Hacking Spider-Man v1.05 on 5.05

Sergi8

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 5, 2018
Messages
107
Trophies
0
Age
30
XP
417
Country
Italy
So, reading on internet and in some other forums
I found a comment about a guy who said that he found on a russian website this game
Well, thanks to him I found it too and I'm dowloading it right now (might take long, as the download speed is 2MB/s)
If this is legit (and works on 5.05)

1) How did they backport it "correctly"?
2) If this thing has been done for SpiderMan, could it be done for other games?

EDIT:

This is now official, reported from zecoxao on Twitter:
Link to the guide: https://pastebin.com/9pZ6ZU67

Enjoy

----------

UPDATE

Confirmed working.
It's the ENG/RUS version tho
But still, it's a great news!
PS4 scene is back guys!!

P.S. Quoting @DinohScene
Friendly reminder that members aren't allowed to ask links to pirated content.
This include backported PS4 games.

Please be mindful of our rules.
 
Last edited by Sergi8,
  • Like
Reactions: Blade_run and Sala7
D

Deleted User

Guest
so far my copy no work 5.05 but games i couldn't play 5.05 do work with dumps made on 6.72 that in 5.05 my discs wouldn't play. I really hope it can be done.
 

Sergi8

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 5, 2018
Messages
107
Trophies
0
Age
30
XP
417
Country
Italy
so far my copy no work 5.05 but games i couldn't play 5.05 do work with dumps made on 6.72 that in 5.05 my discs wouldn't play. I really hope it can be done.

I also have retail Spider-Man, but it won't play.
The game needs to be backported since it's for another firmware
What we have achieved (as far as I know) is the possibility to have a 6.72 dump (Spider-Man, etc.) and with the guide given, the possibility to change some files (eboot.bin) in order to backport the fpkg and make it compatible for 5.05 PS4s.

We just got to wait that other games are backported
I would have done it myself but have a reaaaaally slow connection

The tools needed are a FPKG file explorer (kinda, don't remember the name) and that guide
 
Last edited by Sergi8,
D

Deleted User

Guest
I also have retail Spider-Man, but it won't play.
The game needs to be backported since it's for another firmware
What we have achieved (as far as I know) is the possibility to have a 6.72 dump (Spider-Man, etc.) and with the guide given, the possibility to change some files (eboot.bin) in order to backport the fpkg and make it compatible for 5.05 PS4s.

We just got to wait that other games are backported
I would have done it myself but have a reaaaaally slow connection

The tools need are a FPKG file explorer (kinda, don't remember the name) and that guide

naw meant my dump won't play 5.05 bro

 

satelman

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 20, 2016
Messages
234
Trophies
0
XP
1,138
Country
United States
After playing for about an hour and a half, I can confirm that the backported Russian copy for Spider-man (CUSA11995 EU v1.00 + v1.05 update) works on 5.05 and saving works too!
 
  • Like
Reactions: Sergi8

RiPPERD

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 17, 2018
Messages
323
Trophies
0
Age
34
XP
721
Country
United Kingdom
some info for you guys...

1. all games can now be backported to work on 5.05 so RRD2 etc should now work even on 5.05

2. old 5.05 games that did work some now dont work after you update to 6.72... you need to reinstall the game to get it to work on new firmware and they work fine again after this
 
D

Deleted User

Guest
the voices no work

i am on 6.72 and required no fpkg reinstall
 
Last edited by ,
D

Deleted User

Guest
if the voices are not working then i think maybe you do need to reinstall mate

Voices work for you? Also I had asked you for a link to the exploit you are using? Said you talked with people at another site and it was better? You are using this on 5.05 with voices?
 

xunsus

Well-Known Member
Newcomer
Joined
May 18, 2017
Messages
91
Trophies
0
Age
23
XP
783
Country
Algeria
some info for you guys...

