Some info: Can this be an hardware problem?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by actar, Jan 9, 2013.

Jan 9, 2013
  1. actar
    OP

    Member actar GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 3, 2011
    Messages:
    376
    Location:
    Torino (Italy)
    Country:
    Italy
    Hello to all.

    I need some ideas for a problem that has had a user.

    Before I tell you the little info you information that I have on his Wii
    4.3E without GameCube port
    Priiloader installed.

    What he did:
    Made the mod (but I don't know the site followed for the mod) and it played without problems.
    After a few days, restarting wii: black screen

    What ha can do:
    The priiloader starts, but DO NOT connect the wiimote.
    In priiloader main menu, after wait 15 seconds to boot the system menu with RESET, the screen returns to black

    What has assured me:
    that had NOT activated on priiloader the hacks "Lock System Menu with Black Screen"


    THEN
    priiloader start: it isn't a full brick
    before the "problem" the system menu works good: no semi-brick for custom theme or wad channel

    CAN BE
    1-bluetooth module?
    but if I don't say wrong.. if this module doesn't work, priiloader won't start... but I'm not sure.
    Someone can confirm that (or not)

    2-Other hardware problem?
    Shit.. the Wii is new..

    3-What else?



    SORRY FOR THE LONG POST (and sorry for my bad english)
     
  2. stev418

    Member stev418 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    492
    Country:
    Australia
    hmm, first thing that comes to mind is hes using the 'new' wii remote (RVL-CNT-01-TR?) and since priiloader was compiled with a libogc prior to 1.8.9 it isnt compatible with his remote.

    Sounds a little suss that "After a few days, restarting wii: black screen" happens out of nowhere, anyone else in house that may be playing practical jokes with hacks.ini?

    If priiloader loads i find it hard to believe it would be hardware anyway.
     
  3. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
    Definitely bad bt module, or some other hardware on the mainboard affecting the bt module. If you enable the force standard recovery menu hack, this will load rm same as savemiifrii which should be working without issue with the bad bt module.
     
  4. actar
    OP

    Member actar GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 3, 2011
    Messages:
    376
    Location:
    Torino (Italy)
    Country:
    Italy
    The version used by the user is the official 0.7, but he install it with using an old remote.
    And he apply some patch without problems.
    And hacks.ini wasn't been modified.

    Anyway trying to start SM from priiloader menu with RESET (after 15 seconds) doesn't work.

    The problem is that without GC ports, is quite difficult to do anything. :(

    But if you saying me that with a BT module broken, priiloader CAN start, I hope the problem is with that (easy to change and low cost).
     
  5. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
    Priiloader, savemiifrii, boot2 bootmii, hbc, hb app- all work without issue with a bad bt module.

    System menu, system channels, wii games, wiiware, vc- do not work with a bad bt module.

    I would try to replace the bt module, they are pretty cheap.

    Possibly some evil homebrew kills bt module, seems to happen sometimes. The module can be fixed with the proper equipment to reprogram it when this happens.
     
    actar likes this.
  6. actar
    OP

    Member actar GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 3, 2011
    Messages:
    376
    Location:
    Torino (Italy)
    Country:
    Italy
    Thanks so much for this info.
     
  7. Hielkenator

    Member Hielkenator GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    4,176
    Country:
    Netherlands
    I had this problem in the past.
    Wii just booted black screen, out of the bleu.
    Did nothing to the system prior.

    luckely I had bootmii@boot2, and was able to make a fresh nand with ohnswanzenneger, as I had no bootmii dump lying around.
    It was'nt my BT module at all..
     
  8. actar
    OP

    Member actar GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 3, 2011
    Messages:
    376
    Location:
    Torino (Italy)
    Country:
    Italy
    In the end the problem was solved.

    It was just the bluetooth module broken, once replaced the Wii started to work properly.


    Thanks guys (to me for the info, and from the user for the Wii). ;)
     

Share This Page