SOLVED: Nintendo DS Wi-Fi Problem

Discussion in 'NDS - Nintendo Wi-Fi Connection' started by omarrrio, Feb 25, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
Feb 25, 2011
  1. omarrrio
    OP

    Member omarrrio GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    633
    Location:
    nowhere
    Country:
    Morocco
    Hi guys as, i already checked on this forum, i found out that the DS and the DSLite systems are incompatible with WPA wireless system, so i want some help please, to change my WPA Wi-Fi router (D-Link 2640U) to WEP, here are my security settings :
    [​IMG]
    thank you, omar.
     
  2. Masked Ranger

    Member Masked Ranger GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    502
    Country:
    Antarctica
    EDIT: Name your wireless network. What options do you have for Network Authentication?
     
  3. omarrrio
    OP

    Member omarrrio GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    633
    Location:
    nowhere
    Country:
    Morocco
    how should i get these infos plz ??
     
  4. Memoir

    Member Memoir Undeserved

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    2,933
    Location:
    Wyoming
    Country:
    United States
    Am I the only that notices that WEP Encryption is enabled?
     
  5. omarrrio
    OP

    Member omarrrio GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    633
    Location:
    nowhere
    Country:
    Morocco
    so should i disable it ?
     
  6. Memoir

    Member Memoir Undeserved

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    2,933
    Location:
    Wyoming
    Country:
    United States

    No, that means that the encryption key you are using is in fact WEP and NOT WPA, unless there's something I'm missing here...
     
  7. omarrrio
    OP

    Member omarrrio GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    633
    Location:
    nowhere
    Country:
    Morocco
    well then how come my NDS dosen't even detect it ??
     
  8. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Probably because the SSID is set to hidden (not broadcast). Check elsewhere for the setting to set it to be broadcast.
     
  9. omarrrio
    OP

    Member omarrrio GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    633
    Location:
    nowhere
    Country:
    Morocco
    i already did, and here are the options:
    [​IMG]

    and ok Rydian i'll try. thnx.

    edit: can't find that option [​IMG]
     
  10. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Wireless - Basic?
     
  11. omarrrio
    OP

    Member omarrrio GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    633
    Location:
    nowhere
    Country:
    Morocco
    here you go
    [​IMG]
     
  12. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    Your router should be all set to accept WEP connections, so I think the problem is with your DS' settings.

    When you go to configure the WiFi Profiles (you can do this from any game that has WiFi support), does the DS detect the router?
    If so, what settings do you choose for the DS?
    Remember that your Passkey only uses 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,A,B,C,D,E and F, No 'o' or 'i' or 'L'.
     
  13. omarrrio
    OP

    Member omarrrio GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    633
    Location:
    nowhere
    Country:
    Morocco
    well in my cousin's house he have a router, and my ds detect it, but mine it just don't detect it at all.

    edit:thank u guys, seems i fixed the prob, thnx all, topic clos.
     
  14. Toni Plutonij

    Former Staff Toni Plutonij *has TrolleyDave & tiny p1ngy on moderating shelf!

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    8,153
    Location:
    Depths of Nuclear powerplant
    Country:
    Croatia
    Problem Solved [​IMG]

    CLOSED per authors request..
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page