Supercard Slot-2 HG/SS Patch

Discussion in 'Supercard' started by matthewn4444, Mar 25, 2010.

Mar 25, 2010
  1. matthewn4444
    OP

    Member matthewn4444 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    201
    Country:
    United States
  2. DjoeN

    Member DjoeN Captain Haddock!

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    4,928
    Location:
    Somewhere in this potatoland!
    Country:
    Belgium
    Can confirm that it works [​IMG]

    Saver Patch: SD Card
    Rom Position Patch: SD Card
    Enable Restart: Yes
    Faster Game Play: Yes
    Enable DMA Mode: Yes
    Enable Patch Cartridge Access: High
    ReadCardPatchMode: Mode 1

    Place the output file: "xpa-phg.nds.dsq" and "xpa-phg.nds.sav" in the same dir as "patch_sc_slot2_Pokemon.exe"
    Go to command line and run "patch_sc_slot2_Pokemon.exe"
    -> patch_sc_slot2_Pokemon.exe "xpa-phg.nds.dsq" "xpa-phg.dsq"
    -> Wait till it's finnished
    -> Rename "xpa-phg.nds.sav" to "xpa-phg.sav"
    -> Copy "xpa-phg.dsq" and "xpa-phg.sav" to your minisd/sd/tf
    -> Play Pokémon from your slot-2 SuperCard!

    Works nice, saving so far works also fine [​IMG]
     
  3. Overlord Nadrian

    Banned Overlord Nadrian Banned

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    6,671
    Location:
    Riviera
    Country:
    Belgium
    Gotta love the SuperCard team for their amazing support! [​IMG]

    Too bad I can't try this out though, as my SC miniSD is broken [​IMG]
     
  4. Ryuuji

    Newcomer Ryuuji Newbie

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    Canada
    Why do I keep getting patch error when I enter the command line?
     
  5. snub17

    Newcomer snub17 Member

    Joined:
    Oct 4, 2006
    Messages:
    26
    Country:
    Canada
    Same ive tried every method as well
     
  6. DreamTrooper

    Newcomer DreamTrooper Advanced Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    83
    Country:
    Canada
    Ok so this is for Slot 2 cards only? Seems kinda weird they would release a patch for slot 2 cards when most use slot 1 cards. hmmm, im gunna test it out for the hell of it anyways, i'll post my results when i test it tonight.
     
  7. snub17

    Newcomer snub17 Member

    Joined:
    Oct 4, 2006
    Messages:
    26
    Country:
    Canada
    Well they relaesd a patch for the slot 1 a while ago, this is forus poor saps who cant afford 1
     
  8. joedanger

    Newcomer joedanger Advanced Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    74
    Country:
    United States
  9. snub17

    Newcomer snub17 Member

    Joined:
    Oct 4, 2006
    Messages:
    26
    Country:
    Canada
    Hey joe i just tried that and no luck. I still get black screen and the file seems to not have changed
     
  10. joedanger

    Newcomer joedanger Advanced Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    74
    Country:
    United States
    Does it show any kind of error or something like that when applying the patch? (in the black command line screen)
    If you can, take an screenshot of it.
     
  11. snub17

    Newcomer snub17 Member

    Joined:
    Oct 4, 2006
    Messages:
    26
    Country:
    Canada
    not this one, but when i try doing it from scratch i notice that after applying the patch the time of the file is still that of when i got the unpatched one out of the sc software
     
  12. joedanger

    Newcomer joedanger Advanced Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    74
    Country:
    United States
    Probably an antivirus or a similar software is blocking the program, tough personally i didn't check the time before/after the conversion, but i guess it should be a bit different.
     
  13. DjoeN

    Member DjoeN Captain Haddock!

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    4,928
    Location:
    Somewhere in this potatoland!
    Country:
    Belgium
    i use Windows 7 64bit and it works great.
    - Legit Windows 7 64Bit professional Dutch
    - AVG Anti Virus (not disabled for the patch)

    It's best to keep the rom name in it's original scene release name:
    - xpa-phg.nds

    Best thing, make a new dir on a drive (not C:), for example
    - d:\pokemon

    place "patch_sc_slot2_Pokemon.exe" in there
    - Run your "xpa-phg.nds" rom through the 2.71 patcher software from Supercard with the following options:
    This worked fine for me with Pokémon HeartGold (US version)
     
  14. rommy667

    Member rommy667 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    514
    Location:
    Down the road around the corner
    Country:
    Ireland
    Works great love it [​IMG]
     
  15. DreamTrooper

    Newcomer DreamTrooper Advanced Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    83
    Country:
    Canada
    Ah ic, this is for Supercards only, rediculous how they use a seperate format of ROM (NDS.dsq) if only we could conv to DSQ, the conv back to .nds, which i dont think is possible, i guess i'll still have to wait on an Official AP patch to be released.... Hang on there DSTT, your not forgotten (i hope)
     

Share This Page