1. YannikRie

    OP YannikRie Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 1, 2019
    Messages:
    17
    Country:
    Germany
    I tried to downgrade my switch Firmware from 9.0.1 to 4.1.0 using ChoiDujourNX.
    After installing the Firmware version, I skipped the timer and restarted my switch instantly.
    My switch didn´t boot up further than showing the Atmosphere symbol when I boot it into CFW and the Nintendo logo when I try to boot it in stock.

    I already used an old version of Atmosphere and the latest version of Atmosphere, cleared the Atmosphere folders and restored my 9.0.1 NAND backup.
    Nothing is changing when you look at the boot. But I found out that the switch boots into RCM even thoug I turned autoRCM off and that I was able to connect the Joy Cons to the switch via Bluetooth before restoring my backup. Now, after restoring the backup, I can´t connect them anymore.

    When I use Hekate to boot the switch into CFW, the screen turns off after showing the Atmosphere logo. When I use it to boot into stock, the screen turns off after showing the Nintendo logo. But when I use fusee primary to boot, the screen turns on and stays black without showing anything.

    I am still able to do backups using Hekate and I tried using briccmii to turn off the autoRCM. The pictures show what briccmii showed me as I booted it and after I tried to fix the files with briccmii.

    Please tell me what I can do to fix my switch or link a thread if there was already somebody with the same problem.

    IMG_20191207_135918.jpg IMG_20191207_135941.jpg
     
    Last edited: Dec 7, 2019
  2. Draxzelex

    Draxzelex GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    10,743
    Country:
    United States
    Why on Earth did you downgrade? Anyways, the issue seems like you didn't initialize the console when downgrading. You can perform one by booting into Maintenance Mode which you enter by holding volume + and - when booting the console up. And since you burnt more fuses than the firmware you are trying to boot, you need AutoRCM to boot up the console.
     
  3. Adran_Marit

    Adran_Marit Walküre's Hacker
    Member

    Joined:
    Oct 3, 2015
    Messages:
    2,520
    Country:
    Australia
    It's as drax said above

    Re-initialize the system, re-enable autoRCM

    Also you can't boot with a gamecard in now unless you are on 9.x
     
  4. NiftyBeard

    NiftyBeard Member
    Newcomer

    Joined:
    May 10, 2018
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    I'm having similar issues, I downgraded to 4.1.0 from 8.1.0 but I don't have the burned fuses issues, I just can't get my switch to boot. I am unable to get into maintenance mode either, it just goes to black screen and stops. I have a nand backup but don't know where to begin to get this thing up and going again.
     
  5. bad361

    bad361 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jun 18, 2018
    Messages:
    301
    Country:
    Russia
    Begin from getting into rcm and launching hekate... It should always work (well, unless there's a hardware issue)...

    ...And why on earth people go for downgrading their fw to 4.1 (for jigless experience i guess lol, but oh boy they lack a lot of information about how switch hacking works).
     
    Last edited: Jan 14, 2020
  6. NiftyBeard

    NiftyBeard Member
    Newcomer

    Joined:
    May 10, 2018
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Able to get into Hekate, have been able to get biskeys verify that I can view the nand backup.
     
  7. bad361

    bad361 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jun 18, 2018
    Messages:
    301
    Country:
    Russia
    What are you trying to launch getting a black screen afterwards?
     
  8. NiftyBeard

    NiftyBeard Member
    Newcomer

    Joined:
    May 10, 2018
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    It doesn't matter if I launch CFW or OFW, same result. I'm wondering if the FW flash was bad, not sure what to do, trying to manual create a backup with a different FW.
     
  9. H1B1Esquire

    H1B1Esquire RxTools, the ultimate CFW machine.
    Member

    Joined:
    Nov 2, 2016
    Messages:
    3,539
    Country:
    United States
  10. Adran_Marit

    Adran_Marit Walküre's Hacker
    Member

    Joined:
    Oct 3, 2015
    Messages:
    2,520
    Country:
    Australia
    You need to boot maintenance mode and reinitialize (holding both vol buttons after the sept screen), that or restore nand backup OR rebuild nand which is alot more risky

    Oh also , make sure you have no gamecard in AND your sd card is fat32

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    god no video guides please
     
  11. H1B1Esquire

    H1B1Esquire RxTools, the ultimate CFW machine.
    Member

    Joined:
    Nov 2, 2016
    Messages:
    3,539
    Country:
    United States
    Um...okay, then are you going to walk NiftyBeard through this? All the way and back again?

    I feel like if video guides were that bad, NO ONE would use them.

    I have a feeling NiftyBeard can figure it out, but maybe something in these video guides will give him an idea of what everyone is talking about.


    For fun: do you really think the scene changed that much in one month? Like everything changed so much that nothing in the video will work? Like no one in the comments section is going to speak up?
    I get where you're coming from, but mai du, I believe there are some important information in those videos; even if he doesn't end up downloading any linked file, being able to see what you're talking might help.
     
    NiftyBeard likes this.
  12. Adran_Marit

    Adran_Marit Walküre's Hacker
    Member

    Joined:
    Oct 3, 2015
    Messages:
    2,520
    Country:
    Australia
    People still put them out and people still mess up, because the information is out of date, the links are out of date etc.

    That may be, but it's still not recommended.

    I've had to get people to rebuild nands who have attempted to follow video guides and it is a pain in the ass to correct those who have messed up. You're better off live talking to someone over a chat messenger who has done it before who can accurately guide you through the process. plus you can exchange photos instantly with them
     
  13. NiftyBeard

    NiftyBeard Member
    Newcomer

    Joined:
    May 10, 2018
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Last night I went through everything, double checked my NAND backup, and for good measure followed a guide to do an initialization to the backup via hacdiskmount, ran out of time and let it be over night, this morning I flashed the backup that was initialized and the mf booted right up :) Thanks everyone for your help really appreciate you all.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Dude without the second video of the material you recommended I probably would have given up, but I scrubbed through a 35 minute long video, found the piece where he gets rid of the USER.bin info and the portion of save within SYSTEM.bin and worked like a charm, thanks for the insight and while I agree that following a video guide from start to finish can be risky if you don't know the material, having a bit of background in all this stuff I was able to find a plausible solution that worked. GBAtemp is the best.
     
    H1B1Esquire likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - doesn´t, anymore, Switch