Setting up Ak2i for 3DS

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Gary kiila, Jan 2, 2012.

Jan 2, 2012

Setting up Ak2i for 3DS by Gary kiila at 8:15 PM (656 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. Gary kiila
    OP

    Newcomer Gary kiila Advanced Member

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    75
    Country:
    United States
    My friend just got a 3DS for christmas and his birthday is coming up. I'm thinking about giving him my AK2i cart for his 3DS. How would I make it compatible for his 3DS?
     
  2. frogboy

    Member frogboy lacking both style and grace

    Joined:
    Dec 6, 2011
    Messages:
    2,249
    Country:
    United States
    Upgrade the Acekard's bootloader on a DS Lite or Phat. You can download the firmware update from Acekard's website.
     
  3. s4mid4re

    Member s4mid4re  

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    1,669
    Country:
    United States
    Before updating: you'll need a ds phat or lite that the ak2i can run on. If the ak2i can't run on a ds system, you won't be able to run the updater, thus you won't be able to update. Make sure you have a ds phat or lite or a dsi/3ds that has a fw low enough for your ak2i to run on.

    1) Download the bootloader update.
    2) Download the latest akaio firmware.
    3) place the contents of the akaio firmware into the root of your micro sd card; place the correct updater, depending on the system (ds phat/lite or dsi/3ds) you use (read the readme inside the bootloader update)
    4) Boot your ak2i, then boot the updater.
    5) Do as prompted and wait.
     
  4. Gary kiila
    OP

    Newcomer Gary kiila Advanced Member

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    75
    Country:
    United States
    Thanks. Will it still work on my ds phat after I update it for 3DS?
     
  5. s4mid4re

    Member s4mid4re  

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    1,669
    Country:
    United States
    Yes, it will.
     
  6. frogboy

    Member frogboy lacking both style and grace

    Joined:
    Dec 6, 2011
    Messages:
    2,249
    Country:
    United States
    Yup, it'll work on any DS.

    EDIT: :ninja: 'd
     
  7. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,900
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    Yes, it will.

    EDIT: Double :ninja: 'd
     
  8. Gary kiila
    OP

    Newcomer Gary kiila Advanced Member

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    75
    Country:
    United States
    Thanks everybody! :D
     

Share This Page