1. TheNintendoEnthusiast

    TheNintendoEnthusiast GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 15, 2013
    Messages:
    166
    Country:
    United States
    Also I just made a NSP Forwarder, this will automatically give full RAM Access. Using this image

    a618794d568148c77e74314e9d3bccfb (1).png


    Tested and working on latest Atmosphere and latest Switch FW
     

    Attached Files:

  2. raxadian

    raxadian GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Nov 10, 2018
    Messages:
    2,356
    Country:
    Argentina
    This is great thank you.
     
  3. urherenow

    urherenow GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Mar 8, 2009
    Messages:
    3,811
    Country:
    United States
    FWIW sonic was also ported to SNES, further making the whole "blast processing" claim more problematic.

    Some sega games were fun. All sega consoles were shit (always hated the Genesis controls, especially for like SFII and MK...). Glad to have this on the Switch!
     
  4. Justinde75

    Justinde75 Capsule Co's VGM Addict
    Member

    Joined:
    Feb 14, 2016
    Messages:
    2,443
    Country:
    Germany
    Thanks man! I have been playing the decomps and I just kept asking myself why AIR wasnt on Switch yet
     
  5. ricardo1978

    ricardo1978 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 26, 2018
    Messages:
    2
    Country:
    Portugal
    my game crashed after going in first level im using sxos can anyone tell me how to use full ram . i dont have a clue?
     
  6. Reploid

    Reploid GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Messages:
    1,932
    Country:
    Serbia, Republic of
    Hold R while running any other title or (better) just use forwarder, someone posted one above
     
    ricardo1978 likes this.
  7. MetoMeto

    MetoMeto GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Dec 28, 2018
    Messages:
    1,112
    Country:
    United Kingdom
    interesting...a sonic fan game that is actually in finished state. but its just for switch???
     
  8. cearp

    cearp 瓜老外
    Developer

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    8,407
    Country:
    Tuvalu
    no, not just for switch :) - http://sonic3air.org/
     
    Scott_pilgrim likes this.
  9. Captain Library

    Captain Library GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 21, 2012
    Messages:
    113
    Country:
    United Kingdom
    This is easily the best thing that's ever happened to me. You've made my all-time favourite game playable in arguably its definitive form on a console that I can take anywhere. I love you, OP.

    Playing Sonic 3 Complete on Retroarch has been a longtime favourite way to play, but the widescreen support on A.I.R. is what makes it "definitive" for me.

    Gnnnnngh.... <3

    I get some odd artifacts tiled across the screen on the SEGA logo and intro/title screen sequence, and sometimes on the save data screen, but gameplay has been hitch-free so far.
     
    Scott_pilgrim and Quarions like this.
  10. Quarions

    Quarions Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 8, 2020
    Messages:
    79
    Country:
    France



    And many more...
     
    Scott_pilgrim and MetoMeto like this.
  11. SilverSpireZ

    SilverSpireZ Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 14, 2019
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    To be fair, SRB2 isn't finished. It's been worked on for well over 20 years, and they're still working on some major updates (notably finishing Red Volcano and Egg Rock).
     
  12. Quarions

    Quarions Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 8, 2020
    Messages:
    79
    Country:
    France
    So Super Smash Bros and Fortnite and many other multiplayer games aren't finished?
     
  13. BlackOmegaTM

    BlackOmegaTM Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 2, 2019
    Messages:
    25
    Country:
    Brazil
    Wow, I loved this one, plays great, My 4y old son just stole my switch from my hands to play it.

    Nice port! Great work.
    I just want to report some artifacts in background on almost every level, besides that, everything seems fine.
     
  14. Billy Acuña

    Billy Acuña GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2015
    Messages:
    3,120
    Country:
    Mexico
    Same here, I'm using a no-intro rom.
     
  15. evertonstz

    evertonstz GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 5, 2019
    Messages:
    207
    Country:
    Brazil
    From the FAQ:

    Why can't I just use any Sonic 3 & Knuckles ROM?
    Getting the Steam version of Sonic 3 & Knuckles and using its ROM is a clean, 100% legal way to get S3AIR running. Using just any ROM downloaded from somewhere on the internet is not. This project does not endorse piracy in any way.
    Aside from that, there's also a hard technical requirement to use that exact ROM: S3AIR loads a lot of data directly from the ROM and expects all of that in very specific locations. Other ROMs than the Steam versions usually don't use the exact same internal layout, so reading anything from those would only produce garbage data that the game can't handle, so it would probably crash right away.
    That's also why you can't just plug in a S3&K ROM hack and expect that to work with S3AIR.
     
    Scott_pilgrim and mathew77 like this.
  16. BlackOmegaTM

    BlackOmegaTM Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 2, 2019
    Messages:
    25
    Country:
    Brazil
    The artifacts seem random, I restarted the game and they disapeared. I'm using the steam rom.
     
  17. Kameryn

    Kameryn Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Messages:
    21
    Country:
    Canada
    OMG Yes O . O, thank you
     
  18. jesus96

    jesus96 Pinkboi
    Member

    Joined:
    Sep 2, 2015
    Messages:
    260
    Country:
    Mexico
    Just had a shit day but now I'm happy,thanks for this

    So just install and play?
     
    Last edited by jesus96, Jan 23, 2021
  19. sj33

    sj33 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Oct 22, 2013
    Messages:
    4,055
    Country:
    Japan
    Despite what that says, the No-Intro rom does work fine. I find simply restarting the game gets rid of the distortion when it rarely occurs.
     
    evertonstz likes this.
  20. Risteing

    Risteing Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 18, 2018
    Messages:
    42
    Country:
    Argentina
    I made this icon based on the Sonic 1 & 2 Classic released on Mobile, so if you create a NSP with nro2nsp you can use it.

    [​IMG]
     
    mathew77 likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Sonic,