Switch Lite + SX Lite odd behavior (glitches but no screen)

mvmiranda

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Oct 29, 2013
Messages
1,457
Trophies
1
Location
Brazil, Sao Paulo
Website
www.gamemod.com.br
XP
1,673
Country
Brazil
Hello,
I have a very odd issue with a Switch Lite with a SX Lite (original chip).

Someone else has tried to install another SX Lite in this console and claimed the same thing.
One thing I need to mention though is that when I received the console to redo the work, apparently there was a small short in the top part of the NAND flat cable. Apparently it was shorting with the small pad below (although there was no tin traces when I removed all the "dirt"):
WhatsApp Image 2021-10-21 at 16.06.33.jpeg

So, basically the chip blinks blue then stays green and no screen is visible. The screen is lit up but nothing is presented. Not even the "boot.dat" icon when no microSD is used.
If I remove the flat ribbon connections from the chip the console turns on normally and I can use it.

I tried reflashing the chip and using different microSD with no success.

Here are some pictures of the instalaltion (the SP2 appears to be shorting but it's just and "angle issue"):
IMG_20211021_161918353.jpgIMG_20211021_161939101.jpg

This is the screen I see when the console turns green:
IMG_20211021_183656155.jpgIMG_20211021_183819246_MP.jpg

If I remove the flats the console turns on fine:
IMG_20211021_183928257_HDR.jpg

I am flabbergasted by this!
Does anyone have any clues?

Thank in advance!
 
  • Like
Reactions: Donnie-Burger

Donnie-Burger

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 27, 2021
Messages
927
Trophies
0
Website
www.youtube.com
XP
1,824
Country
United States
Hello,
I have a very odd issue with a Switch Lite with a SX Lite (original chip).

Someone else has tried to install another SX Lite in this console and claimed the same thing.
One thing I need to mention though is that when I received the console to redo the work, apparently there was a small short in the top part of the NAND flat cable. Apparently it was shorting with the small pad below (although there was no tin traces when I removed all the "dirt"):
View attachment 281029

So, basically the chip blinks blue then stays green and no screen is visible. The screen is lit up but nothing is presented. Not even the "boot.dat" icon when no microSD is used.
If I remove the flat ribbon connections from the chip the console turns on normally and I can use it.

I tried reflashing the chip and using different microSD with no success.

Here are some pictures of the instalaltion (the SP2 appears to be shorting but it's just and "angle issue"):
View attachment 281022View attachment 281023

This is the screen I see when the console turns green:
View attachment 281024View attachment 281025

If I remove the flats the console turns on fine:
View attachment 281026

I am flabbergasted by this!
Does anyone have any clues?

Thank in advance!
Best bet is to try another chip.
 
  • Like
Reactions: mvmiranda

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Do you not expect me to be writing this message at McDonald's drive thru?
  • DinohScene @ DinohScene:
    I expected you to be writing that at the wallmart drive thru
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    We don't have that yet but it's getting close
  • DinohScene @ DinohScene:
    also, Ken my love!
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    They come to our home
  • DinohScene @ DinohScene:
    I'd like a Pocket 386 <З
  • DinohScene @ DinohScene:
    they're 37% off on aliexpress now
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    I already went broke this month by buying porn TV glasses
  • DinohScene @ DinohScene:
    send me those
  • DinohScene @ DinohScene:
    kekw
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Blame Prans for talking me into them
  • DinohScene @ DinohScene:
    hm, not bad
  • DinohScene @ DinohScene:
    only experience I had is the oculus DK1 and DK2
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    It's more of a type c external display
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    It's like a modern day view finder
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    @K3Nv2, Least its better than a bulky Apple headset.
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    $300 ain't so bad.
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    I had them in the past but they aren't worth $300
    +1
  • DinohScene @ DinohScene:
    idk, an ex of mine had them
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Didn't they come out 2023
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    2022 at $400 definitely not worth 400
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    Have to go sorry
    HiradeGirl @ HiradeGirl: Gn!