1. all games can now be backported to work on 5.05 so RRD2 etc should now work even on 5.05

2. old 5.05 games that did work some now dont work after you update to 6.72... you need to reinstall the game to get it to work on new firmware and they work fine again after this

does any 6.72 fpkg work on 5.05 or do you need to do something to backport it (what tool)?
 

Sergi8

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 5, 2018
Messages
107
Trophies
0
Age
30
XP
417
Country
Italy
does any 6.72 fpkg work on 5.05 or do you need to do something to backport it (what tool)?

There's another post in this section, check it out

--------------------- MERGED ---------------------------

This is great news meaning new game dumps intended for 6.72 can get backported for 5.05. Hoping KH3 gets the same treatment

It is already backported, confirmed
Check out on the internet tho for download links
 

MasterJ360

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 10, 2016
Messages
2,315
Trophies
1
Age
32
XP
2,316
Country
United States
There's another post in this section, check it out

--------------------- MERGED ---------------------------



It is already backported, confirmed
Check out on the internet tho for download links
I found the spiderman BP, but KH3 requires some knowledge of manual BP which i have 0 experience in
 
  • Like
Reactions: Sergi8

Site & Scene News

General chit-chat
Help Users
  • KimKong @ KimKong:
    @kenenthk I used OpenMPT to make all the music. My brother will be helping out with some more tunes in the future!
  • KimKong @ KimKong:
    @RichardTheKing Thank you so much for pointing out that dialog bug!! I never noticed it while finishing up these new boss fights..

    And that gap on that level should be close enough to jump if you run? I might have to lower that platform a bit maybe?
    +1
  • KimKong @ KimKong:
    Thanks so much for the feedback!! You are awesome!!
  • DrunkenMonk @ DrunkenMonk:
    RIP GBA section 2021 :cry:
  • Darth Meteos @ Darth Meteos:
    Has the GBA section been removed? :O
  • KimKong @ KimKong:
    Wait WHAT???
  • Undwiz @ Undwiz:
    I'll be banned after this My Wife passed away 3 months ago , We have 3 kids. Living in a Motel right now . I make enough for a place but need a deposit.... Please help share the word. paypal.me/jdcass82 Sorry , I'll take the Ban if need be , just trying to get a home and out this Motel ... Need to get My Kids out of this place.
  • Shadowfied @ Shadowfied:
    hello
  • DinohScene @ DinohScene:
    is this the krusty krab?
  • T @ tsao:
    no this is tsao
  • RichardTheKing @ RichardTheKing:
    gbatemp.net/groups/ Yeah, I can see cloned groups here. Like, there's FOUR "The Nintendo group!"s all done by Crazynoob458. Glitch, a la cloned blogs?
  • DinohScene @ DinohScene:
    one tsaoburger please
    +1
  • DinohScene @ DinohScene:
    leave the chips
    +1
  • DinohScene @ DinohScene:
    @RichardTheKing nah mate, groups are sorted by Most messages etc, that's likely why you see "dupe" groups
  • T @ tsao:
    do you want a drink or nah
  • DinohScene @ DinohScene:
    yeh one medium Volvic please
  • T @ tsao:
    anything extra?
  • DinohScene @ DinohScene:
    a new Vita charger cable would be cool
  • Wavy @ Wavy:
    Could I order two number 9's, a number 9 large, a number 6 with extra dip, a number 7, two number 45's, one with cheese, and a large soda.
  • DinohScene @ DinohScene:
    I'll have*
  • DinohScene @ DinohScene:
    #sorrynotsorrySAspeedrunner
    +1
  • mthrnite @ mthrnite:
    where am i going? and what's with this handbasket?
  • DinohScene @ DinohScene:
    if you want that bottle of wine I suggest you keep quiet!
  • kenenthk @ kenenthk:
    Rip hp printer you printed the 5 pages of documents I needed well
    kenenthk @ kenenthk: Rip hp printer you printed the 5 pages of documents I needed well