SSBB Black Screen after 1st battle in sse

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by scoobydude51, Jun 4, 2011.

Jun 4, 2011
  1. scoobydude51
    OP

    Newcomer scoobydude51 Member

    Joined:
    Oct 8, 2010
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    i have another problem, after i win the 1st battle in SSE, i get a black screen. i tried to find a way to fix this and i found this!

    http://forums.dolphin-emulator.com/printthread.php?tid=7452

    it even happens in Dolphin! i tired the NTSC-J version and the PAL version and they both do it!


    Please does this game work and if not how can i fix it?

    It happens in WiiFlow, USB Loader GX and (i think) CFG Loader! is there a certain version of these that doesn't do that?


    (sorry about so many questions, i have a lot of them!)
     
  2. Wiimm

    Member Wiimm Developer

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    2,051
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    They are many bad dumps of SSBB for 2 reasons:
    * double layer
    * second partition table

    You can use wit to test for a bad dump.
    Open an command windows and say: "wit verify ssbb.iso" or "wit verify ssbb.wbfs".
     
  3. scoobydude51
    OP

    Newcomer scoobydude51 Member

    Joined:
    Oct 8, 2010
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    my computer can't open it. all it does is a black box that flashes.


    since isos are not allowed on this site, can you do it for me and email me it here: bobbyalbert6565@yahoo.com


    what i need to get done is the NTSC-J, NTSC-U, and PAL versions to be fixed

    can you do it?
     
  4. Wiimm

    Member Wiimm Developer

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    2,051
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    wit is a command line tool. The complete job must be entered as command with parameters and options. line. Best is to write a batch file named "verify.bat" and start it
    Code:
    @echo off
    wit verify .
    pause
    This batch file will test all images in the current directory. This takes much time because of 64 AES-128-CBC decryptions and 1029 SHA1 calculations for each MiB of data, and SSBB has much of them.
     
  5. scoobydude51
    OP

    Newcomer scoobydude51 Member

    Joined:
    Oct 8, 2010
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    i am only 18 and i don't know how to do it. can you do it for me? if not, maybe you can send me the instructions on how to do it?
     
  6. Wiimm

    Member Wiimm Developer

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    2,051
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    make a new dump using the current cIOS and cleanrip or any cfg loader, that's easier than explaining computer basics like text editing.
     
  7. King Of Chaos

    Member King Of Chaos GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    189
    Country:
    United States
    Since when does age matter? [​IMG] I've been doing this stuff since I was very, very young.

    Make a new dump of the disc.
     
  8. scoobydude51
    OP

    Newcomer scoobydude51 Member

    Joined:
    Oct 8, 2010
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    #1 - I don't own the NTSC-J and the PAL disks (but i do have the NTSC-U one)

    http://i1208.photobucket.com/albums/cc368/...51/SSBBDisk.jpg

    #2 - i had never tried to dump a game. that's why i am asking. how can you run a Wii disk on a computer? i tried that and the disk got stuck in the drive!

    #3 - My Wii recently messed up it's cIOS!! this was my second wii!
     
  9. Porobu

    Member Porobu Gbatemps Shiny Latias

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    1,042
    Country:
    Spain
     
  10. scoobydude51
    OP

    Newcomer scoobydude51 Member

    Joined:
    Oct 8, 2010
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    do you need the original disks to dump or the isos?
     
  11. Taleweaver

    Member Taleweaver Storywriter

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    5,121
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    Erm..."dumping" or "ripping" a game basically means creating the iso from the disc. So obviously, you need the disc to do that.



    ...but I recognize your problem. It most likely has nothing to do with the iso, but with the used cIOS. Update those with modmii (Hermes 222 plays it fine...d2x with a base of 56 most likely as well), make sure your loaders use those cIOS for this game, then try again.
     
  12. scoobydude51
    OP

    Newcomer scoobydude51 Member

    Joined:
    Oct 8, 2010
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    i tried Hermes 222 and i got a DSI Extension error! my wii is a 3.4U. maybe i need a newer wii?
     

Share This Page