Rock Band 3 DLC WORKING!!!

TakeSora25

Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 14, 2021
Messages
16
Trophies
0
Age
26
XP
158
Country
Venezuela
Reccently i see a video in youtube, in the video explains how you can put the DLC´s of Rock Band 2 and 3 in a SD card with Wad2Bin and run it in the Rock Band 3... Now, the interesting part of all this, i have 2 Wii´s, a white and a black one, my surprise is that the black one run it ALL the DLC´s and the white one doesn´t, i run the game with the same CIOs (249) but the white one says something like ''Unknown error of SD''... Then i search the difference in them and i found this...
THE HOLLYWOOD CHIP ISN´T THE SAME...
and then i found this: http://wiibrew.org/wiki/Hollywood
In that page, says the pin diagram of the 2 versions of the chip isn´t the same... so...
Somebody can run the DLC with a Hollywood Chip Version 1 ???
my Syscheck of the white Wii... the 2 Wiis have all the same Cios, is like a copy paste...

Sorry for my english, greetings from Venezuela :3

sysCheck v2.1.0b19 por Double_A y R2-D2199, Nano
...corre en IOS58 (rev 6176).

Region: NTSC-U
Menu de Sistema 4.3U (v513)
Priiloader instalado
Unidad de la fecha: 13.02.2007

HomebrewFilter ist nicht installiert
Hollywood v0x11
ID de consola: 75895635
Boot2 v4
Encontrados 252 titulos.
Se encontraron 54 IOS en esta consola. 12 de ellos son stubs.

IOS4 (rev 65280): Stub
IOS9 (rev 1034): Sin Parches
IOS10 (rev 768): Stub
IOS11 (rev 256): Stub
IOS12 (rev 526): Sin Parches
IOS13 (rev 1032): Sin Parches
IOS14 (rev 1032): Sin Parches
IOS15 (rev 1032): Sin Parches
IOS16 (rev 512): Stub
IOS17 (rev 1032): Sin Parches
IOS20 (rev 256): Stub
IOS21 (rev 1039): Sin Parches
IOS22 (rev 1294): Sin Parches
IOS28 (rev 1807): Sin Parches
IOS30 (rev 2816): Stub
IOS31 (rev 3608): Sin Parches
IOS33 (rev 3608): Sin Parches
IOS34 (rev 3608): Sin Parches
IOS35 (rev 3608): Sin Parches
IOS36 (rev 3608): Sin Parches
IOS37 (rev 5663): Trucha Bug, Acceso NAND
IOS38 (rev 4124): Sin Parches
IOS40 (rev 3072): Stub
IOS41 (rev 3607): Sin Parches
IOS43 (rev 3607): Sin Parches
IOS45 (rev 3607): Sin Parches
IOS46 (rev 3607): Sin Parches
IOS48 (rev 4124): Sin Parches
IOS50 (rev 5120): Stub
IOS51 (rev 4864): Stub
IOS52 (rev 5888): Stub
IOS53 (rev 5663): Sin Parches
IOS55 (rev 5663): Sin Parches
IOS56 (rev 5662): Trucha Bug, Acceso NAND
IOS57 (rev 5919): Trucha Bug, Acceso NAND
IOS58 (rev 6176): USB 2.0
IOS60 (rev 6400): Stub
IOS61 (rev 5662): Sin Parches
IOS62 (rev 6430): Sin Parches
IOS70 (rev 6912): Stub
IOS80 (rev 6944, Info: rev 6944): Trucha Bug
IOS202[60] (rev 65535, Info: hermes-v5.1): Trucha Bug, Acceso NAND, USB 2.0
IOS222[38] (rev 65535, Info: hermes-v5.1): Trucha Bug, ES Identify, Acceso NAND, USB 2.0
IOS223[37] (rev 65535, Info: hermes-v5.1): Trucha Bug, Acceso NAND, USB 2.0
IOS224[57] (rev 65535, Info: hermes-v5.1): Trucha Bug, Acceso NAND, USB 2.0
IOS245[37] (rev 21008, Info: d2x-v8final): Trucha Bug, Acceso NAND, USB 2.0
IOS246[38] (rev 21008, Info: d2x-v8final): Trucha Bug, ES Identify, Acceso NAND
IOS247[53] (rev 21008, Info: d2x-v8final): Trucha Bug, Acceso NAND, USB 2.0
IOS248[55] (rev 21008, Info: d2x-v8final): Trucha Bug, Acceso NAND, USB 2.0
IOS249[57] (rev 65535, Info: d2x-v10beta52): Trucha Bug, Acceso NAND, USB 2.0
IOS250[56] (rev 65535, Info: d2x-v10beta52): Trucha Bug, Acceso NAND, USB 2.0
IOS251[38] (rev 65535, Info: d2x-v10beta52): Trucha Bug, ES Identify, Acceso NAND
IOS252[56] (rev 21010, Info: d2x-v10beta53-alt): Trucha Bug, Acceso NAND, USB 2.0
IOS254 (rev 65281): BootMii
BC v6
MIOS v10 (DIOS MIOS 2.6.1+)

