Question Switch Problem!

Discussion in 'Switch - Exploits, Custom Firmwares & Soft Mods' started by xiah_pro, May 15, 2019.

  1. Dark Ronin

    Dark Ronin GBAtemp Regular

    Member
    4
    Oct 5, 2015
    Russia
    @OP, got any other known-working-good card around?
     
  2. Budsixz

    Budsixz GBAtemp Regular

    Member
    3
    Oct 27, 2018
    India
    just try what i said
    format to fat32 and fresh install kosmos
     
  3. xiah_pro
    OP

    xiah_pro Member

    Newcomer
    1
    Mar 15, 2009
    yep! this card for other games, work perfect before
     

    Attached Files:

  4. Dark Ronin

    Dark Ronin GBAtemp Regular

    Member
    4
    Oct 5, 2015
    Russia
    That's bad.
    Seems the problem is sd-controller or voltage regulator inside switch.
    Try to boot any legit game from sd card on ofw.
     
  5. ModderFokker619

    ModderFokker619 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    5
    Oct 2, 2015
    United States
    California

    If a 3rd genuine card gives you error I would check micro sd TF memory card slot
     
    Dark Ronin likes this.
  6. xiah_pro
    OP

    xiah_pro Member

    Newcomer
    1
    Mar 15, 2009
    yesm I tried with 32GB microsd but the problem was not resolved
     

    Attached Files:

  7. Dark Ronin

    Dark Ronin GBAtemp Regular

    Member
    4
    Oct 5, 2015
    Russia
    Also, just to point out my theory, you can try to backup nand to sd card from hekate or sxos menu.
     
  8. xiah_pro
    OP

    xiah_pro Member

    Newcomer
    1
    Mar 15, 2009
    but on ofw my switch still detects the card
     
  9. Dark Ronin

    Dark Ronin GBAtemp Regular

    Member
    4
    Oct 5, 2015
    Russia
    Pardon my previous posts, but that was clear from beginning. And yeah, I need to learn to act less agressive though, so... Peace!)

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    It only detects, which doesn't require higher voltage and usage of DAT lines other than DAT0.
    You should try to boot something from it on ofw to see if it works or not.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I assume that warranty expired already?
    It is clear now that the problem is hardware related and further steps requires ability, tools and skills (or someone capable around) to fix it, as well as replacement parts. Your best course of action is send it to big N for replacement, but they'll most likely send you patched one back.
    Also, @mattytrog may have some info on voltage handling and overall internals, so try to reach him if you choose to repair stuff.
     
    Last edited by Dark Ronin, May 15, 2019
    ModderFokker619 likes this.
  10. mattytrog

    mattytrog You don`t want to listen to anything I say.

    Member
    12
    Apr 27, 2018
    United Kingdom
    What I am wondering is...

    1) Are you using dongle to inject? Or modchip?

    2) Are you launching fusee-primary from within Hekate? If so, there was an issue in a past version of Hekate that created problems with the SD bus clock. If you haven`t done already... Can you use very latest Hekate (or my Hekate mod called Switchboot) to try booting?

    3) Cannot exclude hardware errors - or voltage drops... Just try something for me... Does the same thing happen with and without the joycons connected?
     
    Dark Ronin likes this.
  11. Dark Ronin

    Dark Ronin GBAtemp Regular

    Member
    4
    Oct 5, 2015
    Russia
    Seems you've been summoned due to typing your nickname here, eh, @mattytrog? :rofl2:
    Nice to see you here, sir!
     
  12. mattytrog

    mattytrog You don`t want to listen to anything I say.

    Member
    12
    Apr 27, 2018
    United Kingdom
    Yep. Captured again... I really should learn to hide myself better :)

    Nice to see you too sir!
     
    Dark Ronin and ModderFokker619 like this.
  13. Dark Ronin

    Dark Ronin GBAtemp Regular

    Member
    4
    Oct 5, 2015
    Russia
    To OP - please, if you somehow solve it, don't turn your back and leave, share your succession with community.
     
    ModderFokker619 likes this.
  14. Clapmaster

    Clapmaster GBAtemp Regular

    Member
    3
    Dec 3, 2009
    United States
    I don't know anything about anything but I got money on this not being a hardware problem.
     
  15. xiah_pro
    OP

    xiah_pro Member

    Newcomer
    1
    Mar 15, 2009
    Still error messege! i turned off my switch and try to leave it for a while
     
  16. Dark Ronin

    Dark Ronin GBAtemp Regular

    Member
    4
    Oct 5, 2015
    Russia
    What did you tried to do?
    Please, read what @mattytrog wrote and answer his questions carefully.
     
  17. xiah_pro
    OP

    xiah_pro Member

    Newcomer
    1
    Mar 15, 2009
    1. - I injected with RCM jig with TegraRcmGUI v2.5 on PC and it said
    "RCM Device detected
    Invoking TegraRcmSmash.exe with args : "C:\Users\child\Downloads\Switch\Atmosphere\fusee-primary.bin"
    TegraRcmSmash (32bit) 1.2.1-3 by rajkosto
    Opened USB device path \\?\usb#vid_0955&pid_7321#5&25e5186a&0&11#{aa0dbd45-3117-f331-5c49-76bf65225042}
    RCM Device with id 0085FE0400000014C747416401101062 initialized successfully!
    Uploading payload (mezzo size: 92, user size: 90560, total size: 156776, total padded size: 159744)...
    Smashing the stack!
    Smashed the stack with a 0x7000 byte SETUP request!
    Payload successfully injected"

    then i tried injecting with the rekado app on my android phone

    My Switch boot with same error

    I do not mod chip!

    2. I fomarted microsd by switch, restore Switch to its original state, download lastest Atmosphere and Fusee-primary, everything is clean

    3. With and without joycons connected, same error
     
    Last edited by xiah_pro, May 15, 2019
  18. Dark Ronin

    Dark Ronin GBAtemp Regular

    Member
    4
    Oct 5, 2015
    Russia
    *screams as Trevor in bank robbery scene* Show me the money!
     
  19. mattytrog

    mattytrog You don`t want to listen to anything I say.

    Member
    12
    Apr 27, 2018
    United Kingdom
    OK... It is doing it on every card...

    Try this:

    CAUTION! This will fully reset your console to factory settings!!! No data will be retained. Back up save files first

    Mount HacDiskMount...

    BIS key 2, mount SYSTEM.

    In SYSTEM, you will find a save folder...

    Delete everything... Excluding 8000000000000120.

    This will remove the imkvdb.arc / meta for SD card... Long shot, but this may reset it as it will create new ones upon setting up console.
     
    ModderFokker619 likes this.
  20. xiah_pro
    OP

    xiah_pro Member

    Newcomer
    1
    Mar 15, 2009
    sorry! Can you guide me more clearly? i used "Initialize Console" it not fully reset switch to factory settings?
     
    Last edited by xiah_pro, May 15, 2019
Loading...