1. AgentSkyblueM7

    OP AgentSkyblueM7 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 24, 2013
    Messages:
    63
    Country:
    United States
    I’ve finally gotten around to fixing my old Switch thanks to this video: https://sthetix.info/tutorial/nintendo-switch/unbricking-the-nintendo-switch-by-rebuilding-the-nand, but I’ve encountered a problem with the SAFE file on HacDiskMount. I followed the instructions to mount it, only to come up with the error “You need to format the disk in drive [insert letter here] before you can use it” when I already know not to do so. However, as a result, it won’t let me access the mounted drive, and I haven’t found any answers on how to get around this problem. I just can’t seem to continue unless someone actually knows how to solve this.

    Note: I know I already posted this somewhere else, but this thread seems to fit my question better.
     
  2. AgentSkyblueM7

    OP AgentSkyblueM7 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 24, 2013
    Messages:
    63
    Country:
    United States
    Seriously, has anyone else ever run into this?
     
  3. linuxares

    linuxares I'm not a generous god!
    Moderator

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    7,900
    Country:
    Sweden
    Please don't bump the thread. You could ask maybe Reswitched on their discord if they know why?
     
  4. AgentSkyblueM7

    OP AgentSkyblueM7 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 24, 2013
    Messages:
    63
    Country:
    United States
    Okay, I just thought I should have done more than a simple bump and seriously ask if anyone had this problem, but I’ll take a look there.
     
  5. link1227

    link1227 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 26, 2015
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    Did you ever figure this out?
     
  6. AgentSkyblueM7

    OP AgentSkyblueM7 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 24, 2013
    Messages:
    63
    Country:
    United States
    Sort of. It was actually for the SAFE section, which according to the video, was supposed to be empty, and the formatting only applied to that part. Either way, after going through the whole video and following all the steps, my Switch still won't start past the Nintendo logo, even after the troubleshooting part. I don't know what's still wrong. I remember the mess starting back in October 2018 when tried restoring BOOT0 and BOOT1 when the firmware didn't match.
     
  7. AgentSkyblueM7

    OP AgentSkyblueM7 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 24, 2013
    Messages:
    63
    Country:
    United States
    Okay, after looking at another guide, I think I may have bricked it after all by formatting the SAFE file, but it looked like it didn't work beforehand. Is there any way to get it fixed? I still have a NAND backup.
     
  8. Draxzelex

    Draxzelex GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    12,317
    Country:
    United States
    Use the ChoiDujour guide.
     
  9. AgentSkyblueM7

    OP AgentSkyblueM7 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 24, 2013
    Messages:
    63
    Country:
    United States
    Already on it, just figuring out how to downgrade to 6.0.0.
     
  10. Viet1997

    Viet1997 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 16, 2018
    Messages:
    7
    Country:
    United Kingdom
    Can you check if your partition check out? i.e. input your BIS key and check if entropy fail or success.

    This will tell us if it is the partition or misplaced files.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - HacDiskmount, Stuck,