Sonic 4 won't load

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by Rinnsi, Oct 15, 2010.

  1. Rinnsi
    OP

    Rinnsi Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Jan 13, 2009
    United States
    It's been a while since i've played around with me wii, so its possible i've missed some kind of update. got rev20 installed and wad manager 1.7 and managed to get it installed, but it just resets my wii. what am i missing?
     
  2. ConJ

    ConJ The Toker

    Member
    920
    1
    Jul 18, 2008
    Glastonbury
    You are missing an IOS or two.

    IOS 53, 55, and 57 I think you need to install.
     
  3. Rinnsi
    OP

    Rinnsi Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Jan 13, 2009
    United States
    ill give that a shot right now...
     
  4. Rinnsi
    OP

    Rinnsi Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Jan 13, 2009
    United States
    57 not an option, but ill try the other 2
     
  5. Rinnsi
    OP

    Rinnsi Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Jan 13, 2009
    United States
    still no go
     
  6. Clarky

    Clarky Don't you know who I think I am?

    Member
    1,960
    676
    Oct 4, 2007
    United States
    think you need the latest version of 57 to run this, use dopmii to for ease
     
  7. Jammy22

    Jammy22 Member

    Newcomer
    13
    0
    Oct 16, 2010
    United States
    I have same problem not getting Sonic 4 to work.

    My problem is dopmii though. I'm in the process of running dopmii on homebrew channel. However once I start dopmii, it then switches to the start-up but my controller doesn't register at all. It's like the controller is having a hard time to connect.

    I'm using 3.2U btw.
     
  8. whohaw

    whohaw Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Mar 13, 2008
    United States
    i have a work around for you guys. get gekco os. put in apps folder. run gecko os through hb channel. load channel. select sonic.
    have fun
     
  9. Jammy22

    Jammy22 Member

    Newcomer
    13
    0
    Oct 16, 2010
    United States
    Didn't work for me, it still restarts the wii by loading channels up again.

    Someone mentioned about updating to hacked 4.2, but I have hacked 3.2 and I don't know of a way to upgrade to hacked 4.2 [​IMG] All I see is unmodified 3.2 to 4.2 hacked...
     
  10. pocchama1996

    pocchama1996 GBAtemp Regular

    Member
    272
    4
    Sep 13, 2009
    United States
    Texas
    Get dopmii update to system menu 4.2
    then using dopmii still update ios 70 with trucha bug ES_somethin and Nand access
    (for loading wad installed games through sd card)
    I just did all this and now i can play sonic 4 and play all my wad warez through sd card menu
     
  11. shango46

    shango46 GBAtemp Regular

    Member
    194
    20
    Jul 18, 2010
    Canada
    Edmonton, Alberta Canada
    Look for something called IOS 236 installer v5. Once I installed that I was able to get Sonic 4 going on my 4.0 Wii.
     
  12. Rinnsi
    OP

    Rinnsi Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Jan 13, 2009
    United States
    none of this has worked for me.
     
  13. Bladexdsl

    Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Member
    16,227
    3,872
    Nov 17, 2008
    Australia
    Queensland
    think yourself lucky you don't have to play it [​IMG]
     
  14. Category

    Category Trainee Romhacker

    Member
    242
    15
    Jan 29, 2008
    Bournemouth
    I lol'd! It's not that bad though, but it isn't the same.

    Anyhow, I got it to load by using DOP-Mii to install IOS56.
     
  15. ViciousXUSMC

    ViciousXUSMC Advanced Member

    Newcomer
    60
    0
    Jul 28, 2009
    United States
    This is all I had to do, I am on 4.1U and just installed DOP-Mii and then installed IOS56.
     
  16. Crass

    Crass Rock me Dr. Zaius

    Member
    999
    124
    Nov 3, 2006
    United States
    Oregon
    Yup, all you should need is IOS56. Can use dop-mii to install it the easiest, or if your wii doesnt have internet access, use NUSD to download it, pack as wad, and install with wad manager.