Ripping an ISO from a backed up disc...

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by Tubbernaut, Oct 1, 2009.

Oct 1, 2009
  1. Tubbernaut
    OP

    Newcomer Tubbernaut Member

    Joined:
    Nov 15, 2008
    Messages:
    33
    Country:
    Australia
    Ok, this is a long story... So I'ma take a breath to begin with:

    About a week ago I finally made the "update" to using USB for my wii.
    I've got a butt-tonne of backed up discs that I used with neo-gamma and I wanna put them onto my harddrive for CFG / USB GX.

    Some worked and ripped straight over via the loaders, some didnt work in which I just dumped the image again and transferred them across.

    My question is this:

    I've lent several Wii games to a friend and I'm looking to play those games again, however - the USB loaders wont install the backup discs to the HDD.

    Is there any way to re-rip a backed up game to your computer? I tried using IMG burn on "read" mode, but the ISO it produced of Warioland was like...700mb.

    I know I'm probably impatient, but I *really* don't wanna wait another 2-3 weeks before I go back to my home town and see my friend. Are there any ways to get around re-ripping a backup without downloading the ISOs?

    Thanks in advance for any help that can be provided [​IMG]
     
  2. ceril

    Newcomer ceril Member

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Messages:
    18
    Country:
    im not to familiar with teh process but you need one of these drives to read a wii/gc game on a pc
    * LG-8164b
    * LG-8163b
    * LG-8162b
    * LG-8161b
    you also need rawdump. im sure there are tuts here if you search.
     
  3. OneUp

    Member OneUp GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    228
    Country:
    United States
    IMGburn can do it. You might try again, or verify that the iso is ok with something like WiiScrubber or just transfer it to the wii and test it.
     
  4. WiiThoko

    Member WiiThoko GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    353
    Country:
    United States
    If you have cIOSCORP installed, it'll work. But it'd be a lot easier to get the ISO's back on the computer and to your HDD.
     
  5. Edgedancer

    Member Edgedancer Director of Moon based operations

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Messages:
    2,641
    Location:
    Canberra
    Country:
    Australia
    Like you, I have been unable to get IMGburn to get the iso files of discs. I use UltraISO which works perfectly for me.
     

Share This Page