Reporte generado el 02/08/2021.
 

SaulFabre

I like Yoshis and the Wii/Wii U scene.
Member
Joined
Feb 6, 2019
Messages
2,630
Trophies
1
Age
24
Location
Ecuador
Website
saulfabreg-wiivc.blogspot.com
XP
6,000
Country
Ecuador
@TakeSora25

Try following this tutorial instead for Rock Band / Just Dance / Guitar Hero DLCs on Wii: https://docs.google.com/document/d/1A9ycUtEHjfriP8XL2wEV4amATpRjFccdiDeZK3tZiaw/view

@jeannotte also recommends trying to do these things:

for cIOS you can use this guide ==> cIOS guide
Strongly recommend ==> use a real FAT32 external hard drive (often USB keys give screens or never start.
you can try the WBFS format with your usb key(s), but that may not necessarily work.
use several loaders to launch your games (WiiFlow, USB Loader GX, or Configurable Loader v78.11), you will decide what loader you want.

But maybe you need more help about that. Maybe @XFlak can help you? Sorry since I don't own a real Wii console and i didn't try to mod a Wii for load Wii game backups i can't help further.
 
  • Like
Reactions: jeannotte

TakeSora25

Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 14, 2021
Messages
16
Trophies
0
Age
26
XP
158
Country
Venezuela
Thanks for the answers :3 @SaulFabre @jeannotte
I try already everything you say... Thanks Mariocube /o/
But my sd is a class 4 32 Gb and another is class 1 of 1 gb... Both of them works in the black wii, but in the white one doesn´t...
So, i think it could be the version of the hollywood Chip... the version 2 (Of the black one) have 2 conectors more than the version 1...
 

eduall

Well-Known Member
Member
Joined
May 29, 2014
Messages
492
Trophies
0
XP
1,217
Country
Venezuela
Thanks for the answers :3 @SaulFabre @jeannotte
I try already everything you say... Thanks Mariocube /o/
But my sd is a class 4 32 Gb and another is class 1 of 1 gb... Both of them works in the black wii, but in the white one doesn´t...
So, i think it could be the version of the hollywood Chip... the version 2 (Of the black one) have 2 conectors more than the version 1...
look at your chat
 

eduall

Well-Known Member
Member
Joined
May 29, 2014
Messages
492
Trophies
0
XP
1,217
Country
Venezuela
I remember that I had problems with a specific cios, I don't have my wii here, but I remember that with one cios only the microphone worked and with the other the sd.
 

