Soft reset

Discussion in 'M3 Adapter' started by qwsed, Oct 26, 2008.

Oct 26, 2008

Soft reset by qwsed at 6:51 PM (1,379 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. qwsed
    OP

    Member qwsed GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    152
    Country:
    Anguilla
    Is there a way to make this option always active? Meaning not needing to config a game each time i play it if i want the function or not (M3 REAL/Sakura)?

    Im split between M3 (Sakura pref.), CycloDS.
     
  2. g6team

    Member g6team GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    545
    Country:
    Hong Kong
    Currently there isn't a global softreset feature.
     
  3. superbob

    Member superbob GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    139
    Location:
    Toulouse, France
    Country:
    France
    Do you plan to add a such feature in a future release ?
     
  4. Perseid

    Member Perseid GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 24, 2007
    Messages:
    279
    Country:
    United States
    I would like to see a global function for this as well.
     
  5. El Blacksheep

    Member El Blacksheep GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    158
    Location:
    Southern California
    Country:
    United States
    while we're on the topic of global features: GBA loading (Fast vs Slow), since almost all my gba games need to be slow-loaded in order to allow saving.

    PS: g6team, take a look at this neat little feature the cyclo has: in-game text reader. it may sound frivolous or unnecessary, but many gamers (especially perfectionists/completionists) like to use walkthroughs for their games to make sure they don't miss anything. being able to toggle back and forth between your game and your walkthrough without being bound to your PC would probably put the m3 devices back into contention for best slot-1 device.

    or at least it'd make this M3 Real owner very happy.
     
  6. lilaznkilla

    Member lilaznkilla GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    141
    Country:
    Australia
    It probably be easier to make 2 Global settings(NDS and GBA), which does everything with the exception of cheats(Not the cheat switch).

    @El Blacksheep: Well since there's RT-Save now, you can save then soft reset, open up the walkthrough and read it, then launch the game and RT load. Its more of a hassle but it still works.
     
  7. superbob

    Member superbob GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    139
    Location:
    Toulouse, France
    Country:
    France
    Talking about that (in game text), while M3R now features the RT menu maybe it could be easier to implement this kind of feature, couldn't it be ?
    Well I don't pretend to be an expert on flashcarts, but it seems logical ...
     
  8. Perseid

    Member Perseid GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 24, 2007
    Messages:
    279
    Country:
    United States
    The soft-reset switch is saved in the .OPT file, so if you want to add soft-reset to all of your ROMs without going through Sakura itself you can use it for one game and copy the OPT file, renaming it to the name of the ROM you want soft-reset for. Could this have unforeseen consequences? Yeah. Have I noticed any? No.
     

Share This Page