5%
  3. Will verify soon

    10 vote(s)
    4.8%
  1. Adr990

    Adr990 To boldly go where no man has gone before!

    Member
    5
    Apr 22, 2007
    Netherlands
    The Netherlands
    I just got a upgraded eMMC memory to 128GB, but that has changed my Console Fingerprint it would seem.
    Is there any way to transfer my license or should I just get a new one?

    Cheers.
     
    Last edited by Adr990, Apr 2, 2019
  2. pLaYeR^^

    pLaYeR^^ Doctor Switch

    Member
    9
    GBAtemp Patron
    pLaYeR^^ is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Sep 18, 2014
    Austria
    Austria
    Better ask that in the SX OS support forum.
     
  3. Adr990

    Adr990 To boldly go where no man has gone before!

    Member
    5
    Apr 22, 2007
    Netherlands
    The Netherlands
    So, now I got things running on my 128GB with SX 2.6.1 Beta and Atmos 0.8.6 running on 3.0.2, I upgraded it to 7.0.1 using ChoiDujourNX, while in Atmos.
    After the reboot I was able to boot to a 7.0.1 Atmos CFW, I can even boot into the OFW 7.0.1 on my 128GB eMMC.

    It's just... booting SX doesn't work anymore.
    Selecting the Boot into OFW or CFW options both result in a black screen. (or shutting off)
    I have a valid license. I'm not using EmuNAND. And it was working before the ChoiNX update to 7.0.1.

    I've tried downloading the payload and boot.dat multiple times, I even got a boot.dat from someone else to try, no dice.

    Anyone knows why the SX side of things might be borked?
    ReiNX works, Atmos works, OFW works... SX can't even load other Payloads from it's menu, resulting also in a black screen.

    I'm using a exFAT 256GB mostly, but I also tried using a FAT32 16GB SD card trying to launch SX, no luck, while Atmos worked on it just fine.

    Edit:
    I tried 2.5.3, 2.3 beta, 2.6.1 beta, all have the same problem.
    How I tested 2.3 and 2.5.3 (along with 2.6.1) was launching payloads (bin files), from within the SX launcher menu.
    Those payloads also result into black screens!
    I tried a FAT32 adn exFAT card, what is wrong?
     
    Last edited by Adr990, Apr 7, 2019
  4. mickthestud

    mickthestud GBAtemp Fan

    Member
    7
    Nov 8, 2007
    Been getting this for 3 weeks now I have tried absolutely everything and nothing works pretty much given up
     
  5. Reecey

    Reecey Mario 64 (favorite game of all time)

    Member
    11
    Mar 7, 2010
    At Home :)
    Anyone help I am trying to activate an sxos pro dongle, it seems all SXOS/TX sites are all down and if I try to activate it on my switch it just says error network connection even though it's online I presume because it cant access the correct link to activate it. I cannot access the site to do it manually is there any other way of activating?
     
    Last edited by Reecey, Apr 11, 2019
  6. gizmomelb

    gizmomelb GBAtemp Advanced Fan

    Member
    7
    Jul 13, 2006
    Australia
    yes.. the site moved. instead of .com try .rocks.
     
    Reecey and MorningBlunt like this.
  7. Reecey

    Reecey Mario 64 (favorite game of all time)

    Member
    11
    Mar 7, 2010
    At Home :)
    I never realised this thanks that helped it now all works.
     
    Last edited by Reecey, Apr 11, 2019
  8. pka4916

    pka4916 GBAtemp Regular

    Member
    4
    May 24, 2006
    United States
    USA
    So is the SX forum back too? it's been down for weeks now
     
  9. pLaYeR^^

    pLaYeR^^ Doctor Switch

    Member
    9
    GBAtemp Patron
    pLaYeR^^ is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Sep 18, 2014
    Austria
    Austria
    Not yet.
     
  10. rosko25

    rosko25 Member

    Newcomer
    1
    Apr 18, 2019
    United States
    Hello I am having a problem with my switch whenever i try and go to my sx os menu to install a game i keep getting ERROR Code: 2168-0002. I taken all the games off i have on my san disk microsd card and i an able to boot to the menu but whenever i place a backup game on ther it always gives me an error. I have tried 3 different micro cards to see if it was the cards. I got 1 card from walmart and 2 from amazon so they seem to be legit cards. I tried downloading both nsp and xci from multiple websites and still getting error. Can some one help me to find out why I keep greeting this error? Thank you for any help you can provide me?
     
  11. pLaYeR^^

    pLaYeR^^ Doctor Switch

    Member
    9
    GBAtemp Patron
    pLaYeR^^ is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Sep 18, 2014
    Austria
    Austria
    Put the nsp and xci to the root of your micro sd card.
     