TakeSora25

Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 14, 2021
Messages
16
Trophies
0
Age
26
XP
158
Country
Venezuela
@eduall Sorry for the late answer, but don´t have any message from you on my chat... if you have a Wii with the first version of the Hollywood chip, working with the DLC´s, i appreciate, REALLY APRECIATE a syscheck of that...
Greetings from Venezuela...
 

eduall

Well-Known Member
Member
Joined
May 29, 2014
Messages
492
Trophies
0
XP
1,217
Country
Venezuela
@eduall Sorry for the late answer, but don´t have any message from you on my chat... if you have a Wii with the first version of the Hollywood chip, working with the DLC´s, i appreciate, REALLY APRECIATE a syscheck of that...
Greetings from Venezuela...
check your PM te envie un mensaje privado
 

heesespieces

New Member
Newbie
Joined
Jan 25, 2022
Messages
1
Trophies
0
Age
26
XP
14
Country
United States
I am also having the same problem with using DLC from an SD on a CIOS based rock band 3. I have a black wii with serial number: LU81807501 and model RVL-001 (USA). From my digging around it seems to be a version 1 wii? I'm running wii menu version 4.3U and using a 4 gb SDHC. Everything runs and works perfectly except for DLC on guitar hero and rock band. I've tried multiple ways to get it to read (including trying other SD cards) and nothing works. I am currently trying to see about injecting the DLC into the system NAND itself to see if that fixes the problem. Any pointers?
 

eduall

Well-Known Member
Member
Joined
May 29, 2014
Messages
492
Trophies
0
XP
1,217
Country
Venezuela
THIS is my configuration for make all DLC works with ROCKBAND 3 in my wii...
Idioma de consola: español
Region de consola: NTSC
 

Attachments

  • IMG_20220603_175234.jpg
    IMG_20220603_175234.jpg
    760.4 KB · Views: 117
  • IMG_20220603_175248_1.jpg
    IMG_20220603_175248_1.jpg
    446.8 KB · Views: 120
  • IMG_20220603_175258.jpg
    IMG_20220603_175258.jpg
    874.1 KB · Views: 97
  • IMG_20220603_175326_1.jpg
    IMG_20220603_175326_1.jpg
    163.1 KB · Views: 97
  • IMG_20220603_175327_1.jpg
    IMG_20220603_175327_1.jpg
    170.2 KB · Views: 110
Last edited by eduall,
  • Love
Reactions: Alexander1970

doc1984

Member
Newcomer
Joined
Jan 31, 2023
Messages
18
Trophies
0
Age
39
XP
38
Country
United Kingdom
Ive spent 5 days trying to get rock band 3 dlc working and ive finally fixed it. All i had to do was boot the real wii shop once, then went to rock band 3 and all was working. It must create a ticket or file some where.
 
  • Like
Reactions: eduall

TakeSora25

Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 14, 2021
Messages
16
Trophies
0
Age
26
XP
158
Country
Venezuela
Ive spent 5 days trying to get rock band 3 dlc working and ive finally fixed it. All i had to do was boot the real wii shop once, then went to rock band 3 and all was working. It must create a ticket or file some where.
Well, i´m happy to say: This is true...
I boot the Wii shop, and accept the terms and conditions... Open the wii shop ONCE... see whats there... (The Wii u Transfer software and the Skyward Sword save data fixer)... Open my Rock Band 3 and... YEAH!!! I CAN PLAY ALWAYS FROM BLINK-182!!!
So, maybe the game have a flag with the terms and conditions of the wii shop...
If you have a white or black wii... First or second version of the chip... You can play the DLC from rock band 2 and 3 (For the RB2 i try All Star - Smash Mouth)...
So... my fault e.e
 

Zephyr92

Member
Newcomer
Joined
Nov 15, 2021
Messages
5
Trophies
0
Age
30
XP
29
Country
Canada
Ive spent 5 days trying to get rock band 3 dlc working and ive finally fixed it. All i had to do was boot the real wii shop once, then went to rock band 3 and all was working. It must create a ticket or file some where.
How? WHY!! I thought there's no way something so simple yet so crucial is all it takes. Yet, ITS THAT DAMN SIMPLE!! Nowhere, and I mean nowhere in a single guide is it noted to do this.

2 weeks of headaches trying to get this to work...open the shop he says. Your a blessing 🙌
 
General chit-chat
Help Users
    K3N1 @ K3N1: https://www.homedepot.com/p/Getaway-Pad-540-sq-ft-1-Bed-and-Roof-Deck-Tiny-Home-Steel-Frame-Build...