Snes emulator error

Discussion in 'PSP - Hacking & Homebrew' started by strawhatninja, Jul 11, 2012.

Jul 11, 2012

Snes emulator error by strawhatninja at 10:15 PM (1,237 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. strawhatninja
    OP

    Newcomer strawhatninja Member

    Joined:
    Jul 3, 2012
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    Hi, I'm having trouble with the snes emulator I got the one the guide suggests. I put the roms in and it isn't reading them, and it keeps saying memory card error
     
  2. Ryupower

    Member Ryupower Brood

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Messages:
    2,763
    Country:
    United States
    the emulator is lookning in a folder, but can not find it, so toy get the error
    just
    delete the s9xTYL.ini file

    that should fix the error
     
  3. strawhatninja
    OP

    Newcomer strawhatninja Member

    Joined:
    Jul 3, 2012
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    All right thank you that fixed it
     
  4. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    mine did the same thing at first. what i did was go up to the parent directory then go back down to my roms folder.

    -another world
     
  5. strawhatninja
    OP

    Newcomer strawhatninja Member

    Joined:
    Jul 3, 2012
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    Yeah what ryupower said worked. Now I'm having the same problem with the gpSP-J emulator but I can't tell what is wrong because it is in japanese. Some text just appears and then it takes me back the home screen

    Edit

    I actually figured out I was missing the bios file but is there anyway to translate the text to english
     
  6. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    The settings file determines the language, so put it back from the download and simply use the triangle button to navigate back up to the root, then back down to your ROMs. I think one of the emulators looks for the ROMs in it's own folder (inside either ROMs or GBA), it won't look elsewhere.
     
  7. strawhatninja
    OP

    Newcomer strawhatninja Member

    Joined:
    Jul 3, 2012
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    Yeah I found a step by step guide how to change it. The problem was I wasn't loading the roms I was just selecting them
     

Share This Page