Softmii Non Working Games

Discussion in 'Wii - Hacking' started by wiiv1.5owners3, Feb 4, 2009.

Feb 4, 2009
  1. wiiv1.5owners3
    OP

    Member wiiv1.5owners3 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    220
    Country:
    United States
    updated to softmii 1.0 and got the latest Hacks but still games not working

    Castlevania (although after installing Wiigator* cIOS for his gamma launcher it now works)
    Star Wars Unleashed (cured this with Castlevania method)
    Family 30 Great games loads just past controller screen then hangs on black screen (works in gamma 0.3 perfectly)
    Spy Games Elevator Mission (same as Family Great Games)
    Blast Works (loads from Disc channel then frezzes)

    Before anyone jumps on band wagon of bad rip/burn that would not be possible as all the above games load via Gamma i.e discs are good as are the rips.

    ive also tryed patching them to IOS 249 to see if this could be more user friendly with the Cios and Corps
    these issues should be looked into but other then then that great work guys cant wait for the GC Loader to be relesed this week please dont post here about the GC loader there is a seperate thread for that. please feel free to add to the above list if needs be thankyou
     


  2. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Did you post this already in an own thread? This sounds very familiar.

    About Castlevania and Star Wars Unleashed. You did need to install WiiGator's cIOSrev7 with the official installer to the get these games to work in the disc channel? If yes you don't have real 1:1 untouched and clean backups, you can't tell that.
     
  3. wiiv1.5owners3
    OP

    Member wiiv1.5owners3 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    220
    Country:
    United States
    hi wiipower i did post this before yes but cant find it so if a mod find the older post would be so kind to remove it thanks...sorry dont get what you mean about wiigator Rev 7 the games work via loaderchannel but dont work via softmii (but they do now via softmii after installing Cios used for Gamma 0.3)
     
  4. HaniKazmi

    Member HaniKazmi GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    1,657
    Location:
    Manchester
    Country:
    United Kingdom
    if they work with gamma, it means you already had rev 7 installed.
     
  5. Blue-K

    Member Blue-K No right of appeal.

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    2,572
    Location:
    Helvetica
    Country:
    Switzerland
    I'm not a Mod, but I found it anyways...:

    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=133...p;#entry1748217

    Man..sometimes I think this place here should be called "Noobtemp"...just sometimes, only for a few seconds...then the feeling goes away...happily [​IMG]

    A Tip for you: If you click on your name, you can see the last 5 Topics and Posts you made...for the next time... [​IMG]
     
  6. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    If the Gamma cIOS has influence on the games when they are launched from the disc channel, the games are patched to IOS249.
     
  7. wiiv1.5owners3
    OP

    Member wiiv1.5owners3 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    220
    Country:
    United States
    thankyou hani any reason why they wont boot from preloader disc channel? oh another little bug is if i start a game and reset or load system menu again disc are un readable unless i hard power down then restart.

    Posts merged

    but why is it only certain games wont work as ALOT more are patched to ios 249 and work flawlessly its just the above games ive come across that having issues.
     
  8. HaniKazmi

    Member HaniKazmi GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    1,657
    Location:
    Manchester
    Country:
    United Kingdom
    I don't think you're using softmii, sounds like your using aquillos guide.
     
  9. AsosaYoung

    Member AsosaYoung GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    319
    Location:
    L B C
    Country:
    United States
    Did you use ARC that came with it SoftMii.
     
  10. mcj

    Member mcj GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    378
    Country:
    United States
    what the hell is the point of a second thread? you have one going already
     
  11. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    This would explain very well why Star Wars Unleashed didn't work. He had the beta cIOS installed. And this would explain the need for IOS Version patching.
     
  12. wiiv1.5owners3
    OP

    Member wiiv1.5owners3 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    220
    Country:
    United States
    i didnt patch it to get it to work..............i installed Wiigator Rev 7 to get it to work with Softmii
     
  13. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Seriously, softmii doesn't use IOS249 for not IOS Version patched games. If you have softmii installed, you can do everything you want with IOS249, even delete it if you want. There's nothing you can to do your cIOS at IOS249 which could make a game suddenly work or not work in the disc channel. But if you don't have softmii and with this cioscorp, IOS249 is essential. I think you don't have softmii installed, or maybe you have it, but it's not installed properly. Did you install any other mod than cioscorp or riiskimod before softmii?
     
  14. HaniKazmi

    Member HaniKazmi GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    1,657
    Location:
    Manchester
    Country:
    United Kingdom
    which guide are you following?
     
  15. wiiv1.5owners3
    OP

    Member wiiv1.5owners3 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    220
    Country:
    United States
    guide having at came with soft mii 1.0 cant get internet connction to complete FULL installation but since i had other things installed states you can start at phase 3
     
  16. AsosaYoung

    Member AsosaYoung GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    319
    Location:
    L B C
    Country:
    United States
    Then you didn't do ARC you need it.
     
  17. sylvio2000

    Newcomer sylvio2000 Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    30
    Country:
    Germany
    I have a PAL console and wanted to play Scarface (NTSC-U). With the Disc Channel I always get a black Screen when I try to start the game (the game is recognized). But with the gamma loader 0.3 on the same wii everything is fine.

    What could be the problem?
     
  18. HaniKazmi

    Member HaniKazmi GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    1,657
    Location:
    Manchester
    Country:
    United Kingdom
    have you installed arc?
     
  19. AsosaYoung

    Member AsosaYoung GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    319
    Location:
    L B C
    Country:
    United States
    HaniKazmi I feel your pain!

    I will try to make this point very clear with games playing but not show up in ones Disc Channel with SoftMii.
    In order to have complete "Free Region" you have to have WIFI. Any Region changer demands it.
    That's where the free region feature comes from.
     
  20. HaniKazmi

    Member HaniKazmi GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    1,657
    Location:
    Manchester
    Country:
    United Kingdom
    Everyone has the same problem, all they have to do is read.
     

Share This Page