Soft Reset? How to do it?

Discussion in 'Acekard' started by mkkid28, Sep 15, 2009.

Sep 15, 2009

Soft Reset? How to do it? by mkkid28 at 1:26 PM (1,864 Views / 0 Likes) 16 replies

  1. mkkid28
    OP

    Newcomer mkkid28 Advanced Member

    Joined:
    Oct 16, 2007
    Messages:
    60
    Country:
    United Kingdom
    Hi guys, Just recieved my Acekard 2.1 from Deal Extreme (only 8 days lol will buy from there again) but I can't figure out how to soft reset, anyone know how?

    I've pressed LRABYX and that didn't reset it back to menu.
     
  2. Sinistral89

    Member Sinistral89 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    238
    Location:
    Sweden
    Country:
    Sweden
  3. Tokiopop

    Member Tokiopop Caffeine fiend

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    1,833
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    You need AKAIO with the 2nd to newest loaders, or use official loaders. And it's ABLR Down.
     
  4. mkkid28
    OP

    Newcomer mkkid28 Advanced Member

    Joined:
    Oct 16, 2007
    Messages:
    60
    Country:
    United Kingdom
    I've AKAIO 1.4.1 what are the loaders seperate from the AKAIO 1.4.1?
     
  5. mkkid28
    OP

    Newcomer mkkid28 Advanced Member

    Joined:
    Oct 16, 2007
    Messages:
    60
    Country:
    United Kingdom
    I've AKAIO 1.4.1 what are the loaders seperate from the AKAIO 1.4.1?
     
  6. Leonidas

    Member Leonidas GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    479
    Location:
    sLOVEnia
    Country:
    Slovenia
  7. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,289
    Country:
    can't you use the 7/30/2009 ak2 loader from the official firmware on AKAIO 1.4.1 instead of the 5/30 one?
    that's what I'm using now
    I mean it's 2 months newer than the 5/30 one, it should has more game compatiablity, right?
     
  8. Normmatt

    Member Normmatt Former AKAIO Programmer

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,135
    Country:
    New Zealand
    maybe it supports one or two newer games more yes, but akaio fixes alot more games than the official firmware does.
     
  9. mkkid28
    OP

    Newcomer mkkid28 Advanced Member

    Joined:
    Oct 16, 2007
    Messages:
    60
    Country:
    United Kingdom
    Cheers for the link.

    I didn't know their were separate loaders.
     
  10. dewback

    Member dewback GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    224
    Location:
    Michigan
    Country:
    United States
  11. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,289
    Country:
    people keep saying use this loader with soft reset broken or use an older version...if ak2loader = running ak2 mode in AKAIO
    why not use the newest akmenu4.nds 7/30/09 from the official firmware as the new ak2loader instead of using the soft reset broken or old loader?
     
  12. Tokiopop

    Member Tokiopop Caffeine fiend

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    1,833
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Read the 3rd post. I said use older AKAIO loaders or Official loaders with the AKAIO firmware.
     
  13. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,289
    Country:
    I missed that part, my bad..
    they seem to release the AKAIO loader separately...why not just always use Official loader in AKAIO (if you want to boot in ak2 mode) instead of making a separate loader?

    what's the advantage of using a AK2loader over an Official Loader?
     
  14. lexluthor5

    Newcomer lexluthor5 Member

    Joined:
    Sep 30, 2008
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    If I don't care about the soft reset, are these the loaders to use?
    http://akaio.gbatemp.net/loaders/

    How much new compatibility was added between the drivers that allow soft reset and the broken ones? One has a 6/1/09 file date and one has a 5/30/09 filedate. How much was added in there?
     
  15. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,289
    Country:
    that's what I wanted to know too

    what's the difference between those Loaders and the official loader
    if both loaders make AKAIO load in AK2 mode, ain't getting the official loader better than those older loaders?
     
  16. HaniKazmi

    Member HaniKazmi GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    1,657
    Location:
    Manchester
    Country:
    United Kingdom
    the only thing added was a fix for animal crossing. Otherwise, they are the same. AKAIO still has more compatibility than the official acekard loader.
     
  17. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,289
    Country:
    I still don't get it, I know AKAIO has more compatibility than the official acekard loader
    but, if you're already running the AKAIO firmware, what's the need for using the ak2loader?
    if using the ak2loader makes AKAIO run in official loader mode, then why not just use the official loader 7/30/09 (akmenu4.nds) in AKAIO instead of the ak2loaders 6/1/09, 5/30/09
     

Share This Page