Supercard Team releases fix for 1.4 DSi firmware!

Discussion in 'GBAtemp & Scene News' started by Tempbot, Aug 21, 2009.

Aug 21, 2009
  1. Tempbot
    OP

    Contributor Tempbot Tunnel Snakes rule

    pip
    Joined:
    Nov 21, 2007
    Messages:
    0
    Country:
    United Kingdom
    [​IMG] Supercard Team releases fix for 1.4 DSi firmware!
    1.4 fix for Supercard DSonei


    [​IMG]

    The Supercard team has released an update which let you use the DSonei on a DSi with 1.4 firmware
    The fix uses the header of the game 'Star Wars: Lethal Alliance', so the icon also has changed.

    You can update the DSonei with the included USB firmware writer, which takes about 8 minutes.





    [​IMG] English forum source
    [​IMG] Chinese forum source
    [​IMG]English Fix
    [​IMG]Chinese Fix
    [​IMG]Discuss

    Contributed by sebastiaan4489
     


  2. Xoo00o0o0o

    Member Xoo00o0o0o Xoo00o0o0o is in the house

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    796
    Location:
    Dallas, TX
    Country:
    United States
  3. Eon-Rider

    Member Eon-Rider GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    1,021
    Country:
    Australia
    8 minutes is quite a long time compared to the quick upgrade of Acekard 2i. o.o;
     
  4. zuron7

    Member zuron7 RBYG

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    1,369
    Location:
    GPS not available in this area
    Country:
    India
    They were on a holiday.
    I think i read it in another thread.
     
  5. Xoo00o0o0o

    Member Xoo00o0o0o Xoo00o0o0o is in the house

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    796
    Location:
    Dallas, TX
    Country:
    United States
    They were on holiday.
     
  6. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    yeah.. is a little too long (mine was 7 minutes)
    during the process the LED will keep blinking
    once it is done it will be green [​IMG]
    just like the instruction

    after that my SCDS1i become STAR WARS LETHAL ALLIANCE [​IMG]
     
  7. rockstar99

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    good job now everything expect m3s carts and when there done with 1,4 madness is over [​IMG]
    oh i forgot about all 2586876 r4is
     
  8. TM2-Megatron

    Member TM2-Megatron Predacon Commander

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    1,187
    Location:
    Toronto, Ontario, Canada
    Country:
    Canada
    A Star Wars game is a pretty big name; hopefully LucasArts doesn't come down on Supercard for this... I figured one of the reasons THQ games were chosen for the EZVi and Ackard was, perhaps, they figured the company might not be particularly litigious.

    Hopefully at some point in the future, a way is found to get these devices working again without using the icon/name of a real game.
     
  9. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    so it comes down to m3i0
    hope they have some surprise waiting for us (not the icon fix)
     
  10. anaxs

    Member anaxs got milk, got candy

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    2,208
    Location:
    your moms jeans pocket
    Country:
    Canada
    that took a while
    i thot these guys and m3 were gonna be first but their the last
    now theres only m3i 0 left
     
  11. vergilite

    Member vergilite GBATemps Regular Clown

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    737
    Location:
    Liv-Liv-Liverpool YEAH!
    Country:
    United Kingdom
    yay for supercard, nay for m3i [​IMG] guess it won't be long now though
     
  12. dragonbladerxx1

    Member dragonbladerxx1 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Messages:
    270
    Country:
    United States
    YAY! even tho i don't have a Supercard [​IMG] (i have acekard 2i [​IMG])
     
  13. Sterling

    Member Sterling GBAtemp's Silver Hero

    Joined:
    Jan 22, 2009
    Messages:
    4,023
    Location:
    Texas
    Country:
    United States
    [​IMG] Ah well I'll bet the M3 team arent gonna half-ass the icon spoofing [​IMG] Though I'll Probably have to eat those words...
     
  14. raulpica

    Supervisor raulpica With your drill, thrust to the sky!

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    10,670
    Location:
    _____________ PowerLevel: 9001
    Country:
    Italy
    From what I've read, Nintendo now also hash-checks the icons.
    If they do not coincide with any commercial game in the whitelisted games list, it automatically blocks the flashcard.
     
  15. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    And now to check the Supercard forums to see how the "ZOMG SUPERCARD ABANDONED US" people are doing. I swear, nobody knows the meaning of patience these days. "EZ-FLASH AND ACEKARD DID IT WHY CAN'T SUPERCARD DO IT ZOMG I JUST BOUGHT A HYPER-R4 BECAUSE SUPERCARD SUCKS AND THEY LIED TO US AND I'M NEVER BUYING FROM THEM EVER AGAIN *slitwrist* "

    So yeah. Might try this update myself eventually, though since I don't have a DSi it's not that important at the moment.

    EDIT: From reading the posts on the SC forum, it looks like this update only works for microSD cards up to 4 GB in size. Multiple people have reported that it doesn't work with 16 GB cards, and one person has reported it not working with his 8 GB card. This seems to be a fairly important fact that should probably be posted in the first post. Might help prevent future complaints.
     
  16. Overlord Nadrian

    Banned Overlord Nadrian Banned

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    6,671
    Location:
    Riviera
    Country:
    Belgium
    Yeah, I read those trash topics too... Dumbasses, SC team are just WAY better than those clones.

    Ontopic: ZOMG SUPERCARD DIDN'T ABANDON US!!!11!1 Well, I'll LOL every time I load my SC now. [​IMG]
     
  17. wireles

    Newcomer wireles Advanced Member

    Joined:
    Apr 17, 2009
    Messages:
    66
    Country:
    Belgium
    My supercard doesn't want to update, i put the bin file in my sd card root, then i put it back in my supercard and then i hooked my supercard to the writer, but the light stays red... , i'm using 4gig kingston

    never mind, there explanation sucked, instead of root you have to put the file in the system map; the firmware map
     
  18. shakirmoledina

    Member shakirmoledina Legend

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    6,611
    Location:
    Dar es Salaam
    Country:
    Tanzania
    supercard though hidden and great, is working very hard to stay on the market
     
  19. MicroChip123

    Newcomer MicroChip123 Member

    Joined:
    Jun 10, 2009
    Messages:
    31
    Country:
    United Kingdom
    If its just icons why dont the teams just use the icons and have the game names.
    also if thats the case what happens when a new game is made does 1.4 block it? no. so there must be more to it than that!
     
  20. Matt140

    Member Matt140 GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2009
    Messages:
    345
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    The games aren't exactly on a whitelist. Instead, the hash stored in the header is validated by taking the icon and game title and running some algorithm. If the result is equal to the hash, then the game is ran, otherwise you get the 'failed to run' error.

    (That's just a guess [​IMG])
     

Share This Page