  12. rosko25

    rosko25 Member

    Newcomer
    1
    Apr 18, 2019
    United States
    I tried that but that didnt work still same error.
     
  13. pLaYeR^^

    pLaYeR^^ Doctor Switch

    Member
    9
    GBAtemp Patron
    pLaYeR^^ is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Sep 18, 2014
    Austria
    Austria
    Maybe game is corrupt. You tried another backup?
     
  14. rosko25

    rosko25 Member

    Newcomer
    1
    Apr 18, 2019
    United States
    I will try adding just one game at a time to see if that works.
     
  15. rosko25

    rosko25 Member

    Newcomer
    1
    Apr 18, 2019
    United States
    That worked got it install the games must of had to many on there at one time. But know I am having another problem with my license.dat file every time i try to load up in recovery mode to goes black when I go to custom firmware and original firmware. I tried removing the license.dat file and boot it again through the firmware but once the request is created it just turns the screen black after that. I am on SXOS beta 2.6.2. I am not sure what I can do to fix this? Any help would be appreciated. Thank you
     
  16. WiiuGold

    WiiuGold GBAtemp Advanced Fan

    Member
    8
    Jan 5, 2015
    United States
    Games xci don't go on root
    sxos/xci/game here.xci
    sxos/nsp/game here.nsp
     
  17. spkatsi

    spkatsi Newbie

    Newcomer
    1
    Jan 5, 2019
    Afghanistan
    ************************************

    UPDATE: ISSUE SOLVED

    The how is unknown to me:
    - I had plug the loader with and without RCM adapter before
    - No i just re-plugged the loader for the 10th time (without RCM) and Switch powed up
    SX OS is also updated

    ************************************

    Did SX OS update just killed my Switch?

    Nintendo Switch will not power up at all (docked or undocked).
    Auto RCM had been enabled
    Removed Sandisk 400GB --> power button --> still nothing, did NOT receive the "Boot.dat" error.
    Not that it matters, NAND is backed up.

    HOW IT OCCURED
    tried to update SX OS on latest Beta FM,
    unknown previous FW but was 1-2 months old
    Downloaded the update 3-4 times as it was not applied and was not paying attention.
    Then read the message: "saved on SD card, reboot your device"
    holded down power button and selected "Restart"
    Device seems done.

    Any other troubleshooting steps?
    Did SX OS just killed my console?
    Will i have any issues replacing Nintendo Switch as of warranty? (not banned)

    Thank you
     
    Last edited by spkatsi, Apr 25, 2019
  18. Ch1llkroete

    Ch1llkroete Newbie

    Newcomer
    1
    Jun 17, 2019
    Germany
    Hi guys. I didnt update or use my Switch and SX OS for like 7 months and wanted to ask something: I saw there is an option for emunand now. Whats the advatage of it? Can i lets say install the emunand (to a separate microSD) boot the SX into emundand and use the sx the way its supposed to be used there and at the same time have an original nand running (again data on separate SD) and actually use the original NANd for online gaming with games i own physically? For info my switch currently is on 6.1, i have two NAND backuckps before any modifications: 5.1 and 5.1 with exfat support. In case i understood currently the procedure would be to flash back the 5.1 exfat firmware, make a emunand copy and then update the O-Nand to be used online and use the EMUnand on second card for SX OS purposes (also to be updated but not online). Correct?
     
  19. nantalos

    nantalos Member

    Newcomer
    4
    Nov 1, 2018
    Germany
    You don't need two SD cards. All emunand stuff goes into the automatically created emutendo folder (instead of the nintendo folder).
    And yes, with a clean sysnand you can go online and play legit games online. While keeping all homebrew or piracy or whatever to emunand which you keep offline.

    Personally I would go about it slightly different, just to make it easier.
    1) Flash your backup,
    2) then update the console online,
    3) link a nintendo account if you want,
    4) delete the internet settings,
    5) create emunand
    6) boot normally into sysnand and input the internet settings again
    7) .... profit?

    The way you described it would work too, but you add more steps, because you would need to go find the newest firmware and update with choidujour. The end result would be the same though.
     
  20. Ch1llkroete

    Ch1llkroete Newbie

    Newcomer
    1
    Jun 17, 2019
    Germany
    Thank you. Got one more question: should I do anything regarding the fuses? The last update I did was without burning fuses. Is there any reason to apply the update process in a way (is that even possible?) not to burn fuses? Thanks!
     
Quick Reply
Draft saved Draft deleted
Loading...